SPOR - 18 Mayıs 2018 Cuma 15:39

Mustafa Bozbağ: “Sen markette futbolcuyu tokatlarsan gider”

A
A
A
Mustafa Bozbağ: “Sen markette futbolcuyu tokatlarsan gider”

Spor Toto 1.

Spor Toto 1. Lig’in sona ermesinin ardından Akın Çorap Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ, bugün düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirmelerde bulundu.


Lige şampiyonluk parolası ile başladıklarını ve ligin ilk yarısı bunu hissettirdikleri fakat ikinci yarısında ise kötü bir gidişat sarf ettiklerini kaydeden Bozbağ, yönetimsel olarak ise başarılı olduklarını söyledi. Ayakta kalma mücadelesi veren bir takımdan şampiyonluğa oynayan bir takım yaptıklarını belirten Bozbağ, “Sezon içinde ilk devre bunu yaptığımızı düşünüyorum ama ikinci yarıdaki performansımız bütün Türkiye’yi şaşırttı. Bunu sportif açıdan söylüyorum. Diğer yönetimsel açıdan hiçbir zafiyete uğratmadan sezonu tamamladık. İkinci yarı performansında dostun düşmanın ne demek olduğunu, kötü günlerin sana neler yaşatacağını gördüm. Bugün Giresunspor’un herkese örnek bir durumu var. Ben eleştirilere kızmıyorum ben hakaretlere kızıyorum. Bizim tek derdimiz bu memleketin takımına hizmet etmekti. Evet, şampiyonluk dedim seneye başlarken, ben bununla bile suçlanabilen bir başkan oldum” dedi.



“Markette futbolcuyu tokatlarsan gider”


Büyük umutlarla Fransa 1. Liginden aldıkları santrfor Dale’nin gidişiyle ilgilide konuşan Bozbağ, “Son maçta Dale kulağını tıkadı. Sen markette futbolcuyu tokatlarsan ben bu oyuncuyu nasıl takımda tutacağım. Kiralıklar döndü, yabancılarla göndereceklerimiz olabilir. Gençlerimize mutlaka bizle beraber transfer dönemi açıldığında teklifler olacaktır. Ufak ufak yoklamalar başladı. Biz Giresunlu çocuklara elimizden geldiğince şans vermeye çalışıyoruz. Ama buda bazen farklı yorumlanıyor” ifadelerini kullandı.



“Aykut Demir’in saçıyla, sakalıyla uğraştılar”


Şampiyonluk için çalıştıklarını kaydeden Bozbağ transferler konusunda da eleştirildiklerini dile getirerek şunları söyledi;


“Aykut Demir’i aldım. A milli takım sporcusu, saçıyla, sakalıyla iki ay uğraştılar. Ligin 7. haftası lig liderliğine gidiyoruz, hocamıza ’istifa’ diye bağırıyorlar. Her şeyi yaptılar ama büyük Giresunspor’un gerçek taraftarlarına ‘yönetim istifa’ diye bağırtamadılar. Eminönü’nde kuyumcuda çalışan çocuğa 400 milyar sözleşme imzalatan şerefsizlere laf söyledim ben. Ben başka kimseye laf söylemedim. 6 senede 60 trilyonun üzerinde para ödedi şerefiyle namusuyla ama kimse bu nasıl ödendi diye sormuyor. Biz bu kulübü buralara kolay getirmedik. Bu ödüller boşuna verilmiyor. UEFA lisansı boşa verilmiyor. İnanılmaz derecede olumlu ambianslar alıyoruz. Giresunspor’a yaptığım hizmetler nedeniyle onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Giresunspor markası değer kazanmaya devam edecek bundan kimsenin şüphesi olmasın.”



“Milli Savunma Bakanı Canikli’ye teşekkür”


“41 senedir kimsenin başaramadığını başarmak istedik ama olmadı” diyen Bozbağ, “Vazgeçecek miyiz asla. Herkes yüreğinin ekmeğini yer. Bizi sevenlerden Allah razı olsun. Dualarını bizden esirgemeyenlerden Allah razı olsun. Başta Milli Savunma Bakanımız her dönem Giresunspor’a destek verdi. Biz bir yerlere gelen insanlarımızla ne olur gurur duyalım. Kimse kimseyi boşa bir göreve getirmiyor. Buralara gelmek kolay değil. Tekrar kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Giresunspor’a en büyük vurgunu dolar yaptı”


Yeni dönem için transfer taktiklerinin aynı olacağını kaydeden Bozbağ, “Aynı transfer taktiği devam edecek. Bütçesi neyse bütçeyi aşmadan ödeyebileceği borçlanma süresinde devam edecek. Giresunspor’a en büyük vurgun kur farkından olmuştur. Biz yabancılarla yaptığımız zaman dolay neydi şimdi ney. Giresunspor’a oyuncuyu getiren yeteneği gönderen karakteridir. Bu memleket sevinmeyi çok fazla hak ediyor. Bu takımı Süper Lig’de görmek için çalışıyoruz. İnşallah Rabbim dualarımızı kabul eder. Diyadin Giresun’a geliyor. Kalacak, gidecek, alınacak oyuncularla ilgili ufak ufak başlıyoruz. 1 Haziran’dan önce anlaşması olan oyuncuyla görüşmek etik değil, bunun kulüpler birliğinde de kararını aldık. Futbolcuya 13 maç başı borcumuz var. Önümüzdeki hafta içerisinde yazacağız çeklerimizi ve oyuncularımızla helalleşeceğiz. Geçen sene 20 milyon bütçe belirlemiştik ama 16,5 milyon bütçe kullanmıştık. Bu senede 14, 15, 16 milyonluk bir bütçeyle lige girmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Yeni yapılan stadyumun lige hazır hale gelmesinin 1 yılı bulacağını belirten Bozbağ, stadın altındaki dükkânların Giresunspor’a verilmesi hemen hemen kesin gibi olduğunu sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Akenerji yılın ilk çeyreğinde 389 milyon TL net kâr açıkladı Akenerji, 2026 yılının ilk çeyreğinde operasyonel verimliliğin ve çeşitlendirilmiş üretim portföyünün desteğiyle 389 milyon TL net kâr ve 598 milyon TL FAVÖK elde etti. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ve Çek enerji şirketi CEZ’in eşit katılımlı stratejik ortaklığı Akenerji 2026 yılının ilk çeyreğinde 4.7 milyar TL satış geliri elde etti. Şirketin FAVÖK’ü 598 milyon TL, net kârı ise 389 milyon TL olarak gerçekleşti. Şirket bu dönemde ayrıca, 180 milyon dolar tutarındaki anapara kredisinin 27 Mart 2026’da dolan vadesinin 1 yıl uzatılması konusunda Yapı Kredi Bankası ile anlaştı. "Zorlu piyasa koşullarında çeşitliliğin değeri ortaya çıktı" Akenerji Genel Müdürü Hakan Yıldırım, "2026 yılının ilk çeyreği, Türkiye elektrik piyasası açısından özgün bir konjonktürde geçti. Hidrolojik koşullar yılın başından itibaren güçlü seyretti, yalnızca Şubat ayındaki yağış miktarı 2010’dan bu yana rekor kırdı. Geçen yılın aynı dönemine göre, barajlı HES üretimini yüzde 70, toplam hidroelektrik üretimini ise yüzde 60 oranında artırdı. Bu arz bolluğu, doğal gaz tarifelerindeki yüzde 24’lük artışa karşın Piyasa Takas Fiyatları’nı TL bazında yüzde 21, dolar bazında ise yüzde 33 aşağı çekti" dedi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Düşük fiyat ortamı, doğal gaz santrallerinin ekonomik çalışma koşullarını da kısıtladı; bu durum yalnızca Akenerji için değil, portföyünde doğal gaz santrali bulunan diğer elektrik üreticileri için de geçerliydi. Bununla birlikte, güçlü hidrolojik koşullardan optimum seviyede yararlandık. Hidro santrallerimiz bu çeyrekte güçlü bir performans sergileyerek termik taraftaki kısıtı önemli ölçüde telafi etti ve konsolide finansal sonuçlarımıza olumlu katkı sağladı." "Finansal esnekliğimizi koruyoruz" Akenerji CFO’su Özge Özen Aksoy ise "4.7 milyar TL satış gelirimiz ve 598 milyon TL FAVÖK’ümüz, piyasa koşullarına rağmen üretim ve ticari operasyonlarımızdaki istikrarın devam ettiğini ortaya koyuyor. 2026’nın tamamında üretim verimliliği, ticari faaliyetlerin genişlemesi ve finansman yapısının güçlendirilmesi odaklı stratejimizle finansal performansımızı daha da iyileştireceğimize inanıyoruz. Proaktif nakit ve borç yönetimimiz sayesinde finansal esnekliğimizi sürdürüyor, önümüzdeki dönemlerde de bu disiplini korumayı hedefliyoruz" dedi.
Erzurum Erzurum Emniyeti’nden sanat dolu operasyon: "Yarınlara Geç Kalmadan" ayakta alkışlandı Erzurum İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve eşi Aynur Karaburun’un öncülüğünde, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen "Emniyetli Yarınlar Projesi" meyvelerini vermeye devam ediyor Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından sahnelenen "Yarınlara Geç Kalmadan" adlı tiyatro oyunu, bu haftaki gösteriminde de izleyicileri hem duygulandırdı hem de düşündürdü. Sokaklarda zehir tacirlerine göz açtırmayan Erzurum Emniyet Müdürlüğü personeli, bu kez sanatın gücünü kullanarak toplumu bilinçlendiriyor. Uyuşturucu madde kullanımının bireyden aileye, aileden topluma uzanan yıkıcı etkilerini çarpıcı bir dille ele alan oyun, özellikle gençleri ve ailelerini hedef alıyor. Gösterim sırasında, bağımlılığın pençesine düşen bir gencin hayallerinin nasıl yok olduğu ve aile bağlarının nasıl koptuğu gerçekçi sahnelerle izleyiciye aktarıldı. "Tek bir gencimizi bile kurtarabilirsek ne mutlu bize" Projenin öncüsü İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, bu çalışmayla uyuşturucuya karşı sadece operasyonel değil, sosyal bir savaş da açtıklarını belirterek; "Tiyatro sahnesinde de, sokakta da, yol uygulamasında da her noktada bu zehirle sonuna kadar mücadele edeceğiz" mesajını verdi. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan ve ayakta alkışlanan oyunun, şehir merkezi ve ilçelerde periyodik olarak sahnelenmeye devam edeceği öğrenildi.
İzmir Çeşme bayrama hazır: Hedef yüzde 100 doluluk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklaması üzerine, Türkiye’nin gözde turizm merkezi Çeşme’de rezervasyon trafiği büyük ivme kazandı. Bölgedeki mevcut doluluk oranlarının bayram haftasında yüzde 100’e ulaşması beklenirken, sektör temsilcileri tüm hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çeşme’de otel rezervasyonlarında yoğunluk başladı. Yaz sezonunun yaklaşması ve hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte turizmciler, misafirlerini ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla birlikte Çeşme’deki otellerde rezervasyon trafiği hız kazandı. İlçedeki otellerde doluluk oranı şimdiden yüzde 50 seviyelerine ulaştı. Sektör temsilcileri, bayrama bir hafta kala bu oranın yüzde 70’lere çıkacağını, bayram tatili süresince ise tüm tesislerin yüzde 100 dolulukla hizmet vereceğini öngörüyor. "Ot Festivali sezonun habercisi oldu" Çeşme’nin en gözde turistik merkezi Alaçatı’da da bayram öncesi tüm hazırlıklar bitirildi. Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal, sezonun gidişatından memnun olduklarını belirterek, "İşletmelerimiz zaten Ot Festivali ile beraber bütün hazırlıklarını tamamlamıştı. Önceki yıllara göre konaklama açısından oldukça iyi geçen bir festival süreci yaşadık. Sezona dair en önemli göstergemiz Ot Festivali’ndeki doluluklar oluyor. O anlamda bu yıl sezonun çok iyi geçeceğini düşünüyoruz" dedi. "Rezervasyon alışkanlıkları son dakika şeklinde" Bayram tatilinin 9 güne uzamasının turizmcileri sevindirdiğini ifade eden Ünsal, doluluk oranlarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Şu an rezervasyonlarımız yüzde 50’ler seviyesinde. Ancak Alaçatı’da misafirlerimizin rezervasyon alışkanlıkları genellikle son dakika şeklindedir. Önümüzdeki hafta bu oranların yüzde 70’lere, tatil geldiğinde ise tamamen doluluğa ulaşacağını öngörüyoruz. İklimin de etkisiyle bayramın oldukça hareketli geçmesini bekliyoruz." Sadece deniz değil, 12 ay etkinlik Alaçatı’nın sadece güneş ve denizden ibaret olmadığını vurgulayan Kerem Ünsal, bölgenin bir cazibe noktası haline geldiğini ifade etti. Ünsal, "Burada 12 ay boyunca gelen misafir arzu ettiği her şeyi bulabilir. Windsurf alanında dünyanın en önemli üç merkezinden biriyiz. Tenis, yarım maraton ve yarımada oyunları gibi arka arkaya sürekli faaliyetlerimiz var. Gelen misafirler kendi ilgi alanlarına göre mutlaka bir etkinlik bulacaklardır" diye konuştu. Hedef: ’Uluslararası turist kitlesi’ Alaçatı Turizm Derneği olarak projelerini büyüterek devam ettirdiklerini kaydeden Ünsal, "Başlattığımız projelerin beş tanesi uluslararası statüye kavuştu. Bu sayede sadece iç pazara değil, yurt dışından da misafirleri buraya çekebiliyoruz. En önemli hedeflerimizden biri Alaçatı’yı küresel bir marka haline getirmek" diyerek sözlerini noktaladı.
İzmir Yargıtay Başkanı Kerkez: "Yargıda görüş ayrılıkları giderilmeli" Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, "Yargıda görüş ayrılıkları giderilmeli" dedi. Yargıtay Başkanlığı koordinesinde, Bölge Adliye Mahkemesi kararlarının Yargıtay içtihatlarına uyumunun güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen ’İş Hukuku’ temalı çalıştay İzmir’de başladı. Programın açılışında konuşan Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, yargıya olan güvenin tesis edilmesi için mahkemeler arasındaki uygulama birliğinin ve hızlı karar süreçlerinin hayati önem taşıdığını vurguladı. İzmir’de gerçekleştirilen çalıştaya Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez’in yanı sıra İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Onur Sert ve Komisyon Üyesi İdris Arda Aygün ile Bölge Adliye Mahkemelerinin başkan ve üyeleri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, adalete olan güvenin kararlardaki tutarlılıkla doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti. Vatandaşların yargıdan temel beklentisinin dosyaların süratle karara bağlanması ve benzer davalarda çelişkili hükümlerin kurulmaması olduğunu belirten Kerkez, ilk derece mahkemeleri, Bölge Adliye Mahkemeleri ve Yargıtay arasındaki uyumun bu güveni pekiştireceğini söyledi. Bölge adliye mahkemelerinin kurulduğu günden bu yana süreç içerisinde farklı uygulamaların ortaya çıktığını gözlemlediklerini kaydeden Kerkez, her yargı mensubunun kendine özgü hukuki görüş geliştirmesinin doğal olduğunu ancak vatandaşa karşı ortak bir paydada buluşulması gerektiğini dile getirdi. Yargılama süreçlerinin kısalması için yargı organlarının bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kerkez, Türkiye’deki dosya sayısının azaltılması ve karar süreçlerinin hızlandırılması hedefinin ancak birlikte çalışılarak yakalanabileceğini belirtti. 2016 yılında hayata geçirilen istinaf sisteminin mevcut durumuna da değinen Kerkez, bölge adliye mahkemelerinin hem sayısal hem de nitelik olarak daha fazla güçlendirilmesi gerektiğini, mevcut durumda çok az sayıda heyetin oldukça yoğun bir dosya yüküyle mücadele ettiğini sözlerine ekledi. İş hukuku alanında uygulama birliğini güçlendirmek, Bölge Adliye Mahkemesi kararlarını Yargıtay içtihatları doğrultusunda değerlendirmek ve hukuki süreçlerde ortak bir yaklaşım geliştirmek amacıyla düzenlenen çalıştay, uzman katılımcıların yer aldığı oturumlarla devam ediyor.