GÜNDEM - 27 Şubat 2026 Cuma 10:22

Gaziantep Büyükşehir’den Halep’te 10 bin kişilik iftar

A
A
A
Gaziantep Büyükşehir’den Halep’te 10 bin kişilik iftar

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir Halep’te mübarek Ramazan ayı dolayısıyla "Kardeşlik Köprüsüyle Sofralar Bir, Dualar Bir" programıyla 10 bin kişilik iftar sofrası kurdu, iftar sofrasında binlerce kişi aynı anda orucunu açtı.


Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Halep Valisi Azzam Al Gharib ve Gaziantep Valisi Kemal Çeber katıldı. İftar organizasyonu, iki şehir arasındaki kardeşlik bağının Ramazan ayının manevi ikliminde yeniden pekiştirildiği bir buluşmaya sahne oldu.


Kurulan "Kardeşlik Köprüsüyle Sofralar Bir, Dualar Bir" iftar sofrasında Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhu öne çıktı. Aynı ekmeğin bölüşüldüğü, aynı duaya amin denildiği iftar programında farklı yaş gruplarından vatandaşlar bir araya geldi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yalnızca iftar programıyla sınırlı kalmayarak sosyal destek çalışmalarını Ramazan ayı boyunca sürdürecek. Bu kapsamda Halep ile İdlip arasındaki yetimler kampına ve ihtiyaç sahiplerine Ramazan sonuna kadar her gün 1000 kişilik iftar yemeği ulaştırılacak. Hazırlanan yemekler düzenli olarak bölgeye sevk edilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.


Gerçekleştirilen organizasyon ve sürdürülen destek çalışmalarıyla Ramazan ayının manevi atmosferinin güçlendirilmesi, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının canlı tutulması hedefleniyor.



Gaziantep Büyükşehir’den Halep’te 10 bin kişilik iftar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır’da erkek berberlerine eğitim Diyarbakır’da erkek berberlerine yönelik uzun saç kesim eğitimi düzenlendi. Diyarbakır Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası Başkanı Cemil Değirmenci’nin kendi salonunda, meslektaşlarının talebi üzerine organize edilen eğitimde, uzun saçta kat teknikleri, makas kullanımının incelikleri, yüz tipine göre model belirleme, modern kesim trendleri ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik uygulamalar anlatıldı. Eğitimde teorik bilgilerin yanı sıra canlı model üzerinde uygulamalı kesim gösterimi yapıldı. Katılımcılara, saçın doğal düşüş yönüne göre kesim teknikleri, yüz şekline uygun model planlaması ve güncel trendlerin uygulanışı hakkında detaylı bilgi verildi. Programda konuşan Oda Başkanı Cemil Değirmenci, kuaförlük ve berberlik mesleğinde dünyadaki trendleri takip etmenin önemine değindi. Değirmenci, ’’Sektörde güncel olmak ancak eğitimle mümkün. Berberlik mesleğinin gerekli bilgi ve donanıma sahip usta ellerde, hijyenik koşullarda ve belirli kalite standartlarında icra edilmesi çok önemli" dedi. Meslektaşlarımızın bu değişime ayak uydurması gerekiyor. Bu tür eğitimlerle hem hizmet kalitesi artacak hem de esnafımız ekonomik olarak daha güçlü hale gelecektir. Meslektaşlarımızdan talep geldikçe bu tür programlara devam edeceğiz" dedi. Yaklaşık 30 yıllık erkek kuaförü Veli Kaplan ise düzenlenen eğitimin verimli geçtiğini belirterek, "Tecrübelerden faydalandık. Uygulamalı kesim bizler için çok faydalı oldu. Karşılıklı soru-cevaplarla önemli bilgiler edindik" diye konuştu.
Konya Konya Büyükşehir, Suriye’de iftar sofraları kuruyor Konya Büyükşehir Belediyesi, Suriye’nin Şam, Humus ve Hama şehirlerinde iftar sofraları kuruyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Amacımız yalnızca bir öğün yemek ikram etmek değil; kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, dayanışma ruhunu canlı tutmak ve Ramazan’ın bereketini hep birlikte paylaşmak" dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramazan ayının ilk sekiz gününde, Hama’nın kuzeyinde bulunan beş ayrı noktada binlerce Suriyeliye iftar yemeği ikram edildiğini belirterek, çalışmaların Ramazan boyunca planlı bir şekilde devam edeceğini söyledi. Suriye gibi tarihten gelen bağların olduğu coğrafyada insanlarla iftarlarda bir araya gelmenin mutluluğu içinde olduklarını vurgulayan Başkan Altay, "Ramazan’ın rahmet ve bereketini Suriye’deki kardeşlerimizle paylaşarak iftar sofralarında bir araya geliyoruz. Suriye’de iftar sofraları kurarak zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizle buluşmanın huzurunu yaşıyoruz. İlk etapta Hama’da başlayan ve 10 gün şehrin farklı mekanlarında devam edecek iftar organizasyonlarımız; 10 gün Humus’ta, 10 gün de Şam’da gerçekleştirilecek. Böylece Ramazan ayı süresince üç farklı şehirde ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak sıcak iftar yemeği ulaştırılacak" diye konuştu. "Amacımız kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek" Başkan Altay, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Amacımız yalnızca bir öğün yemek ikram etmek değil; kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, dayanışma ruhunu canlı tutmak ve Ramazan’ın bereketini hep birlikte paylaşmak. Gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Başkan Altay’a teşekkür Uzun yıllar Türkiye’de yaşayan Suriyeli bir vatandaş da kurulan gönül sofrasının çok kıymetli olduğuna dikkati çekerek, "Biz Türk kardeşlerimizi burada görmekten gurur duyuyoruz. Türkiye hep kalbimizde, bizim ikinci vatanımız. Hatta iki millet, bir vatan olduk. Başkan Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum" dedi.