SPOR - 14 Mayıs 2025 Çarşamba 22:44

Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Galatasaray

A
A
A
Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Galatasaray

Galatasaray, finalde karşılaştığı Trabzonspor’u 3-0 mağlup ederek 63. Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Maçtan dakikalar

2. dakikada sol kanattan Eren Elmalı'nın ortasında arkada direkte Yunus Akgün'ün gelişine vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

6. dakikada Osimhen'in pasıyla ceza sahası sağ kanadından sıfıra inen Yunus'un yerden penaltı noktasına pasına Barış'ın sağ ayağıyla vuruşunda top ağlarla buluştu. 0-1

12. dakikada sol kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Nwakaeme'nin yerden pasında Zubkov'un yerden vuruşunda top yandan az farkla dışarı çıktı.

23. dakikada Abdülkerim Bardakcı'nın ceza sahası dışından sert şutunda top auta çıktı.

25. dakikada sağ kanatta Zubkov ile duvar pası yapan Malheiro'nun ortasında arka direkte Ozan Tufan'ın kafa vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

30. dakikada Davinson'un kaptırdığı topla buluşarak kaleciyle karşı karşıya kalan Ozan Tufan'ın vuruşunda top Günay'dan döndü.

34. dakikada Davinson'un pasıyla ceza sahası sağ çaprazından içeri giren Yunus'un uzak köşeye aşırtma plasesinde top az farkla dışarı çıktı.

40. dakikada sağ kanattan sıfıra inen Barış Alper'in

46. dakikada sağ kanattan Yunus Akgün’ün ara pasında Okay ile ikili mücadelenin ardından topla buluşan Osimhen’in sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2

63. dakikada ani gelişen atakta topla buluşan Morata’nın pasında meşin yuvarlağı alan Yunus’un tek pasına ceza sahası solundan Osimhen’in dokunuşu filelere gitti. 0-3

67. dakikada sağ kanattan topu alan Osimhen’in içeri çevirdiği topa Morata’nın sert vuruşunda top savunmaya çarparak kornere çıktı.

73. dakikada Draguş’un pasıyla sağ kanatta topla buluşan Visca’nın yerden penaltı noktasına çevirdiği topa Nwakaeme’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ancak ofsayt bayrağı kaldırıldı.

84. dakikada Yunus’un pasıyla topu alarak rakip yarı sahanın tamamını kat eden Jakops’un karşı karşıya vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

85. dakikada atılan uzun pasla buluşan Draguş’un kaleci Günay’ı çalımladıktan sonra sol çaprazdan kaleye vuruşunda top dışarı çıktı.

89. dakikada Yunus’un ceza sahası soluna uzun pasına Morata’nın tek vuruşu ağlarla buluştu ancak ofsayt nedeniyle gol geçersiz sayıldı.

Hakemler: Cihan Aydın, Hakan Yemişken, Mustafa Savranlar

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pedro Malheiro, Stefan Savic, Arseniy Batagov (John Lundstram dk. 45+2), Mustafa Eskihellaç, Batista Mendy (Serdar Saatçı dk. 80), Okay Yokuşlu (Denis Draguş dk. 59), Ozan Tufan (Muhammed Cham dk. 80), Oleksandr Zubkov, Anthony Nwakaeme, Simon Banza (Edin Visca dk. 59)

Yedekler: Taha Tepe, Danylo Sikan, Cihan Çanak, Arif Boşluk, Ali Şahin Yılmaz

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Galatasaray: Günay Güvenç, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı (Kaan Ayhan dk. 71), Eren Elmalı (İsmail Jakobs dk. 78), Mario Lemina (Kerem Demirbay dk.71), Lucas Toreira, Gabriel Sara (Alvaro Morata dk. 61), Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen (Dries Mertens dk. 71)

Yedekler: Fernando Muslera, Berkan Kutlu, Ahmed Kutucu, Carlos Cuesta, Przemyslaw Frankowski

Teknik Direktör: Okan Buruk

Gol: Barış Alper Yılmaz (dk. 6) (Galatasaray)

Sarı kartlar: Stefan Savic, Lundstram (Trabzonspor), Gabriel Sara, Mertens (Galatasaray)

Said Vakkas Yağcı - Uğur Dönek - Lider Olgun - Eray Özbudak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara MİT’ten 1940 tarihli "acele" ibareli şüpheli takibi belgesi paylaşıldı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) resmi sitesi üzerinden 1940 yılına ait Ankara’nın Ulus semtinde yabancı bir istihbarat şüphelisi hakkında üzerinde "acele" ibaresi bulunan bir belge paylaştı. Milli İstihbarat Teşkilatı, resmi sitesi üzerinden belge paylaşımlarına devam ediyor. Tarihe ışık tutmak amacıyla paylaşılan son belge ise yabancı bir istihbarat şüphelisinin Ankara’nın Ulus semtinde faaliyetlerinin açıklığa kavuşturulması amacıyla MAH Riyasetinden Ankara B Amirliğine 16 Ağustos 1940 tarihli talimat oldu. Paylaşılan belgede kimliği henüz tespit edilmeyen ve Rus veya Bulgar olduğu anlaşılan bir şahsın Ulus meydanındaki Tan kırtasiyesinden bir fotoğraf makinesi alması, aldığı fotoğraf makinesi ile yazı kopyası ve bunun büyütülmesinin nasıl olacağı hakkında bilgi edinmeye çalışmasının dikkati çektiği belirtiliyor. Belgede, şüpheli şahsın bir fotoğrafın büyütülerek çıkarılması için kullanılan agrandisman cihazı satın almak istemesi ve cihazın Tan kırtasiyesinde olmadığı bilgisi yer aldı. Şüphelinin yarın (17 Ağustos 1940) öğleden önce veya sonra kırtasiyeye gelip cihazı göreceği bilgisi de ayrıca belgede yer aldı. Kısa boylu ve sarışınca olan şüphelinin teşhisi ve kimliğinin tespiti lazım olduğu belirtilen belgede, şüphelinin aldığı fotoğraf makinesi ile almak istediği agrandisman cihazı ile neler yapmakta olduğu ve neler yapacağının tespitinin ehemmiyetine vurgu yapıldı. Karşı istihbarat çalışmaları MİT tarafından yayımlanan belgede karşı istihbarat çalışmaları hakkında bilgiler de yer alıyor. Belgede, şüphelinin teşhisi için kırtasiye sahiplerinden istifade etmenin şüphelinin takip edildiğini anlamasına yol açabileceği belirtiliyor. Ayrıca belgede bu sebeple mağazanın gizlice gözlenmesi ve mağaza çalışanlarından birinin dükkandan çıkarak agrandisman cihazını almak için gitmesi ile kırtasiyeye geri dönüşünün gözetilmesi ve o sırada Tan kırtasiyesinde bulunularak cihazı teslim alacak kısa boylu, sarışın şüphelinin peşini bırakmayarak kimliğini ve faaliyetlerini tespit etmeye gayret etme zarureti olduğu belirtiliyor. "Gizli istihbarat servislerinin karakteristik mesailerinden olan alametlerden ipucu temin ederek meseleyi aydınlatmanın Ankara merkezinin uyanık ve gayretli memurlarından beklenir" ifadeleri yer alan belgede, hiç olmazsa bu alışverişin zararlı maksatla yapılmadığının tespitinin başarı olduğu belirtildi ve icabına tevessül edilmesi rica edildi. Vatandaşlar paylaşılan belgeye MİT’in resmi sitesinde yer alan "Özel Koleksiyon" sekmesi altında bulunan "Belgeler" kısmından ulaşabiliyor.