GÜNDEM - 13 Mart 2026 Cuma 11:59

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, gönül sofrasında buluştu

A
A
A
Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, gönül sofrasında buluştu

Gaziantep Kolej Vakfı Cemil Alevli Anadolu Lisesi öğrencileri, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Ökkeşiye İmareti’nde düzenlenen iftar programına katılarak Gönül Sofrasının kurulması için kolları sıvadı.


GKV Cemil Alevli Anadolu Lisesi öğrencileri düzenlenen etkinlikte iftar programı öncesinde hazırlık çalışmalarına destek vererek masaların hazırlanması, servis düzeninin oluşturulması ve yemeklerin dağıtıma hazır hale getirilmesi gibi görevlerde yer aldı. Böylece öğrenciler, büyük bir organizasyonun hazırlık aşamasını yakından gözlemleme ve gönüllülük bilincini deneyimleme fırsatı buldu. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte imarette hazırlanan çorba ve yemekler masalara yerleştirildi. Programda gönüllü öğrenciler ve vatandaşlar aynı sofrada buluşarak ezanın okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı.


Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma atmosferini yansıtan programda toplumun farklı kesimlerinden insanların aynı sofrada buluşması dikkat çekti. Vakıf gönüllüsü öğrencilerin vatandaşlarla birlikte iftar yapması, paylaşma kültürünün ve vakıf geleneğinin yeni nesillere aktarılması açısından anlamlı bir tablo oluşturdu.


Gerçekleştirilen etkinlikle gençlerin gönüllülük bilinci kazanması, emek paylaşımı ve toplumun farklı kesimlerinin aynı sofrada buluşarak Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşaması amaçlandı.



Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri, gönül sofrasında buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da ’14 Mart Tıp Bayramı’ kutlandı Elazığ Fırat Üniversitesinde ’14 Mart Tıp Bayramı’ dolayısıyla tören gerçekleştirildi. Elazığ Fırat Üniversitesinde ’14 Mart Tıp Bayramı’ dolayısıyla tören gerçekleştirildi. Fırat Üniversitesi Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programda, Tıp Fakültesinde akademik unvanda yükselen öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi. Programa, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, öğretim üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ile davetliler katıldı. Programda konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, "Ülkemizde tıp eğitimi ve sağlık hizmetleri, köklü bir birikim ve güçlü bir akademik gelenek üzerine inşa edilmiştir. Üniversitelerimiz, yalnızca hekim yetiştiren kurumlar değil, aynı zamanda bilim üreten, insan sağlığına yönelik yenilikçi çözümler geliştiren ve toplum sağlığına katkı sunan merkezlerdir. Fırat Üniversitesi olarak bizler de sağlık alanındaki güçlü akademik kadromuz, modern altyapımız ve araştırma olanaklarımızla hem nitelikli hekimler yetiştirmeyi hem de sağlık bilimlerine katkı sunmayı en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu vesile ile tüm hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum" dedi.
Ankara Pursaklar Belediyesi, temizlik için 24 saat sahada Pursaklar Belediyesi, ilçenin daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye sahip olması için temizlik mesaisini 7/24 aralıksız sürdürüyor. Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye sahip olması için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yürütülen temizlik faaliyetleri kapsamında ekipler, cadde ve sokaklarda yoğun bir mesai harcıyor. Konu kapsamında açıklamalarda bulunan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, günde 150 ton çöp topladıklarını ve vatandaşlara daha bir temiz çevre bırakmayı hedeflediklerini belirtti. "Günlük 150 ton çöp topluyoruz" Gece vardiyasında görev yapan temizlik personellerine kolaylıklar dileyen Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, "Günlük 150 ton çöp topluyoruz. Nüfus artışımıza ve çıkan çöp miktarındaki artışa baktığımızda ya tükettiğimiz şeyler çoğaldı ya da çok israf etmeye başladık. Kutulara, ambalajlara, paketlere çok mu para harcıyoruz bilemedim. Vatandaşlarımızın daha temiz bir çevrede yaşamaları için büyük bir gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gece vardiyasında çalışan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum" ifadelerine yer verdi. Pursaklar Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında mahallelerde düzenli olarak çöp toplama hizmeti verilirken, merkez ve kırsal fark etmeksizin süpürme, hafriyat, moloz ve evsel atık toplama çalışmaları gerçekleştirildiği belirtildi.