GENEL - 13 Eylül 2018 Perşembe 14:33

GTO’nun TL çağrısı yanıt buldu

A
A
A
GTO’nun TL çağrısı yanıt buldu

Ticari hayattaki aksaklık ve sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerini hazırladığı raporları ilgililere ileten Gaziantep Ticaret Odası’nın TL çağrısı olumlu yanıt buldu.

Ticari hayattaki aksaklık ve sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerini hazırladığı raporları ilgililere ileten Gaziantep Ticaret Odası’nın TL çağrısı olumlu yanıt buldu. GTO’nun son ekonomik gelişmeleri değerlendirdiği “GTO Perspektif” raporunda dövize endeksli kira uygulamalarının oluşturduğu sıkıntılara yönelik önerdiği yasal düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.


Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Oda olarak önceliğimiz üyelerimizin ticari faaliyetlerini gerçekleştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmektir. Bunun için yaşanan ekonomik gelişmeleri, kent gündemini ve üyelerimizin faaliyet alanlarına ilişkin sorunları çözüm önerileri ile birlikte GTO Perspektif raporlarımızda değerlendiriyor, ilgililere iletiyor ve takip ediyoruz. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Gaziantep’in ticari alanda en büyük çatı kuruluşu olarak üyelerimizin sesi olmaya çalışıyoruz. Son hazırladığımız raporda da özellikle alışveriş merkezlerinde bulunan iş yerlerine ait kira sözleşmelerinin döviz üzerinden yapılmasının yükselen kurlar karşısında iş yeri sahiplerini ve kiracıları büyük sıkıntıya soktuğunu dile getirerek kira sözleşmelerinin TL üzerinden veya sabit kurla yapılması için yasal düzenleme getirilmesini önerdik. Konuyla ilgili olarak 32 Sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlandı. Buna göre menkul ve gayrimenkul alım satım ile kiralama sözleşmelerinde bedeller döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. Konuyu hemen gündemine alarak değerlendiren ve sonuca ulaştıran hükümetimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Köyceğiz’de 3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası tamamlandı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası başarıyla tamamlandı. Köyceğiz Spor Kulübü 3.Ulusal Masa Tenisi Turnuvası zevkli ve heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Türkiye’nin her bölgesinden toplam 270 veteran sporcu Köyceğiz Kapalı Spor Salonunda iki gün boyunca mücadele verdi. Veteran Masa Tenisci Kaya Gülsün anısına düzenlenen turnuva sonunda madalya ve kupa töreni yapıldı. Köyceğiz Spor Kulübü Başkanı Tarkan Öztürk, “Köyceğiz Spor Kulübü yönetimi olarak turnuvanın en iyi şekilde geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Turnuvaya katılan Veteran sporcular Köyceğiz’den memnun ayrıldılar. Turnuvanın baş mimarları Köyceğiz’den Masa Tenisi Veteran abilerimiz Ahmet Şahan, Mustafa Baydemir, Halis Bozdoğan, Osman Günal ile Bülent Doğan ve Şahidin Aydemir’e, İstanbul’dan Turnuva Organizatörü Sabri Metin İskit, Muğla’dan Başhakemlerimiz Muğla Masa Tenisi Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Sarıyar ve Turgut Eroğlu, Ankara’dan Masa Tenisi Muhabiri Spor Yazarı Fatih Bacak ve Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli ve ekibi ile Köyceğiz Sportif ve Köyceğiz Akademi Spor Kulüplerinin genç sporcularının özverili çalışmaları sonucu turnuvamızı başarılı bir şekilde tamamladık. Turnuvamıza Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli, destek vermiştir. Destekleri için çok teşekkür ederiz. Sponsor olan esnaflarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.