EKONOMİ - 24 Eylül 2025 Çarşamba 13:30

Tüccarlar fındık fiyatı konusunda farklı görüşte

A
A
A
Tüccarlar fındık fiyatı konusunda farklı görüşte

Giresun’da fındık fiyatları geçen haftaya göre stabil seyrederken, tüccarlar arasında farklı görüşler öne çıktı. Bazı tüccarlar fiyatların ihracata bağlı olarak şekilleneceğini belirtirken, bazıları ise fiyatların rekor seviyelere ulaşacağını ileri sürdü.


Fındık hasadının sona ermesiyle birlikte serbest piyasadaki alım fiyatları tartışma konusu oldu. Giresun’daki fındık tüccarları, fiyatların geçtiğimiz hafta 330 TL seviyesinde olduğunu, fındığın bu hafta ise randımanına göre 300 ila 340 TL aralığında işlem gördüğünü belirterek, ihracatta söz sahibi Ferrero’nun alım fiyatına göre fiyatların şekilleneceğini ifade etti. Fındık tüccarı Hasan Himtaş, fiyatların şimdilik yatay seyirde olduğunu söyleyerek, "Geçen hafta fiyatlarımız 330 TL civarındaydı. Bu hafta da yine 330 TL ile başladık. Ancak Ferrero’nun fiyat açıklamasını bekliyoruz. Söylentilere göre 260 TL civarında bir fiyat açıklayacağı konuşuluyor. Bu nedenle alımlarda tedirginiz. Şu anda fındığı randımanına göre 300 ila 340 TL arasında alıyoruz ama satarken ne olacağını bilmiyoruz" dedi.



"Fiyatlar ihracatta talebe göre yükselebilir"


Serbest piyasada fiyatların değişken olduğuna dikkat çeken Sami Gündoğdu ise, "Yeni haftaya fındık fiyatları 330-340 TL arasında başladı. Şu anda 340’a kadar alım var. Fındık işi belli olmaz, tamamen arz-talep meselesi. Çarşıya az fındık gelmesi fiyatları etkileyebiliyor. Bu nedenle net bir fiyat söylemek mümkün değil. Özellikle de fındık fiyatını ihracat rakamları belirleyecektir" şeklinde konuştu.



"Fındık fiyatı rekor kıracak"


Fiyatların yükseleceğini ileri süren fındık tüccarı Hayrettin Karabulut, "Sezon üretici açısından umut verici. Fındık sektörü bu yıl beklentilerin üzerinde olacak. Geçen hafta 330 TL iken, bugün 340 TL’den işlem gördü. Ama önümüzdeki günlerde 350, hatta 400 TL’ye kadar çıkmasını bekliyoruz. İleride 13 doların üzerinde fiyat görebiliriz. Bu sene fındığın rekor kıracağına inanıyorum. Üreticinin yüzü gülsün, bizim en büyük isteğimiz bu" diye konuştu.



Tüccarlar fındık fiyatı konusunda farklı görüşte

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulamada polise çarpan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı: 68 bin TL para cezası yazıldı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı. Sürücüye 68 bin 466 TL idari para cezası yazılarak, hakkında adli işlem başlatılırken, otomobilde bulunan 4 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 alkollü olduğu belirlendi Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatıldı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edildi. Polis memuru G.A.’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, "Görevli meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, tedavi sonrası taburcu edilmiş ve 5 gün iş göremez raporu düzenlenmiştir" denildi.