GENEL - 23 Ekim 2017 Pazartesi 09:04

Gümüşhaneli dağcılar Karagöl’de kamp kurdu

A
A
A
Gümüşhaneli dağcılar Karagöl’de kamp kurdu

Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 24 sporcu, sonbahar mevsiminin görsel şölenine şahitlik yapmak için Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarındaki Karagöl Tabiat Parkında kamp kurdu.

Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi 24 sporcu, sonbahar mevsiminin görsel şölenine şahitlik yapmak için Artvin’in Borçka ilçesi sınırlarındaki Karagöl Tabiat Parkında kamp kurdu.


Geleneksel olarak her yıl sonbahar aylarında bölgeye foto-safari düzenleyen Gümüşhaneli dağcılar, bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri etkinlikte çadır kurarak geceyi burada geçiren sporcular aynı zamanda gökyüzünün de açık olması nedeniyle Orionid meteor yağmurunu da gözlemleme fırsatı buldu.


Hafta sonu olması nedeniyle tabiat parkının tıklım tıklım olduğu etkinlikte kamp ateşini yakarak etrafında sohbet edip türküler söyleyen sporcular, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte gökyüzünün kendilerine sunduğu mükemmel bulut manzarasının göldeki yansımaları ve ağaçların rengarenk halini yüzlerce kez deklanşöre basarak ölümsüzleştirdi.


Etkinlikle ilgili bilgi veren Gümüşhane Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, GÜDAK ile ortaklaşa düzenledikleri kültür gezisi ve foto safari programının oldukça verimli geçtiğini belirterek, bu yıl 5.sini düzenledikleri etkinlik boyunca havanın güzel olması ve tabiatın cömertçe güzelliklerini sergilemesiyle harika anlar yaşadıklarını söyledi.



“Bu yıl renk cümbüşünde kar nedeniyle beyazı da ekledik”


Sonbaharın renk cümbüşü içerisinde bu yıl gölün etrafındaki zirvelerdeki kar yağışı nedeniyle beyazın da eklendiğini ifade eden Şahin, “Güzel bir ekiple güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Etkinliğimize katkı sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



“Beş yıl önce yakaladığımız güzel görüntüleri yakaladık, renk oluşumu çok güzeldi”


GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut, Karagöl’ün sürekli gittikleri foto safari kamp merkezlerinden birisi olduğunu ve bu yıl beşincisini düzenlediklerini söyledi. Karagöl Tabiat Parkı’na bir hafta önce kar yağdığını duydukları için korkarak gittiklerini belirten Akbulut, “Beklediğimiz sürpriz oldu. Beş yıl önce yakaladığımız güzel görüntüleri yakaladık. Renk oluşumu çok güzeldi. İstediğimiz fotoğrafları çektik. Kalabalık bir grupla gittiğimiz kampta sabahın ilk ışıklarıyla herkes fotoğraf makinelerine sarıldı ve güzel fotoğraflar çektik” dedi.


Etkinlik kapsamında kahvaltı öncesinde göl etrafında yürüyüş düzenlediklerini de kaydeden Akbulut, iki araçla 24 kişiyle gittikleri etkinliğe destek veren Dağcılık İl Temsilciliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti.



“Gümüşhane il merkezine 350 kilometre uzaklıktaki bu bölge bölgemizin, ülkemizin hatta dünyanın en güzel göllerinden birisi”


Etkinlik sorumlusu Selami Karaaslan ise başarılı bir kamp geçirdiklerini, etkinliğin oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “Bir kampta neler yapılıyorsa Karagöl kampımızda bunu gerçekleştirdik. Ekibimizdeki herkes etkinlikten oldukça memnun döndü. Gümüşhane il merkezine 350 kilometre uzaklıktaki bu bölge bölgemizin, ülkemizin hatta dünyanın en güzel göllerinden birisi” dedi.



“Orionid meteor yağmurunu da gözlemledik”


Karaaslan, etkinlikte gece kamp sırasında tüm dünyanın meraklı gözlerle izlediği Orionid meteor yağmurunu da tabiat parkında bulunan onlarca fotoğrafçı ile birlikte izleme şansı bulduklarını sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da okul ve yurt güvenliği toplantısı yapıldı Ağrı Valisi Önder Bozkurt başkanlığında, okul ve yurtların güvenliğine yönelik kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Valilik koordinasyonunda düzenlenen toplantıya, il merkezinde görev yapan ilk, orta ve lise kademelerindeki okul müdürlerinin yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Fatih Cemal Kiper, İl Emniyet Müdürü Göksel Önder, İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi katıldı. Toplantıda, öğrencilerin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik mevcut uygulamalar ele alınırken, eğitim kurumları ve yurt çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve muhtemel risklere karşı alınabilecek ilave önlemler üzerinde duruldu. Okulların iç ve dış güvenliği kapsamında giriş-çıkış düzeni, çevre denetimleri, kamera sistemleri, ziyaretçi uygulamaları ve servis güzergâhları yeniden gözden geçirildi. Ayrıca öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlara ilişkin güvenlik analizleri yapıldı. Toplantıda, okul yönetimleri, rehberlik servisleri, öğretmenler, aileler, kolluk birimleri ve ilgili kamu kurumları arasında erken uyarı ve erken müdahale mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Çocukların güvenliğinin öncelikli olduğu vurgulanan toplantıda, okullarda alınan tedbirlerin artırıldığı ve risk unsurlarına karşı gerekli tüm önlemlerin titizlikle uygulanacağı belirtildi.
Van Anaokulunun misafiri ‘Fındık’ 6 yavru dünyaya getirdi Van’ın Tuşba ilçesinde bir anaokulunun girişinde doğum yapan ve ‘Fındık’ ismi verilen kedi, 6 yavrusuyla birlikte okulun neşesi oldu. Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe Mahallesi’nde bulunan Beşiktaş Denizcilik Kızılay Anaokulu, kapılarını bu kez sevimli bir misafire açtı. Okul yönetimi tarafından uzun süredir beslenen ve ‘Fındık’ adı verilen kedi, yaklaşık bir hafta önce okulun giriş kısmında doğum yaparak 6 yavru dünyaya getirdi. Okul müdürü ve öğrenciler tarafından koruma altına alınan anne kedi ve yavruları için okul içerisinde güvenli ve sıcak bir alan oluşturuldu. Beslenmesinden hijyenine kadar her türlü ihtiyacı titizlikle karşılanan kedi ailesi, öğrencilerin de ilgi odağı haline geldi. "Okulu güvenli bulup burada doğum yaptı" İHA muhabirine konuşan Beşiktaş Denizcilik Kızılay Anaokulu Müdürü Alper Davran, küçüklüğünden beri hayvanlarla iç içe olduğunu ve evinde de kedi beslediğini belirtti. Okulda göreve başladığı günden bu yana sokak hayvanlarına şefkatle yaklaştıklarını ifade eden Okul Müdürü Davran, "Buradaki görevime başladıktan sonra da gelen, giden, doğum yapan veya hasta olan tüm kedilere sürekli ilgi ve şefkatle yaklaştık. Daha sonra burada beslediğimiz, adını ’Fındık’ koyduğum bir kedimiz vardı. Fındık burayı güvenli bulmuş olacak ki bugün itibarıyla tam bir hafta önce okulumuzda doğum yaptı. Şu an 6 yavrusu bulunmakta ve okul olarak çocuklarla birlikte bakımını üstlenmekteyiz. Kedilerimizin sağlığı gayet iyi; yavrular henüz bir haftalık oldukları için gözleri açılmadı" dedi. Yavruların sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Davran, "Anneyi en iyi şekilde besliyor, bakımını yapıyor ve hijyenine büyük önem veriyoruz. Doğum okul içerisinde gerçekleştiği için ısı ve sıcaklık konusunda herhangi bir problem yaşamıyoruz. Mamasını ve suyunu eksik etmiyoruz" diye konuştu. Çocukların hayvanlara karşı genel bir ilgisi olduğunu ifade eden Davran, "Daha önce çocuklarla birlikte Van Kedi Villası’na bir ziyaret gerçekleştirmiştik; genel olarak zaten tüm hayvanlara ilgileri var. Elbette korkan veya alerjisi olan öğrencilerimizle ilgili istisnai durumlar yaşayabiliyoruz ancak genel tabloya baktığımızda çocukların ilgisi gayet iyi; kedilerin beslenmesine, hijyenine ve temizliğine dikkat ediyorlar" şeklinde konuştu.