ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 09:28

Gaziantep’te yolcu taşıyan midibüs devrildi: 1 ölü, 7 yaralı

A
A
A
Gaziantep’te yolcu taşıyan midibüs devrildi: 1 ölü, 7 yaralı

Gaziantep’te şehirlerarası yolcu taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi ise yaralandı.


Kaza, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Acaroba - Yamaçoba arasında meydana geldi. Şehirlerarası yolcu taşıyan 79 AD 949 plakalı midibüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada otobüste bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, 7 yolcu yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 sağlık ekibi sevk edilirken, yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi.



Gaziantep’te yolcu taşıyan midibüs devrildi: 1 ölü, 7 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Emekli hemşireye meslektaşlarından duygusal sürpriz İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi’nde By-Pass ameliyatı olan emekli hemşire Gülten Voit’e (77) Hemşireler Haftası nedeniyle hastanede çalışan meslektaşları sürpriz yaptı. Çok duygulandığını söyleyen Voit, “Ben yetiştirme yurdunda büyüyüp hemşire oldum ve görevimi de bu yurtlarda yaptım. Beni çok mutlu ettiniz” dedi. 13 yaşında yetiştirme yurduna giren Gülten Voit, hemşire olmayı ve bu görevini de yetiştirme yurtlarında yapmayı kendine hedef koydu. Başarılı bir öğrencilik geçiren Voit hemşire olurken, kendine koyduğu bir diğer hedefi de gerçekleştirerek tıpkı kendisi gibi yurtlarda büyüyen çocuklara hem ablalık hem hemşirelik yaptı. Evlendikten sonra Amerika’ya taşınan Voit, 1987 yılında kesin dönüş yaptığı ülkesinde yetim çocuklar için yardımlar yapmaya devam etti. Geçtiğimiz günlerde öksürük, sancı gibi şikayetlerle İEÜ Medical Point Hastanesi’ne başvuran emekli hemşireye, Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünden Prof. Dr. Koray Aykut ve Kardiyoloji bölümünden Doç. Dr. Mehmet Emre Özpelit tarafından By-Pass ameliyatı yapıldı. Başarılı geçen ameliyattan sonra Voit, servise alındı. Çocukları Amerika’da olan Voit’e İEÜ Medical Point Hastanesi’nde unutamayacağı bir sürpriz yapıldı. Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Özlem Günay ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Güfer Özgür’ün de katıldığı sürprizde Medical Point’li hemşireler, meyveden yapılmış bir pastayı Voit’in odasına getirip Hemşireler Haftası’nı kutladı. “İyi ki hemşire oldum” Meslektaşları tarafından kendisine yapılan sürpriz sebebiyle çok mutlu olduğunu söyleyen Voit, “Ağlamamak için kendimi çok zor tuttum. Beni çok mutlu ettiniz. Kimse bana git hemşire ol demedi. Kendi isteğimle yaptım. Ben yurtlarda büyüdüm ve hemşirelik görevimi de yurtlarda yaptım. İyi ki bu mesleği seçmişim. Tüm meslektaşlarımın Hemşireler Haftası kutlu olsun. Ayrıca İEÜ Medical Point Hastanesi’nde görev yapan, benimle ilgilenen ve bu sürprizde emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.