EKONOMİ - 10 Haziran 2024 Pazartesi 17:44

Gazikonut her 6 ayda bir bin konut teslim edecek

A
A
A
Gazikonut her 6 ayda bir bin konut teslim edecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Haziran Ayı Dönem Toplantısı’nın 1’inci Birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı.


Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri sonrasında yapılan sunumda şehrin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Güneyşehir’de Gazikonut tarafından bin konut için temelin atılacağı ve çalışmalarla her 6 ayda bir bin konut yapılarak anahtar teslimi yapılacağı müjdelendi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazi şehirli vatandaşların Gazikonut tarafından yapılan konutlardan memnuniyetini dile getirerek bunun artırılacağını belirtti.


Şahin, “Güneyşehir’de yakın tarihte, 500 konutu teslim ettik. Hakikaten çok yüksek bir memnuniyet vardı. Hem hız hem kalite bu zor zamanda hızlı bir şekilde bitirmek çok önemliydi. Bitirdik ve teslim ettik” dedi.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Haz, yaptığı sunumda Güneyşehir ve Kuzeyşehir konut projeleri hakkında ödeme planı ve şartları hakkında kapsamlı bilgiler vererek, “Beş yıl boyunca her altı ayda bir bin konut satışa sunup onu teslim edeceğiz. Kuzeyşehir ve Güneyşehir olmak üzere şu anda Güneyşehir’de bin konut temellerini hazırladık. Yakında başlayacağız. Kaliteli konut yapmak üzere saha çalışmaları gerçekleştirildi. 6 ay sonrada ikinci bin konuta başlayacağız. Burada iyi bir ekip var. Konusunda uzman bir ekip var. En kaliteli, en ucuz en fazla konutu üreteceğimize inanıyoruz. Konutlar teslim edildikten sonra da 3 yıl veya 5 yıl satmama şartı getireceğiz. Mal varlığı olmayan kişilerin konut sahibi olmasını hızlandıracağız” diye konuştu.


Öte yandan meclis gündem maddelerinin ardından OSB Dülük Tünel projesi, BÜSEM Köprülü Kavşak, Metro projesi ve GAZİRAY tren seti hakkında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan üyelere bilgiler verdi.



Gazikonut her 6 ayda bir bin konut teslim edecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.