YEREL HABERLER - 17 Mart 2012 Cumartesi 14:01

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NİN 6. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

A
A
A
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ’NİN 6. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Giresun Üniversitesi’nin 6. Kuruluş Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yılmaz Can, var olan eksiklerin devlet ve millet desteği ile pek yakında giderileceğini söyledi.
Rektör Vekili Prof. Dr. Can “Altı yıl önce kurulan üniversitemiz bugün 8 fakülte, 9 Meslek Yüksek Okulu, 3 Yüksek Okul,1 Konservatuar ve 4 Araştırma Merkezi’ne sahiptir. Öğrenci sayımız 18 bin 253’e, öğretim elemanı sayımız 440’a idari personel sayımız ise 270’e ulaşmış durumdadır. Bugün hale bir çok eksiklerimizin olduğunun bilincindeyiz.Bu eksiklerimizi devletimizin ve milletimizin katkılarıyla gidererek yakın gelecekte üniversitemizi ayağa kaldıracağız” dedi.
Tıp Fakültesi konusunda ise gerekli yazışmaları ve müracaatları yaptıklarını kaydeden Can “Gelecek yıl tıp fakültesinde okuyacak öğrencilerimizi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki bina yerine kentimizde okutabileceğiz. Bu konuda Ordu Üniversitesi ile iş ve güç birliği protokolü imzaladık. İmzalanan bu protokol ile kütüphaneleri, öğretim elemanlarını ve laboratuarlarımızı ortak kullanabileceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Sosyal tesisler konferans salonunda devam eden kutlamalarda Akademik Personel Teşvik ödülleri, hizmette 30 yılının dolduranlara ödülleri ve çeşitli yarışmalarda ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Antalya-Isparta karayolundaki feci kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu Antalya-Isparta karayolunda tarım işçilerini taşıyan minibüs ile beton mikserinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 7 kişinin isimleri belli oldu. Kaza, saat 17.00 sıralarında Burdu il sınırı Antalya-Isparta karayolu Kargı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tarım işçilerini taşıyan Adil Özkan idaresindeki 15 ADU 494 plakalı minibüs ile Gürkan G. idaresindeki 07 CCJ 799 plakalı bir lojistik firmasına ait beton mikseri kafa kafaya çarpıştı. Kazada minibüs sürücüsü Adil Özkan ve minibüste yolcu konumunda bulunan Gülsüm Özkan, Zeynep İnaz, Hayrunisa Karaca, Elmas Yüce, Cemile Çakır, Yeter Gümüş hayatını kaybederken Esin K., Zülgariye Ö. ve beton mikseri sürücüsü Gürkan G. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bucak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ekipler tarafından incelemeler sürerken minibüste bulunan kişilerin Antalya’nın Aksu ilçesinde tarım işinde çalıştıkları ve Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler beldesine seyir halinde oldukları öğrenildi. Kazanın yaşandığı karayolu ulaşıma kapanırken, araçlarının kaldırılmasının ardından yolun tekrar trafiğe açılacağı bildirildi. Öte yandan, olayla ilgili Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında 3 savcı görevlendirildi. Burdur Valiliğinden açıklama Burdur Valiliğinden kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün saat 17.00 sıralarında ilimiz Bucak ilçesi Kargı Tüneli çıkışı Karaöz mevkiinde minibüs ile beton mikserinin karıştığı çarpışmalı trafik kazası sonucu ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiş, 3 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edilmiş olup, bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Yaralı vatandaşlarımız çevredeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmış, ekiplerimizin olay yerindeki çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. Yol, kontrollü şekilde trafiğe açılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.