ASAYİŞ - 18 Ocak 2026 Pazar 11:48

Hırsızlık suçundan kesinleşmiş 13 yıl cezasıyla aranan şahıs yakalandı

A
A
A
Hırsızlık suçundan kesinleşmiş 13 yıl cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Gaziantep’te hırsızlık suçundan kesinleşmiş 13 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı.


Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Şahinbey ilçesindeki çalışmalar neticesinde, hırsızlık suçundan hakkında 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan T.K. isimli şahıs, saklandığı adreste yakalandı.


Şüpheli şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Baletler Köyü, 2025’in en çok ödül alan kısa metraj belgeseli oldu Yönetmenliğini Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Fatih Diren’in üstlendiği ’Baletler Köyü’ belgeseli; 2025 film sezonunda ulusal ve uluslararası festivallerde kazandığı 15 ödülle yılın en çok ödül alan kısa belgeseli oldu. Çorum’un Başpınar Köyü’nün sıra dışı hikayesini anlatan ’Baletler Köyü’ belgeseli ayrıca 25 farklı festivalde gösterim şansı yakalayarak geniş bir uluslararası izleyici kitlesine ulaştı. Anadolu’nun küçük bir köyünden çıkıp Devlet Opera ve Balesi sahnelerine uzanan 13 baletin gerçek yaşam öyküsünü etkileyici bir dille anlatan belgesel, kısa sürede katıldığı uluslararası festivallerden birçok ödülle dönerek, 2025’in en başarılı kısa belgeseli unvanını elde etti. Filmin ulaştığı ödül ve gösterim istatistikleri, araştırmacı Hayri Çölaşan tarafından derlendi. Yoksulluk, toplumsal önyargılar ve zorluklar karşısında sanata tutunmanın mümkün olduğunu gözler önüne seren yapım, kısa sürede katıldığı festivallerden birçok ödülle dönerek 2025’in en başarılı kısa belgesellerinden biri olarak öne çıktı. ’Baletler Köyü’, Yunanistan Uluslararası Film Festivali’nden Onur Ödülü, Makedonya Sanat Film Festivali’nden ’En İyi Kısa Belgesel’ ödülü gibi prestijli başarıların yanı sıra 26. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’nde ’En İyi Kısa Belgesel’, Karadağ MOD Fest Podgorica’da ’En İyi Film’ ve Düzce Konuralp Film Festivali’nde ’belgesel’ kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü. Uluslararası festival yolculuğunu sürdüren film, ABD’de Cranford Film Festivali, Authentic Global Film Awards ve Emberlight International Film Festival ile Fransa’daki SEE Film Festival’in resmi seçkilerinde yer aldı; Arnavutluk’taki Tirana Mediterranean Film Festival’de ise finalist oldu. Belgeselin gördüğü yoğun ilgiye ilişkin değerlendirmede bulunan yönetmen Fatih Diren, filmin yalnızca Türk sinemasını değil, Anadolu’dan çıkan samimi ve ilham verici hikayeleri de dünyaya taşıma gücünü kanıtladığını söyledi. Diren; "Film Çorum’un, Başpınar Köyü’nün ve ülkemizin adını dünya çapında duyurdu. Rusya’da filmi izleyen izleyiciler ‘Bu gerçek bir hikaye mi?’ diye sordu. Gerçekten çok ilginç ve etkileyici bir hikaye" ifadelerini kullandı. Belgeselin başarısı, aynı hikaye evreninde uzun metraj kurmaca bir film projesini de gündeme getirdi. Yönetmen Diren, belgeselde anlatılan gerçek yaşam öykülerinden yola çıkarak dramatize edilmiş bir sinema filmi yapmayı hedeflediklerini belirterek, bu tür bir projenin ciddi bir bütçe ve yapımcı desteği gerektirdiğini, hikayeye ilgi duyan yapımcılarla çalışmak istediklerini de dile getirdi.
Edirne Eirne Şoförler Odası seçimlerinde gerginlik: Yumruklar konuştu Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı seçimlerinde tansiyon yükseldi. Üyeleri arasında karşılıklı sözlü atışmalar yaşanırken, tartışmalar kısa sürede yumruklaşmaya dönüştü. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Büyük Salonu’nda gerçekleştirilen seçimler saat 11.00’de başladı. Bin 179 üyesi bulunan odanın başkanlık seçimlerinde, Divan Başkanlığı seçiminin ardından adayların konuşmalarına geçildi. Seçimlere mavi liste ile giren Aytaç Dilci’nin konuşmasını tamamlamasının ardından, kırmızı liste ile yarışan mevcut Başkan Ali Şahin kürsüye çıkarak rakibine cevap verdi. Ali Şahin’in konuşmasını tamamlamasının ardından salonda bulunan bir kişinin sarf ettiği sözler üzerine ortam bir anda gerildi. Her iki listenin üyeleri arasında karşılıklı sözlü atışmalar yaşanırken, tartışmaların kısa sürede yumruklaşmaya dönüştüğü görüldü. Gerginliğin artması üzerine Divan Başkanlığı görevini yürüten Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, emniyet güçlerini salona davet etti. Polis ekiplerinin müdahalesiyle taraflar ayrılarak salon sakinleştirildi. Tansiyonun düşmesinin ardından Divan Başkanı Kemal Cingöz, her iki adayı da kürsüye davet etti. Adayların ellerini tutarak havaya kaldıran Cingöz, seçimlere dostça ve sağduyulu bir şekilde devam edilmesi yönünde uyarılarda bulundu. Yapılan çağrının ardından başkanlık seçimlerine kaldığı yerden devam edildi.
Kayseri Din görevlilerine afet farkındalık ve bağımlılık eğitimi Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Kocasinan İlçe Müftülüğü ile iş birliğinde Afet Farkındalık ve Yangın Söndürme Eğitimi ile Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi düzenledi. İlçede görev yapan din görevlilerine yönelik eğitimde afet öncesi, afet anında ve afet sonrasında yapılması gerekenler teorik ve uygulamalı olarak anlatılırken bağımlılıkla mücadele konusu da ele alındı. Büyükşehir belediyesi tarafından, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanlığı ile İtfaiye Daire Başkanlığı ve Kocasinan İlçe Müftülüğü iş birliğinde Afet Farkındalık ve Yangın Söndürme Eğitimi ile Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi düzenlendi. Kocasinan İlçe Müftülüğü Müftülük Sitesi Camii Gençlik Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Kocasinan İlçe Müftüsü Emin Patan, Afet İşleri ve Risk Yönetimi Daire Başkanı Gonca Arın, İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan ile Kocasinan ilçesinde görev yapan din görevlileri katıldı. Afet Farkındalık ve Yangın Söndürme Eğitimi’nde uzmanlar tarafından afet türleri, yangın ve deprem öncesi ile afetin yaşandığı anda alınması gereken tedbirler, izlenmesi gereken yollar detaylı şekilde anlatıldı. Ayrıca Kayseri İl Müftülüğü tarafından da Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verildi. Öte yandan katılımcılara teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı olarak yangına müdahale şekilleri de gösterildi. Eğitim programını değerlendiren Kocasinan İlçe Müftüsü Emin Patan, "Bugün burada Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın il müftülüğümüzle yapmış olduğu protokol neticesinde Büyükşehir Belediyemizin yetkilileri personelimize afet eğitimi verdiler. Eğitimden sonra personelimizi dışarıya aldık. Bizlere bir yangının nasıl söndürüleceğini uygulamalı olarak anlattılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Cenabı Hak milletimizi, devletimizi her türlü afetlerden muhafaza etsin" şeklinde konuştu. Patan, sunulan hizmetten dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan’a ayrıca teşekkür etti. Eğitimlere katılan din görevlileri de anlamlı ve önemli eğitim programından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.
İzmir Göztepe’de hedef Çaykur Rizespor karşısında mutlak galibiyet Göztepe, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında Çaykur Rizespor karşısında Avrupa kupaları hedefi doğrultusunda sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak. Göztepe, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında yarın Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanacak müsabaka saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılılar 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet sonucunda topladığı 32 puanla 4. basamakta bulunuyor. Karadeniz temsilcisi ise 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle aldığı 18 puanla 12. sırada yer alıyor. İzmir ekibi, bu zorlu karşılaşmada rakibini mağlup ederek Avrupa hedefine emin adımlarla ilerlemeyi devam ettirmek istiyor. Göz-Göz, taraftarı önünde sadece 1 kez kaybetti Göztepe, Trendyol Süper Lig’de bu sezon evinde oynadığı maçlarda sadece 1 kez kaybetti. İç sahada şu ana kadar 8 karşılaşmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bu süreçte 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Stanimir Stoilov ve öğrencileri, yarın oynanacak maçta Çaykur Rizespor’u mağlup ederek taraftarının önündeki başarılı grafiğini sürdürmek istiyor. Antunes sakatlandı, Jeh kadroda olacak Göztepe’nin ara transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği İsviçreli futbolcu Alexis Antunes, antrenmanda yaşadığı sakatlık sebebiyle Çaykur Rizespor karşılaşmasında yer alamayacak. Son olarak takıma katılan ve Jeh lakabıyla bilinen Jeferson Marinho dos Santos’un da yarın oynanacak maçın kadrosunda yer alması bekleniyor. Stoilov’un ise karşılaşmanın son bölümlerinde Brezilyalı oyuncuya şans verebileceği ifade edildi. Ali Şansalan düdük çalacak Göztepe - Çaykur Rizespor mücadelesini Çanakkale bölgesi hakemlerinden Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Suat Güz yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi de Oğuzhan Gökçe olacak.