ASAYİŞ - 10 Şubat 2026 Salı 16:54

CHP’li Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede yeniden adliyede

A
A
A
CHP’li Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede yeniden adliyede

Giresun’un Görele İlçe Belediye Başkanı Hasbi Dede, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yeniden adliyeye çağrıldı.


Edinilen bilgilere göre, CHP’li Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkında, sosyal medya üzerinden 16 yaşındaki bir kız çocuğuna mesaj gönderdiği iddiasıyla yapılan şikayet üzerine Görele Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Dede, savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.


Mahkeme, ilk değerlendirmede Dede’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Savcılığın söz konusu karara itiraz etmesi üzerine Dede’nin yeniden adliyeye çağrıldığı ve tutuklama talebiyle tekrar mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.


Olayla ilgili adli sürecin sürdüğü bildirildi.



CHP’li Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede yeniden adliyede

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Forklifle gelmiş, eşekle kaçmış Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde çalıntı forklifle bir kuyumcunun kepengini parçalayan ve 150 gram altınla kayıplara karışan zanlı yakalandı. Hırsızın olayı gerçekleştirdikten sonra eşekle kaçtığı kameralarca kaydedilirken, toprağa gömdüğü altınlar ekipler tarafından ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, İldem Cumhuriyet Mahallesi Tekin Sokak’taki bir kuyumcu dükkanının önüne gelen maskeli şahıs, forkliftle dükkanın kepengini kırarak içeri girdi. Dükkandaki kasalara yönelen şahıs, kasayı tek başına götüremeyince panik olarak çaldığı ziynet eşyaları ile kaçtı. Alarmın devreye girmesi üzerine adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, dükkanda inceleme yaptı. Forklifle kepengi kırıp, tezgahı devirmiş Öte yandan, hırsızın forkliftle kuyumcu dükkanının kepengini kırdığı ve tezgahı devirdikten sonra altınları alarak kaçtığı anlar kameralara yansıdı. Şahsın hırsızlık sırasında bere ve cerrahi maskeyle yüzünü gizlediği anlar da saniye saniye kaydedildi. Forklifle gelmiş, eşşek ile kaçmış Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan kamera incelemelerinde hırsızlık olayını gerçekleştiren şahsın M.Ç. (26) olduğu belirlendi. M.Ç.’nin forklifle gerçekleştirdiği hırsızlık olayının ardından eşekle kaçtığı belirlendi. O anlar da güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Altınları toprağa gömen hırsız tutuklandı Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 150 gram altını alarak kayıplara karışan M.Ç. yakalandı. M.Ç.’nin altınları çaldıktan sonra toprağa gömdüğü belirlenirken, yapılan aramalarda altınlar eksiksiz olarak ele geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen M.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.