- 16 Temmuz 2021 Cuma 10:37

Sel mağduru eczacı çamurlar içinde ilaçlarını arıyor

A
A
A
Sel mağduru eczacı çamurlar içinde ilaçlarını arıyor

Rize’nin Güneysu ilçesinde meydana gelen sel afeti sonrası ilçe merkezinde çamurla dolan iş yerleri çamurdan temizlenirken, bir eczacının çamurlar içinde ilaçlarını aradığı görüldü.

Rize’nin Güneysu ilçesinde meydana gelen sel afeti sonrası ilçe merkezinde çamurla dolan iş yerleri çamurdan temizlenirken, bir eczacının çamurlar içinde ilaçlarını aradığı görüldü.


Güneysu ilçe merkezinde önceki gün yaşanan selde iş yeri çamurla dolan eczacı Furkan Büyük, çamur içinde sağlam kalabilen ilaçlarını kurtarmaya çalışıyor.


Selin vurduğu gece yaşadıklarını anlatan Furkan Büyük, “Eczanede kalfa olarak çalışıyorum. O gece nöbetçi değildik. Bu yüzden eczaneyi kapattıktan bir süre sonra sağanak yağışla birlikte ilçe merkezindeki ırmak taşmaya başladı. Taşan sular işyerine girmeye başladığını görenler bize bilgi verdi. Hemen eczaneye geldim ama yapacak bir şeyim yoktu. Yıllardır ekmeğimi kazandığım işyerim gözlerimin önünde suyla dolmaya başladı. Cadde ve sokakların dereye dönüştüğünü görünce mecburen uzaklaşmak zorunda kaldım. Sabaha kadar uyumadık sel azalmaya başlayınca ertesi günü manzara buydu. İşyeri tamamen selin getirdiği molozlarla dolmuştu. Şimdi de temizlik çalışması yapıyoruz. Bu arada en azından sağlam kalan ilaçlar varsa kullanılabilecek mi değil mi bakıyoruz. Tek tesellimiz canımız sağ ancak malda canın yongasıdır diyoruz. Yıllardır bu eczanede kalfa olarak çalışıyordum. Şimdi ise bir an önce yaraların sarılıp tekrar işimin başında olmak istiyorum“ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Patlamaya ilişkin Adana Valiliği’nden açıklama Adana’nın Seyhan ilçesinde bir binanın damında çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında meydana gelen 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı olayın ardından Adana Valiliği açıklama yaptı. Akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesine bağlı Denizli Mahallesi’ndeki 3 katlı binanın damında istiflenen çok sayıda torpil barutunun boşaltılması sırasında bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Olayda ağır yaralanan İbrahim M. (22) ve Şefik Ü. (37), ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Şefik Ü. hayatını kaybetti. Adana Valiliği’nden yapılan açıklamada ise inceleme ve araştırma titizlikle devam ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 21.00 sıralarında ilimiz Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi’nde bulunan üç katlı bir binanın damında, çok sayıda torpil maddesinin henüz belirlenemeyen bir nedenle patlaması sonucunda bir patlama meydana gelmiştir. Olayın ardından, bölgeye derhal 112 acil sağlık, emniyet ve itfaiye ekipleri sevk edilerek çevrede gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen patlamada yaralanan (2) vatandaşımız, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmış olup, olayda yaralanan (1) kişi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde ilgili birimler tarafından başlatılan inceleme ve araştırma titizlikle devam etmektedir."