SPOR - 15 Ocak 2019 Salı 15:45

Dünya devi Barcelona’ya ’Fındık’ teklifinden sonra ’Maç’ teklifi!

A
A
A
Dünya devi Barcelona’ya ’Fındık’ teklifinden sonra ’Maç’ teklifi!

Spor Toto 1.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Giresunspor, dünya devi Barcelona’ya sosyal medya üzerinden sürpriz bir teklifte bulunarak Barça köyüne fındık yemeye davet etmişti. Barçalı köylüler ise bu teklife yenisini ekleyerek Barcelona’ya meydan okudu. Köylüler, Katalan ekibinin köylerine gelmesi halinde onların karşısına rakip takım çıkacaklarını ifade ettiler.


Barça Köyü Muhtarı Bülent Uslu, yaptığı açıklamada, köylerinin böylesi büyük bir kulüp tarafından bilinmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Barça’nın Giresun’da merkeze bağlı bir köy olduğunu kaydeden Muhtar Uslu, "Barça Giresun’a yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta 950 nüfusa sahip merkezi bir köy. Barcelona bizi daha önce duymuş ve bize selam yollamış. Biz de buradan kendilerine Aleykümselam diyoruz ve selamını köyümüz ve Giresun adına alıyoruz. Biz onları köyümüze davet ediyoruz, buyurup gelsinler. Giresunumuzun fındığı ile meşhur olduğunu yazmışlar. Fındığımızın tadına bakabilirler ve bir etkinlik yapabiliriz" dedi.


Barcelona’nın karşısına Barça köyü olarak takım çıkartmak istediklerini ve dostluk maçı yapmak istediklerini ifade eden Muhtar Uslu şöyle devam etti:


"Burada Barçaspor adında bir mahalle takımımız var. Biz onlara karşı mahalle olarak takım çıkartabiliriz. Kendileri de gelirse köyümüzün merkezinde maç yapabiliriz. Eğer gelirlerse hazırlıklı gelsinler. Biz biraz güçlüyüz. Biz burada fındıkla besleniyoruz onlardan biraz farkımız olabilir."


Köylüler ise Barcelona gibi dünya devi bir takımı köylerinde misafir etmekten gurur duyacaklarını belirterek İspanyol ekibini Barça köyüne davet ettiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de minik öğrencilerden el emeği bayrak sergisi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde eğitim veren Vali Celalettin Cerrah Anaokulu tarafından, "Maarifin Kalbinde Çocuk" etkinlikleri kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla bayrak sergisi düzenlendi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere bayrak ve vatan sevgisini aşılamak amacıyla hazırlanan Türk bayrakları sergilendi. Minik öğrencilerin el emeğiyle ortaya koyduğu çalışmalar, katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi. Etkinlikte, milli ve manevi değerlerin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çekilirken, öğrencilerin hem eğlendiği hem de öğrenerek vakit geçirdiği gözlendi. Çocukların kalbinde bayrak temasıyla yola çıkıp böyle bir sergi açtıklarını söyleyen Öğretmen Hüseyin Kılın, "Her yıl 23 Nisan’da bir haftaya yayılan bir program düzenliyoruz. Bu program kapsamında çocuklarımızın da keyif alacağı etkinliklerle dolu bir haftayı tamamlıyoruz. Bu yıl ise özellikle Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan üzücü olaylar nedeniyle programımıza farklı bir anlam katmak istedik. İlçemizde de bir şehidimiz bulunuyor, Adnan Göktürk Yeşil’in anısını yaşatmak ve ona vurgu yapmak amacıyla velilerimizi ve öğrencilerimizi de sürece dahil ederek bir bayrak sergisi düzenledik. Bakanlığımızın "Maarifin Kalbinde Çocuk" temasıyla yola çıkarak, çocuklarımızın kalbinde bayrak sevgisini yerleştirmeyi amaçladık. Bu doğrultuda velilerimiz ve öğrencilerimizin birlikte hazırladığı çalışmalar sergide yer aldı. Katılımcıların emeğiyle ortaya çıkan eserler, büyük bir ilgi ve anlamla sergilendi" diye konuştu.
Hatay Sahilde aradığı parasını kafede düşüren vatandaşın o anları kameraya yansıdı Hatay’da kaybettiği parasını sahilde arayan vatandaşın 7 bin TL’sini iş yerinde bulan duyarlı esnaf, parayı sahibine teslim etti. Para sahibinin desteyi yere düşürdüğü anlar ve işletme sahibinin parayı bulduğu anlar ise kameraya yansıdı. Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesi’nde bulunan kafe işletmesinin sahibi Bünyamin Reyhanoğulları, arkadaşlarıyla kafede otururken arkalarından geçen vatandaş 7 bin TL olan para destesini düşürdü. Parasını düşürdüğünü fark etmeyen vatandaş, kafeden uzaklaşarak sahile gitti. Kafede arkadaşlarıyla sohbet eden kafe sahibi Reyhanoğulları, telefonu şarjdan almaya giderken yerdeki para destesini fark etti. Para destesini alan Reyhanoğulları, iş yerinin kameralarını incelerken para sahibini tespit etti. Arkadaşlarıyla çevrede paranın sahibini arayan Reyhanoğulları, 7 bin TL’nin sahibini sahilde para ararken buldu. İşletme sahibi Reyhanoğulları, kafede bulduğu para destesini sahibine teslim etti. Parasının bulunmasına sevinen vatandaş, parayı bulan Reyhanoğulları’na teşekkür etti. Para sahibinin desteyi yere düşürdüğü anlar ve Reyhanoğlulları’nın 7 bin TL’yi yerde bulduğu anlar ise kameraya yansıdı. "Telefonumu almaya kalktığımda arkamda bir para destesi buldum ve şaşırdım" Arkadaşlarıyla otururken müşterinin düşürdüğü para destesini bulup sahibine teslim eden Bünyamin Reyhanoğulları, "Biz arkadaşlarımızla beraber saat 4 gibi dışarıda kahve içiyorduk ve muhabbet ediyorduk. Telefonum da şarjdaydı. Telefonumu almaya kalktığımda arkamda bir para destesi buldum ve şaşırdım. Kim düşürmüş olabilir diye baktım ama bulamadım. Ben iş yeri sahibiyim ve paranın nasıl zor şartlarda kazanıldığını bilen bir insan olarak bu bulduğum parayı sahibine teslim etmek gerekiyordu. Güvenlik kameralarına inceledim ve arkadaşlarımla beraber aramaya çalıştık. Ondan sonra sahibini tespit ettik. Sahibi de sahil tarafında parasını nerede düşürdüm diye arıyordu. Biz de o şahsı görüp ve el salladık paranız burada dedik parasını teslim ettik. O da mutlu oldu, biz de mutlu olduk. Güzel bir şeye vesile oldu, böyle durumla karşılaştık. Böyle durumlarda güvenlik güçlerimize teslim etsinler, güvenlik güçlerimize gerekeni en iyi şekilde yapar" ifadelerini kullandı.