SPOR - 06 Eylül 2024 Cuma 19:24

Giresunspor, yeni sezona umutla bakıyor

A
A
A
Giresunspor, yeni sezona umutla bakıyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Giresunspor’da, Teknik Direktör Metin Aydın, ligin 2. haftasında oynanacak olan Diyarbekirspor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.


Sezonun ilk maçında aldıkları 3 puanın kendileri adına önemli olduğunu ifade eden teknik adam, “Oyuncularım sezon öncesi hazırlık sürecinde inançlı ve coşkulu biçimde çalıştılar, bunun karşılığını da ilk maçta aldık” dedi.


Son iki sezonda yaşanan üst üste küme düşmeler nedeniyle Giresunspor’un sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Aydın, mevcut transfer yasağı sebebiyle genç bir kadroyla lige başladıklarını kaydederek, “Geçen seneki kadromuzdan 7-8 oyuncuyu değişik sebeplerle kaybettik, bizde kendi altyapımızdan 6 oyuncuyu A takıma aday oyuncu olarak seçtik. Onlarla birlikte elimizdeki oyunculardan oluşan kadromuzla 55 gün süren bir hazırlık süreci geçirdik. Bir kolej takımı olmak için büyük bir çaba sarf ettik. Yükümüzün fazla olduğunu biliyorduk, hem oyucularımızı eğitecek hem de yarışmacı bir takım oluşturmamız gerekiyordu. Oyuncularım da inançlı ve coşkulu biçimde çalıştılar, bunun karşılığını da ilk maç itibariyle aldık” şeklinde konuştu.


Takımın uzun süredir hasret kaldığı galibiyet sevincini sezonun ilk haftasında yaşamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın, “Şimdi önümüzde deplasmanda oynayacağımız Diyarbekirspor maçı var. Hafta başından bu yana oynanacak maçtan nasıl puan ya da puanlar alabiliriz onun hesaplarını yapıyoruz. Şu an gidişattan memnunuz, hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


Deneyimli teknik adam, altyapıdan gelen oyuncuların iyi bir gelişim sağladığını belirterek, 5. haftadan itibaren hedefledikleri saha sonuçlarını alacaklarına dair inançlarının tam olduğu söyledi.


Aydın, ligin ilk yarısına yönelik yaptığı değerlendirmede ise; “Rakiplerimizi incelediğimizde yaptıkları harcamalarla 6-7 takımın üst sıraları hedeflediğini görebiliyoruz. Bizimle beraber diğer takımlar ise kümede kalma mücadelesi verecekler. Biz hedefimizi orta sıralar olarak belirliyoruz. Bu anlamda iddialı olmak istiyoruz, hedefimizi ıskalarsak bile ligde kalacağımızı düşünüyoruz. Taraftarlarımız ligin ilk maçında bizi yalnız bırakmadı. Futbolda inişler ve çıkışlar var. Kazandığımız ya da kaybedeceğimiz maçlar olacak, bizlere inanmaktan vazgeçmesinler, onlarla birlik olursak hedeflediğimiz başarıyı elde edeceğimizden şüphe duymuyoruz” ifadelerini kullandı.


TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 2. hafta mücadelesinde Giresunspor ile Diyarbekirspor, 8 Eylül Pazar günü saat 16.00’da karşı karşıya gelecek. Seyrantepe Stadyumu 2 Numaralı Çim Saha’da oynanacak müsabaka öncesinde Diyarbakır İl Güvenlik Kurulu tarafından alınan karara göre tribünlere misafir seyirci alınmayacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla hazırlanan ve 7 Ocak 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Niğde Valisi değişti. Kararname kapsamında Niğde Valisi Cahit Çelik Bingöl Valiliği’ne atanırken, Niğde’nin yeni valisi Nedim Akmeşe oldu. Niğde Valiliği’ne atanan Nedim Akmeşe kimdir ? Nedim Akmeşe, 1980 yılında Sinop’un Boyabat ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Sinop’un Gerze ilçesinde, orta öğrenimini Samsun’da tamamlayan Akmeşe, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak, 2005 yılında Amasya Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kamu görevleri kapsamında Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Kaymakam Vekilliği yapan Akmeşe, 2006-2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla gönderildiği İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 2008 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesine kaymakam olarak atanan Akmeşe, ardından Elazığ’ın Ağın ve Van’ın Gevaş ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2016 yılında İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atanan Akmeşe, 2017 yılında Daire Başkanı, 2019-2023 yılları arasında ise Personel Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Akmeşe, 17 Ekim 2023 tarihli ve 2023/465 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü olarak atanmıştı. Evli ve iki çocuk babası olan Nedim Akmeşe, iyi derecede İngilizce bilmektedir.