SPOR - 01 Mayıs 2022 Pazar 11:16

Tahsin Çoban; “Taraftarlarımıza çifte bayram yaşattığımız için mutluyuz”

A
A
A
Tahsin Çoban; “Taraftarlarımıza çifte bayram yaşattığımız için mutluyuz”

GZT Giresunspor Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Çoban, 2-0’lık Adana Demirspor galibiyetiyle yeşil beyazlı camiaya çifte bayram yaşattıkları için mutlu olduklarını söyledi.

GZT Giresunspor Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Çoban, 2-0’lık Adana Demirspor galibiyetiyle yeşil beyazlı camiaya çifte bayram yaşattıkları için mutlu olduklarını söyledi.


Çoban, yaptığı açıklamada; “Bizim sezona başlarken ilk hedefimiz 44 sene sonra yükseldiğimiz Süper Lig’de asansör takım değil kalıcı olmaktı. Adana Demirspor karşısında baştan sona üstün oynayarak ve hak ederek elde ettiğimiz 2-0’lık galibiyetle ligin bitimine 3 hafta kala Süper Lig’de kalma hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu galibiyetle taraftarlarımıza Ramazan Bayramı’nda çifte sevinç yaşattığımız için ayrıca mutluyuz. Kalan 3 maçımızda da toplayabileceğimiz en yüksek puanları hanemize yazdırıp ligi en iyi noktada tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.


Çoban, Adana Demirspor maçından sonra takıma bayram izini verdiklerini ve dört günlük mini bir tatilin ardından Çarşamba günü tesislerde toplanarak 36. Haftada Altay ile deplasmanda oynayacakları maçın hazırlıklarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Burhaniye’de bayramlaşma töreni düzenlendi Burhaniye ilçesinde, Şehit Turhan Bayraktar Parkındaki bayramlaşma töreni yüzlerce vatandaşı buluşturdu. Törene katılan Kaymakam Cumali Atilla, halktan katılımın az olmasına tepki gösterdi. Şehit Turhan Bayraktar Parkında düzenlenen bayramlaşma törenine Kaymakam Cumali Atilla’nın yanı sıra Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile başkan yardımcıları, daire müdürleri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve bazı dernek yetkileri katıldı. Kaymakam Cumali Atilla, halktan katılımlın az olmasına tepki gösterirken, bundan sonra bayramlaşmanın kapalı bir yerde yapılmasını ve halkın daha çok katılımının sağlanmasını istedi. Törene katılanlar bir birleriyle bayramlaşırken, Kaymakam Cumali Atilla ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Kaymakam Cumali Atilla konuşmasında, "Hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun. Dün Ramazanı tamamladık. Bu gün de bayram yapıyoruz. Tuttuğumuz oruçları Allah kabul etsin. Bayramın, sizlere, ülkemize İslam coğrafyasına ve mazlum coğrafyaya sağlık, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyorum" dedi. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler de, "Bayram dargınlıkların kırgınlıkların bittiği, gönüllerin bir birine yaklaştığı günlerdir. Bayramların daha güzel bir şekilde kutlanmasını temenni ediyorum. Hepinizin bayramını kutluyorum" dedi. Şehit Turhan Bayraktar Parkındaki törenin jandarma, Hastane ve Huzurevi ziyaret edildi.
Denizli Küslerin barıştığı bayramlaşma halkası geleneği yaşatıldı Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de küslerin barışması ve herkesin birbirine sarılması için her bayram sabahı sürdürülen ‘bayramlaşma halkası’ geleneği bu yıl olumsuz hava koşuları nedeniyle caminin içerisinde oluşturuldu. Tavas’a bağlı Yeni Mahalle’de yılla önce köyün ileri gelenleri tarafından kırgınlıkların unutulması ve küslüklerin sona erdirilmesi için başlatılan ‘Bayramlaşma Halkası’ geleneği bu yılda yaşatıldı. Her yıl Taşbaşı Camisinin avlusunda yaşatılan gelenek, bu yıl soğuk ve yağışlı hava nedeniyle caminin içinde gerçekleştirildi. Caminin dışında bayramlaşmak için halka oluşturan cemaat, 7’den 77’ye tüm erkeklerin katıldığı bayramlaşma zincirini bu sene cami içinde kurdu. Yıllardır devam eden bayramlaşma geleneği sayesinde, herkes birbiriyle tokalaşıp sarıldığı için kimse küs veya kırgın kalmadı. Birlik ve beraberlik için bir fırsat olarak gördükleri geleneği yaşatmaya devam ettiklerini ifade eden Yeni Mahalle eski muhtarlarından Hacı Ahmet Şen, "Mahallemizde yıllardır yaşattığımız bir bayramlaşma halkası geleneğimiz var. Bayram namazını kıldıktan sonra hocalarımız sürekli ikazda bulunur ve caminin avlusunda oluşturduğumuz halkada mahallenin 7’den 77’ye tüm erkekleri hep birlikte bayramlaşırdı. Fakat bu yıl havanın çok soğuk olması nedeniyle bayramlaşma halkamızı camimizin içerisinde oluşturduk. Bu bizim yıllardır hem gelenek göreneğimiz hem de küslerin barışması için bir fırsatımız. Adam aynı safta namaz kılıyor ama küs. Bayramlaşmak için birbirlerine el uzattıklarında, bu sayede barışmalarına vesile olunuyor. Bu gelenek göreneği ayakta tutmak için biz bayramlaşma halkasını oluşturmaya devam ediyoruz" dedi. Bayramların toplumsal dayanışma içi önemli bir fırsat olduğunun altını çizen cam cemaatinden Mehmet İnce ise "Geleneksel olarak her bayramda caminin avlusunda hep birlikte bayramlaşıyoruz. Komşularımız ve cami cemaatimiz bayram sabahı burada buluşuyor. Hiçbir şekilde küskünlüklerin devam etmesini istemiyoruz. Herkes birbiriyle sarılsın, dostluk, kardeşlik ve beraberlik olsun diye bu geleneğimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.