GENEL - 31 Temmuz 2018 Salı 15:02

Her yıl 2 Ağustos’ta ’Dünya Giresunlular günü’ kutlanacak

A
A
A
Her yıl 2 Ağustos’ta ’Dünya Giresunlular günü’ kutlanacak

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2 Ağustos 2018 tarihinden itibaren bu günün ‘Dünya Giresunlular Günü’ olarak kutlanacağını söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 2 Ağustos 2018 tarihinden itibaren bu günün ‘Dünya Giresunlular Günü’ olarak kutlanacağını söyledi.


Belediye Başkanı Kerim Aksu, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve basın mensuplarının katılımı ile düzenlediği toplantıda, Giresunluluk bilincini güçlendirmek, dünya üzerinde bulunan Giresunluları bir platformda buluşturmak amacıyla web sitesi oluşturduklarını belirtti.


Beraberce tarihi bir projeye şahitlik edildiğini kaydeden Aksu, “Giresun’da yaşayan, gurbette bulunan Giresunluları buluşturuyoruz. Hangi hemşehrimiz nerede yaşıyor, ne iş yapıyor, Almanya’da, Belçika’da, ABD’de, dünyanın neresinde kimler var, bu site sayesinde öğreneceğiz, tanıyacağız ve Giresun birlikteliğini güçlendirip, büyüteceğiz. Bundan sonra Ağustos ayının 2’si yani 2-8, 28 plakamız, Dünya Giresunlular Günü olarak kutlayacağız “ dedi.


Başkan Kerim Aksu, siyasetin ve ticaretin bir kenara bırakıldığında en büyük ortak değerin Giresun ve Giresunluluk bilinci olduğunu dile getirerek, “Belediye Başkanı olduğum tarihten itibaren, en önem verdiğim çalışma, Giresunluluk bilincini ve hemşehrilik kültürünü geliştirmek olmuştur. Bugün Giresunluluk kültürünü bir üst seviyeye taşıyoruz. Bütün illerin bize imreneceği bir düzeye getiriyoruz. Giresunlular Anadolu’nun gidişatını etkiledi. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama çok bilinmeyen bir şey var, Giresunlular yaşadığı her yede etkili oluyor. Çalışkanlığı, başarısı ve yardımseverliği ile yaşadığı her yere değer katıyor. Dünyanın her yerine Giresunlular üretmeye, başkalarına iyilik etmeye, başarılı bir şekilde insanlığa fayda sunmaya devam ediyor. Bazen bilim adamı olarak, bazen işçi olarak, bazen bir kuşu kurtararak yaşama değer katıyoruz” ifadelerini kullandı.



"Dünya ’Giresunluluk’ nedir daha iyi anlasın istiyorum"


İstanbul, Bursa, Yalova başta olmak üzere ülkenin her ilinde Giresunluların yaşadığına vurgu yapan Başkan Kerim Aksu, “Almanya’da, Belçika’da, Avusturya’da, ABD’de başarılı hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Avrupa’da beş yüzün üzerinde akademisyen Giresunlu var. Birbirimizden arzu ettiğimiz şekilde haberdar olamıyoruz. Bundan sonra dünyada yaşayan her Giresunlu oluşturacağımız web sitesi aracılığı ile buluşacak, yardımlaşacak, bu Giresun sevgimizi büyütüp güçlendireceğiz. Bu düşünce ile hazırladığımız projeyi bugün hayata geçiriyoruz. Giresunluların bu başarılarının gelecek kuşaklara taşımak, Giresunluların hak ettiği değeri dünyaya duyurabilmek için her yıl 2 Ağustos gününü “Dünya Giresunlular Günü” ilan ediyorum. Her yıl takvim 2 Ağustos dediğinde dünyanın her yerinde bulunan Giresun karşılaması ile yer gök inlesin istiyorum. Her yıl Giresunlular gününde dünya ’Giresunluluk’ nedir daha iyi anlasın istiyorum. ’Dünya Giresunlular Günü’ hepimize kutlu olsun" şeklinde konuştu.



“Dünya Giresunlular gününün web adresi için www.ikisekiz.org ismi seçildi”


Site üzerinden yılın en iyileri seçilerek ödüllendirileceğini kaydeden Aksu, “Bugünden başlayarak, başarısı ile gurur duyduğunuz bir Giresunluyu, insana, hayvana, doğaya ne için olursa olsun, karşılıksız yaptığı iyiliği ile gurur duyduğunuz Giresunluları bu sisteme kayıt ederek ödüle aday gösterebileceksiniz. Böylece aday gösterilen Giresunlu yaşadığı yerin ödülüne aday olmuş olacak. Dünyanın her yerindeki Giresunluların başarısı ve yardımseverliği böylece dünyanın her yerinde bilinmiş olacak. Giresun Belediyesi olarak biz de hemşerilerimizin bu başarılarını takdir etmemize ve paylaşmamıza olanak sağlayan bir proje başlatıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.