ÇEVRE - 28 Ekim 2025 Salı 09:13

Sonbaharın tüm renkleri Kuzalan Tabiat Parkı ve Kulakkaya Yaylası’nda buluştu

A
A
A
Sonbaharın tüm renkleri Kuzalan Tabiat Parkı ve Kulakkaya Yaylası’nda buluştu

Giresun’da Mavi Göl, Göksu Travertenleri ve Kulakkaya Yaylası, ziyaretçilerine büyüleyici sonbahar manzaraları sunuyor.


Giresun’un Dereli-Şebinkarahisar ilçelerini bağlayan güzergâhta yer alan Kuzalan Tabiat Parkı ve Kulakkaya Yaylası, sonbaharla birlikte adeta renk cümbüşüne dönüştü. Doğanın her tonunu içinde barındıran bölge, ziyaretçilerine sessizliğin ve huzurun buluştuğu bir atmosfer sağlıyor.


Büyüklü küçüklü dört gölden oluşan Mavi Göl ve Göksu Travertenleri, Kuzalan Tabiat Parkı’nın en dikkat çeken doğal zenginlikleri arasında yer alıyor. Karadeniz’in tek sodalı deresi olan Göksu Deresi üzerinde yer alan bu göller, havzanın kayalık yapısı sayesinde haziran ayından aralık ayına kadar turkuaza yakın bir renge bürünerek büyüleyici bir görünüm oluşturuyor.


Parkın iç kesimlerine doğru ilerledikçe bitki örtüsündeki kızıllık ve sarı tonlar, göllerin mavisiyle birleşerek görsel bir şölen sunuyor. Sarp vadilerde ağaçların arasında gizlenen Mavi Göl, ziyaretçilerine doğanın tüm renklerini bir arada sunuyor.


Kuzalan Tabiat Parkı’na komşu olan Kulakkaya Yaylası ise serin havası, çam ormanları ve geniş yayla düzlükleriyle bölgenin doğal güzelliğini tamamlıyor. Yaz mevsiminde yoğun turist ilgisi gören yayla, sonbaharda sakinliği ve sisler arasında kaybolan orman manzaralarıyla fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor.


Doğaseverler için yılın her mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen Kuzalan Tabiat Parkı ve Kulakkaya Yaylası, sonbaharda Giresun’un en özel rotalarından biri olmayı sürdürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcısı Bülent Erdem görevden alındı ve yerine İsmail Aydın atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Musa Eker getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığında ise Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğüne Halil İbrahim Azal, Muhasebat Genel Müdür Yardımcılığına Bedriye Bilgici Koçdemir ve Onur Güneş, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına Osman Kılınçel, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına Mesut Türkay ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Koca atandı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil Yanık getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Alper Avluk atandı. Milli Eğitim Bakanlığında ise Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir görevden alındı. Ayrıca karar ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 6’ncı Bölge Müdürü Celal Tokalak ve 9’uncu Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı görevden alındı. Helal Akreditasyon Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine ise Hakkı Karabörklü atandı.