GENEL - 05 Nisan 2018 Perşembe 16:35

Başkan Çimen’den STK’larla istişare toplantısı

A
A
A
Başkan Çimen’den STK’larla istişare toplantısı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve gelişinin 4.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, göreve gelişinin 4.yılında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle istişare toplantısı düzenledi. Başkan Çimen mevcut projelerinin durumunu ve yeni projelerini kamuoyu ile paylaştı.


Ramada Gümüşhane otelde gerçekleştirilen toplantıda Belediye hizmetleriyle ilgili sinevizyon gösterisiyle başlayan programda konuşan Başkan Çimen, bin 460 gündür Gümüşhane Belediye Başkanı olarak şehre hizmet etmeye çalıştığını söyledi.


Başkan Çimen, “Sizden birisi olarak bu hizmetleri hep beraber yaptık. Bu hizmet ve yatırımların Gümüşhane’ye gelmesinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım, çok değerli bakanlarımıza, hemşehrimiz Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a, hükümetimize, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Gümüşhane’nin butik bir kent olduğunu kaydeden Başkan Çimen, göreve ilk geldiklerinde bir çalışma yaparak sorunları belirlediklerini hiçbir zaman arkaya dönüp bakmadan hızlı bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Çimen, “2014-2018 yılları arasında şehrin tüm altyapı sorunlarını çözeceğimizi söylemiştik. Daha sonra da marka bir kent haline sokacağız demiştik. Söz verdik yapıyoruz. Cesaretli işler yaptık. Ticaretten gelmemiz, işadamı olmamızın bize verdiği cesaretle bu işleri yaptık. Bunları hep beraber yaptık” diye konuştu.


Başkan Çimen konuşmasının ardından yaptığı çalışmaların eski ve yeni hallerini içeren sunumunu gerçekleştirdi.


Mevcut projelerinin ardından başlanacak olan projelerini “kamyon ve tır garajı, Bağlarbaşı mahallesi toplu konur projesi, şehirlerarası otobüs terminali, Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde sokak sağlıklaştırmaları” olarak açıklayan Başkan Çimen, 2023 vizyonuna uygun 2019 sonrasındaki projeleri ise şöyle sıraladı:


“Fatih sultan mehmet meydanı, havaray raylı sistem, kemaliye camii ve meydan, tünel kale park, canca kalesi seyir terası, Karşıyaka mesire alanı, Sebahattin aytaç konağı, gençlik parkı cami ve meydan, kuşakkaya cam teras, kent meydanı kentsel yenileme, seyir parkı restorantı, şehir hamamı, güneş enerjisi tarlası, transit yol kenarı oturma alanları.”


Konuşma ve sunumun ardından soru-cevap şeklinde geçen toplantıda 2014 yılında 41 proje vaat ettiklerini, bugüne kadar toplam 45 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çimen, vaat ettikleri projelerden 12’sini yapamadıklarını söyledi.


Belediye’nin ne kadar borcu olduğuyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Başkan Çimen, “Göreve geldiğimizde 27 milyon borcu vardı. Yatırım yapmayan, yalnızca çalışanların parasını ödeyen bir belediye idi. Bunun içerisinde 12 milyonun üzerinde piyasa borcu vardı. Biz bu borçları telafi ettik. Yaklaşık 40 milyon civarında kredi borcumuz var. Şuanda da 20 milyon civarında da piyasaya borcumuz var” ifadelerini kullandı.


Tekke köyündeki Gümüşsu fabrikasıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Başkan Çimen, fabrikanın taşınıp taşınmaması noktasında gerekirse referandum yapabileceklerini de sözlerine ekledi.


Toplantıya AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, GTSO Başkanı İsmail Akçay, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, belediye yöneticileri, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Zeynep’in sanayide ustalık yolculuğu Sinop’un Boyabat ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) aracılığıyla hem lise eğitimine hem de ustalık yolculuğuna devam eden 18 yaşındaki Zeynep Yaren Kalyoncu, ustalık yolunda emin adımlar atıyor. Sinop valiliği tarafından başlatılan "Herkesin 1 mesleği olmalı" projesi kapsamında, Boyabat ilçesinde Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) aracılığıyla lise eğitimine devam ederken, ustalık yolunda da ilerleyen Zeynep Yaren Kalyoncu, haftanın 4 günü Boyabat sanayide oto kaporta ve fırın boya eğitimi alıyor. Kalfalık ve ustalık yolunca ilerlemek istediğini belirten Zeynep Yaren Kalyoncu, "Çocukluğumda her sabah dedemle babamla sanayiye iş yerimize gitmek için ağladığımı hatırlıyorum. O yaşlarda iş yeri komşularımız olan ustalarla oynadığım oyunlar, onlardan aldığım küçük hediyeler beni sanayiye ve bu mesleğe gönül bağıyla bağlayan en anlamlı hatıralar olmuştur. Çocukluğumdan beri otomobilleri ve özellikle de aile mesleği ol kaporta yani otomotiv gövde kaportacılık mesleği ilgimi çekerdi. 9’uncu sınıfı tamamladıktan sonra mesleki eğitim merkezlerinin verdiği lise eğitimini araştırdım. Mesleki eğitim merkezlerinin hem lise eğitimi verdiği hem de öğrencileri eğitim aldıkları mesleklerinde kalfalık ve ustalık belgeleriyle hayatı hazırladığını öğrendim. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde 9’uncu sınıfı tamamladıktan sonra mesleki eğitim merkezlerin verdiği eğitimi araştırdıktan sonra da 10’uncu sınıfı orada tamamladım. Şu an 11’inci sınıftayım. Kalfalık ve ustalık yolunda ilerlemeye çalışıyorum. Hızlı hayata atılmak isteyen herkesi mesleki eğitim merkezlerine bekliyoruz. Tabii ki de mesleki eğitim merkezlerinin verdiği eğitim çok güzel bir eğitim. Hem iş konusunda hem eğitim konusunda çok yardımcı oluyorlar. Ben hem eğitim alıyorum" dedi.
Mersin Tarsus’ta Öğretmenler Mahallesi’ne yeni taziye evi kazandırıldı Mersin’in Tarsus ilçesinde Öğretmenler Mahallesi’ne kazandırılan taziye evi, mahalle sakinlerinin kullanımına sunulurken bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Tarsus Belediyesi, çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Öğretmenler Mahallesi’nde taziye evini hizmete açtı. Yoğun katılımla gerçekleşen programda, hem tamamlanan hizmetler hem de mahalle ölçeğinde sürdürülen çalışmalar kamuoyuyla paylaşıldı. Tarsus Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirilen taziye evi, kadın ve erkekler için ayrı mescitleri, geniş otoparkı ve yeşil alanlarıyla mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlandığı ifade edildi. Açılışta konuşan Başkan Boltaç, taziye evlerinin yalnızca bir yapı değil, dayanışmanın somut bir karşılığı olduğunu vurgulayarak, "Hayatın en zor anı kayıp anıdır. Böyle zamanlarda insanın en büyük ihtiyacı yalnız olmadığını hissetmektir. Biz Tarsus Belediyesi olarak tam da bu anlayışla hareket ediyoruz. Bugün açtığımız taziye evimizle birlikte Tarsus genelinde 18 taziye evimiz aktif olarak hizmet veriyor. Yapımında sona geldiğimiz Bolatlı Mahallemizdeki taziye evi ile bu sayıyı kısa süre içerisinde 19’a çıkaracağız. Biz bu kentte sadece hizmet üretmiyoruz, aynı zamanda güçlü bir dayanışma ağı kuruyoruz. Her mahallede, her sokakta vatandaşımızın yanında olan bir belediyecilik anlayışını adım adım hayata geçiriyoruz" dedi. Konuşmasını sürdüren Başkan Boltaç, "İhtiyaç neyse o ihtiyaca yönelik çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Öğretmenler Mahallemizde park düzenlemeleri yaptık, çocuklarımızı sosyal projelerle buluşturduk, özel bireylerimize yönelik eğitimler verdik. Fen İşleri ekiplerimiz asfalt ve kaldırım çalışmalarını tamamladı" ifadelerini kullandı. Mahallede yürütülen çalışmaların sadece fiziki hizmetlerle sınırlı olmadığını da vurgulayan Boltaç, "Bizim vizyonumuz nettir. Tarsus’ta hiç kimse kendini yalnız hissetmeyecek" diyerek sözlerini tamamladı. Açılış kurdelesinin protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla kesilmesinin ardından taziye evi gezildi, program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.
Mersin Mersin’de 120 sporcu 126 kilometrelik etapta yarıştı Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 8. Tour of Mersin’in 2. etabında, 26 ülkeden 120 sporcu Gülnar’dan Erdemli’ye uzanan 126 kilometrelik zorlu parkuru tamamlayarak hem rekabet hem de görsel şölen yaşattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve sporseverlerin heyecanla takip ettiği 8. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu devam ediyor. Organizasyonun 2. etabı, Gülnar’dan başlayıp Erdemli’de sona eren zorlu parkuruyla hem sporculara hem de izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Tour of Mersin’in 2. etabında 5 kıta 26 ülkeden 120 bisikletçi, Gülnar Hükümet Konağı önünden yarışmaya başladı. Startı, Gülnar Kaymakamı İsmail Şanal, Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Soner Yetgin verdi. Sporcular, Mut, Silifke ve Erdemli ilçelerini kapsayan güzergahta toplam 126 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. Yayladan denize uzanan eşsiz manzaralar eşliğinde gerçekleşen etap, sporcular için hem teknik hem de fiziksel açıdan zorlu bir mücadeleye sahne oldu. Doğa ile iç içe geçen parkur, Mersin’in tarihi ve doğal güzelliklerini gözler önüne sererken, yarış boyunca güvenlik önlemleri en üst seviyede tutuldu. Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı sağlık ekipleri de muhtemel durumlara anında müdahale etmek için parkur boyunca hazır bulundu. Dereceye girenler ödüllerini aldı Türkiye’nin en önemli bisiklet organizasyonları arasında gösterilen Tour of Mersin’in 2. gününde dereceye giren sporcular, etap sonunda Erdemli sahilinde düzenlenen ödül töreninde madalyalarını aldı. 8. Tour of Mersin 2. Etap Birincisi Nikiforos Arvanitou, ikincisi Ramazan Yılmaz üçüncüsü ise Mustafa Tarakçı oldu. En iyi tırmanışçı kategorisinde birinci Serdar Anıl Depe, ikinci Calum Johnston ve Gerard Garcia Ledesma üçüncü oldu. En iyi sprinter kategorisinde birinci Calum Johnston, ikinci Nikiforos Arvanitou ve üçüncü Serdar Anıl Depe ödüle layık görülürken, en iyi genç sporcu kategorisinde ise birinci Tomas Pridal, ikinci Amaniel Desta ve üçüncü Hugo Wertz oldu. 1. Etabın sonuçlarına göre oluşan liderlik mayolarını giyenler, Lider Sporcu Kategorisinde turuncu mayo giyen Calum Johnston, Calum johnston aynı zamanda lider sporcu mayosu giydiği için en iyi ikinci puana sahip Nikiforos Arvanitou yeşil mayoyu giydi. En iyi tırmanışçı kategorisinde ise kırmızı mayoyu alan Serdar Anıl Depe oldu. En genç sporcu kategorisinde ise beyaz mayoyu Tomas Pridal giydi. Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 8. Tour of Mersin, 3. ve 4. etaplarıyla Mersin’in farklı ilçelerinde devam ederek hem sporculara zorlu parkurlar sunmaya hem de kentin doğal ve kültürel zenginliklerini dünyaya tanıtmaya devam edeceği belirtildi. Gülnar Kaymakamı İsmail Şanal, uluslararası düzeyde önemli bir organizasyon olan ‘Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’ kapsamında farklı ülkelerden gelen sporcuları ilçelerinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. "Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun 2. Etap’ını tamamladık" Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun 2. Etap’ını tamamladıklarından söz ederek, "2. Etap’ımız güzel Gülnar ilçemizden başladı, sporcularımız oradan Mut ve Silifke’yi geçerek, Erdemli’de finish noktasına ulaştılar. Bu parkur daha çok yayladan denize iniş şeklinde 126 kilometik bir parkurdu" dedi. Gülnar’da çok güzel, neşeli ve eğlenceli start ile güne başladıklarını ifade eden Gökayaz, "2. Etap’ımızı en ufak bir sıkıntı olmadan tamamladık. 3. ve 4. Etap’ımız kaldı ve onlara hazırlanıyoruz. 3. Etap en zorlu etabımız ve Tarsus Gençlik Kampı’ndan başlayacağız. Bu etap Çamlıyayla ve Toroslar ilçemizin olduğu bir etap. Ayvagediği Yaylası’nda bitiriyoruz" diye konuşarak, tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu.
Batman Sınıfını okyanusa çevirdi Batman’ın Gercüş ilçesinde eğitim veren bir anaokulu öğretmeni, hayata geçirdiği projeyle öğrencilerine okyanus dünyasının kapılarını araladı. Sınıfı adeta bir denizaltına dönüştüren etkinlikte, minik öğrenciler suyun önemini ve deniz canlılarını yaşayarak öğrendi. Hisar İlkokulunda görev yapan okul öncesi öğretmeni Nesrin Ekmen, öğrencilerin merak duygusunu harekete geçirmek ve çevre bilinci oluşturmak amacıyla anlamlı bir projeye imza attı. "Okyanusun Derinlikleri" temasıyla hazırlanan sınıfta, çocuklar hem eğlendi hem de teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı buldu. Etkinlik kapsamında okyanusun farklı katmanlarını ve bu katmanlarda yaşayan canlı türlerini inceleyen öğrenciler, derinliklerdeki ekosistemin işleyişini bizzat deneyimledi. Suyun hayatımızdaki kritik önemine vurgu yapılan projede, yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli temel alındı. "Merakımızı giderdik, öğrenmeyi kalıcı hale getirdik" Projenin mimarı olan öğretmen, etkinliğin amacı hakkında bilgiler verdi. Öğretmen Nesrin Ekmen, "Hisar İlkokulunda anasınıfı öğretmenliği yapmaktayım. Etkinliğimizin amacı; okyanusun hangi derinliklerinde hangi canlıların olduğunu ve yaşadığını öğrencilerimizin keşfetmesiydi. Derinliklerde nasıl bir canlı türü var, bizlere ne gibi katkıları var? Bunları öğrenirken aynı zamanda suyun önemini anlatmaya çalıştık. Hep birlikte bir keşif yolculuğuna çıktık; hem merakımızı giderdik hem de yaparak yaşayarak öğrenmeyi kalıcı bir hale getirmeyi hedeflemiştik. Bu süreçte bize destek olan okul yönetimine ve velilerime teşekkür ederim" dedi. Sınıfın dekorasyonu ve hazırlanan materyaller, çocukların okyanus ekosistemini daha iyi kavramasını sağlarken; veliler ve okul yönetimi bu tür projelerin çocukların gelişimine büyük katkı sunduğunu ifade etti.