ASAYİŞ - 10 Nisan 2025 Perşembe 12:52

Cep telefonu aksesuarı satışından milyon dolarlık ihalelere giden yolculuk

A
A
A

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve hakkında çeşitli iddialar bulunan Giresunlu Mustafa Nihat Sütlaş ile ilgili gelişmeler kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

Giresun’da cep telefonu ve aksesuarı satışı yaparken 2019 yılında çocukluk arkadaşı Murat Ongun’un çağrısı üzerine İstanbul’a giden ve bu yıldan itibaren hayatı değişen Mustafa Nihat Sütlaş’ın kurduğu Reklam İstanbul isimli şirketi aracılığıyla Medya A.Ş ve Kültür A.Ş’den çeşitli ihaleler aldığı belirtiliyor. Soruşturma dosyasına yansıyan iddialara göre, bu ihaleler arasında bedeli yüz milyonlarca lirayı bulan toplam 26 kalem bulunuyor. Aynı dosyada yer alan bulgulara göre, söz konusu ihalelere teklif veren bazı firmaların paravan olduğu, bu firmaların Sütlaş’la bağlantılı olduğu ve bu yöntemle usulsüzlük yapıldığı ileri sürülüyor.

Cep telefonu aksesuarı satışından milyon dolarlık ihalelere giden yolculuk

Tutuklu bulunan Mustafa Nihat Sütlaş, avukatı aracılığıyla kamuoyuna ve Giresunlulara hitaben geçtiğimiz günlerde bir mektup göndererek kendini savundu. Mektubunda kendisine yöneltilen suçlamaların asılsız olduğunu ifade eden Sütlaş, "42. ve 47. Alay Komutanı Yarbay Topal Osman Ağa’nın silah arkadaşı, Balkan ve İstiklal Harbi Gazisi, İstiklal Madalyalı dedem Sütlaşzade Mustafa Efendi’nin oğlu Hasan Sütlaş’ın evladı olarak ben Mustafa Nihat Sütlaş; üç kuşaklık aile ticaretimizin mirasını şeref ve namus ile taşımaktan gurur duyuyorum. 23 yıldır vergi levhalı bir iş insanı olarak dürüstlük ve şerefimle yaşamak dışında bir yol tanımadım" dedi. Şahsına yöneltilen ithamları "Gerçek dışı, yalan ve iftira" olarak nitelendiren Sütlaş,"En büyük şahidim, bugüne dek bizimle çalışan, bize güvenen kıymetli müşterilerimiz ve Giresunlu hemşerilerimdir. Ancak bu süreç, kişisel bir mesele olmaktan çıkmış, demokrasi ve adalet mücadelesine dönüşmüştür. Çünkü suçlamalar sadece bana değil, atalarımızdan miras aldığımız değerlere ve onurumuza yönelik bir saldırıdır" diye konuştu. Öte yandan, Giresun’un köklü ailelerinden olan Sütlaş’ın 2019 yılında çocukluk arkadaşı Murat Ongun’un çağrısı üzerine İstanbul’a gitmeden önce Giresun’da işlettiği Artı İletişim Cep Telefonu Aksesuarları isimli iş yerinin de Giresun’da hizmet vermeyi sürdürdüğü öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 0 - Beşiktaş: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig 24. hafta karşılaşmasında Kocaelispor, konuk ettiği Beşiktaş’a 1-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada sağdan köşe vuruşu kullanan Vaclav Cerny’nin ortasında arka direkte yükselen Agbadou kafa vuruşunu yaparak topu kaleci Gökhan’ın sağından ağlara gönderdi. 0-1 62. dakikada Ahmet Oğuz’un kullandığı serbest vuruşta ön direkte topa yükselen Serdar Dursun kafayla arka bölgeye gönderdi. Agyei’nin penaltı noktasının solunda indirdiği topla buluşan Darko Churlinov’un şutunda top savunmadan sekerken sol çaprazda Balogh’un sert şutunda meşin yuvarlak kaleye paralel giderek dışarı çıktı. 72. dakikada Kocaelispor’un çıkarken kaptırdığı topla atak başlatan Beşiktaş’ta Mustafa Hekimoğlu’ndan pası alan Hyeon-Gyu Oh hızla topu soldan merkeze taşıdı ve savunma arkasına sarkan Cerny’e gönderdi. Merkezden ceza sahasına giren Cerny penaltı noktasının solundan çok sert şut çekti ancak top üstten az farkla auta gitti. 90+2. dakikada Rashica’nın indirdiği topla merkezden ceza sahasına giren Olaitan, kaleci Gökhan ile karşı karşıya kaldı. Olaitan’ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta Gökhan gole izin vermedi. Stat: Kocaeli Hakemler: Cihan Aydın, İbrahim Çağlar Uyarcan, Osman Gökhan Bilir Kocaelispor: Gökhan Değirmenci, Ahmet Oğuz, Botond Balogh, Hrvoje Smolcic, Anfernee Dijksteel, Habib Ali Keita, Cafumana Show (Ahmet Sağat dk. 90+1), Karol Linetty (Joseph Nonge Boende dk. 60), Daniel Agyei, Tayfur Bingöl (Darko Churlinov dk. 60), Serdar Dursun Yedekler: Serhat Öztaşdelen, Muharrem Cinan, Deniz Ceylan, Furkan Gedik, Samet Yalçın, Can Keleş, Rigoberta Rivas Teknik Direktör: Selçuk İnan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Kristjan Asllani (Salih Uçan dk. 80), Ndidi, Cengiz Ünder (Mustafa Hekimoğlu dk. 71), Vaclav Cerny (Milot Rashica dk. 80), Junior Olaitan, Hyeon-Gyu Oh (Jota Silva dk. 90+1) Yedekler: Devis Vazguez, Kartal Yılmaz, Gökhan Sazdağı, Tiago Djalo, Devrim Şahin, Yasin Özcan Teknik Sorumlu: Murat Kaytaz Gol: Emmanuel Agbadou (dk. 52) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Ahmet Oğuz (Kocaelispor), Rıdvan Yılmaz, Mustafa Hekimoğlu (Beşiktaş)
Edirne 28 Şubat sonrası mağdurlarından Kuzu, o dönem yaşadıklarını anlattı 1999 y’lı yıllarda öğrencilik yapan Gülsevin Kuzu, 28 Şubat sürecinde yaşadığını söylediği baskıları anlattı. Kuzu, başörtüsü nedeniyle eğitim ve çalışma hayatında zorluklarla karşılaştığını belirtti. Ankara’da doğan 46 yaşındaki Gülsevin Kuzu, 28 Şubat dönemi sorası 1999 yılırnda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde okuduğunu belirterek, o yılları "inancın sorgulandığı, başörtüsünün suç gibi görüldüğü zamanlar" sözleriyle anlattı. Kuzu, okul ortamında dini kimliğe yönelik olumsuz söylemlerle karşılaştığını, bunun kendisini inancını araştırmaya yönelttiğini ifade etti. Yaptığı okumalar sonrasında başörtüsü takmaya karar verdiğini söyleyen Kuzu, bu tercihin o dönem çevresi tarafından "radikal" olarak değerlendirildiğini dile getirdi. 1997 sonrasında baskının arttığını savunan Kuzu, özellikle kamu kurumları ve eğitim alanında başörtülü kadınlara yönelik kısıtlamaların günlük hayatın parçası hâline geldiğini ifade etti. Üniversite hastanelerinde başörtülü ziyaretçilerin içeri alınmadığını, askeri törenlerde bazı ailelerin törenlere katılamadığını gördüğünü belirten Kuzu, bu dönemi "baskının sıradanlaştığı yıllar" olarak nitelendirdi. Sınav günü yaşadığını bir olayı da paylaşan Kuzu, sınava yetişmesine yardımcı olan polislerin aksine sınav salonunda bir görevlinin başörtüsü nedeniyle işlem yapmak istediğini öne sürdü. Yaşanan tartışmanın ardından sınava girmesine izin verildiğini ancak zaman kaybı yaşadığını söyledi. Eğitim sonrasında iş başvurularında da benzer engellerle karşılaştığını ifade eden Kuzu, başörtülü kadınların kamu görevine alınmasının o yıllarda çok zor olduğunu savundu. Bugünkü şartları geçmişle kıyaslayan Kuzu, "Şimdiki özgürlük ortamı o dönem için hayal bile edilemezdi" dedi. Elinde bulunduğunu söylediği resmi bir belgeyi kamuoyuyla paylaşmak istediğini belirten Kuzu, geçmişte yaşananların hatırlanmasının toplumsal hafıza açısından önemli olduğunu vurguladı. Açıklamasının sonunda farklı inanç ve yaşam tarzlarına saygı çağrısı yapan Kuzu, "Artık herkesin birbirine saygı duyduğu bir ortam istiyoruz" ifadelerini kullandı.