EĞİTİM - 29 Ekim 2025 Çarşamba 13:56

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Cumhuriyet Bayramı coşkusu

A
A
A
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 102.yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri hafta boyunca GKV Özel Okullarının bütün kademelerinde bir birinden farklı etkinliklerle sürerken bu gün düzenlenen salon programıyla da GKV Özel Liseleri öğrencileri hazırladıkları drama ve dans gösterileriyle etkinliklere ayrı bir renk kattı.


Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri koordinatörlüğünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması Gaziantep Kolej Vakfı ailesinin geniş çaplı katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Törene GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, okul idarecileri ve öğretmenlerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Cumhuriyetin kuruluşunun 102. Yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.


Gürsel yaptığı konuşmasında, "Cumhuriyetin en büyük kazanımlarının yaşandığı ve yaşatıldığı bu okulda gerek öğrenci, gerek çalışan, gerekse veli olmanın özellikle büyük bir gurur olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Bütün bu emekler hep Cumhuriyetimiz, Aziz Vatanımız içindi elbette. Bizim Cumhuriyetimiz, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aziz milletimizin yazdığı Kurtuluş Savaşı’nın en büyük zaferidir. Yoksulluğa, yokluğa ve işgale rağmen, tek bir yürek olarak "Ya İstiklal Ya Ölüm" şiarıyla verilen bu destansı mücadelenin sonucunda, millet egemenliğine dayalı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil; yeniden dirilişin, çağdaşlaşmanın ve milletimizin kendi belirlediği tayin etme iradesinin somutlaşmış halidir. Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesillerin geleceğinin teminatıdır. Sevgili gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken en büyük dayanağı ve güven kaynağı olarak sizleri görmüştür. O, "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz!" diyerek bu kutsal emaneti Türk gençliğine vermiştir. Peki, bu emanete sahip çıkmak ne anlama geliyor? Bilimin Işığında İlerlemek: Cumhuriyet, bilimdir, fendir, akıldır. Atatürk’ün dediği gibi, "Söylediklerim bilime aykırı düşerse, bilimi seçin." Sizler, çağın gerektirdiği tüm bilimsel bilgiyi edinmek, sorgulamak fikirler üretmek zorundasınız. Ahlak ve Karakter Sahibi Olmak: Cumhuriyet; dürüstlüğü, adaleti, insan sevgisini ve saygıyı temel alır. GKV öğrencileri olarak sizler, sadece akademik başarılarınızla değil, aynı zamanda yüksek millî ve manevî değerlere bağlı, insanlığa saygılı, erdemli karakterlerinizle de öne çıkmalısınız. Üretmek ve Geliştirmek: Cumhuriyet, yoksulluğu ve geri kalmışlığı kabul etmemektir. Sizler, Halime Çavuş’un, Nezahat Onbaşı’nın, Şahin Bey’in torunları olarak; yeni buluşlarınızla, sanatınızla, sporunuzla, teknolojideki ilerlemelerinizle ülkemizi "Çağdaş ve Güçlü Türkiye" hedeflerine taşıyacak güce sahipsiniz. Kişiliğinizi Özgürce Geliştirmek: Cumhuriyet, size "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" olma hakkını vermiştir. Bu, düşüncelerinizi özgürce ifade edebilme, vicdanınızın sesini dinleyebilme ve aklın rehberliğinde doğruyu bulma sorumluluğunu vermiştir. Bu sizin iç kılavuzunuz olacaktır. Bizler, GKV olarak, Cumhuriyetimizin bize yüklediği bu büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Kurumumuz, kurulduğu günden bu yana, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu ve uygulayıcısı olmuştur. Sizleri, bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak, donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlerin gözlerindeki pırıltı, törende okuduğunuz her şiir, sergilediğiniz her gösteri, Cumhuriyet coşkusunun kalplerinizde ne kadar güçlü yandığını gösteriyor. Biz, size inanıyoruz ve bu ülkeyi çok daha ilerilere taşıyacak gençliğin sizler olduğunu biliyoruz" dedi.


GKV Özel Liseleri öğrencilerinin hazırladığı "Selanik’ten Doğan Güneş" isimli drama gösterisi, GKV Özel Anaokulu öğrencilerinin hazırladığı vals gösterisi ve GKV Özel Liselerinin hazırladığı vals gösterisinin ardından GKV Özel Liseleri Korosu’nun seslendirdiği marşlar ile tören sona erdi.



Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Bursa Milletvekili Varank ve MİT Başkanı Kalın, sahurda vatandaşlarla bir araya geldi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. MİT Başkanı Kalın ve AK Parti Bursa Milletvekili Varank Ankara’nın Çankaya ilçesinde sahurda vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Varank, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir Ramazan-ı Şerif ayının daha sonlarına yaklaşıyoruz. Rabbim tuttuğunuz oruçları yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. İnşallah en güzel şekilde Ramazan bayramına kavuşmayı tabii ki Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. En güzel şekilde Kadir Gecesi’ni idrak etmeyi de bizlere nasip eylesin. Her sene Ramazan-ı Şerif ayında bir güzellik olarak vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Ben bir Bursa’da bir de Ankara’da bunu yapmaya çalışıyorum. Hemşerilerimizi sahura davet ediyoruz. Sağ olsun hemşerilerimiz de bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu güzel ortamı oluşturmak için, bizlerle beraber olmak için bizimle buluşuyorlar. Ben gelen her bir kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Ramazan-ı Şerif demek, birlik demek, beraberlik demek. Aslında aynı değerler etrafında buluşabilmek demek. İşte sahur sofraları da sahur birliktelikleri de aslında bu toplumun en güzel değerlerinden bir tanesi. İşte bu güzellikle de biz sizlerle beraber buluşmuş olduk. Rabbim inşallah bu güzellikleri yaşamaya devam etmeyi bizlere nasip eylesin" dedi. Coğrafyanın içinde bulunduğu zor şartlara değinen Varank, şunları kaydetti: "Tabii zor bir coğrafyada yaşıyoruz değerli kardeşlerim. Etrafımız adeta bir ateş çemberi ve bu ateş çemberi içerisinde Türkiye’yi salimen rotasında tutabilmek büyük mücadeleler büyük fedakarlıklar gerektiriyor. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımız da aslında Türkiye Cumhuriyeti’ni o rotada tutabilmek, tam bağımsız büyük Türkiye’yi inşa edebilmek için büyük bir mücadele içerisinde inşallah bizler de bir olursak, beraber olursak, hep birlikte birbirimize tutunursak işte Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermiş oluruz. Biz öyle inanıyoruz ve biz bir olduğumuzda da Türkiye’nin üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmaz. Biz yeter ki beraber olabileceğimiz fırsatları çoğaltalım. İşte kendi değerlerimize sahip çıkalım. Bu Ramazan-ı Şerif’i çok farklı bir şekilde yaşıyoruz. Hepiniz etrafınızda görüyorsunuzdur. 7’den 77’ye adeta herkes bu Ramazan-ı Şerif’in havasını yaşamaya devam ediyor. İnşallah önümüzdeki Ramazanlar da böyle olsun diyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi daim etsin diyor. Geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyor sizlere." Varank’ın konuşmasının ardından, MİT Başkanı Kalın ve vatandaşlar hep beraber sahur yaptı.