GENEL - 15 Ocak 2019 Salı 10:31

Gümüşhane Belediyesi ’akıllı sinyalizasyon’ dönemini başlattı

A
A
A
Gümüşhane Belediyesi ’akıllı sinyalizasyon’ dönemini başlattı

Gümüşhane Belediyesi, transit yol güzergahındaki trafik akışını rahatlatmak için ’akıllı sinyalizasyon’ uygulamasını başlattı.

Gümüşhane Belediyesi, transit yol güzergahındaki trafik akışını rahatlatmak için ’akıllı sinyalizasyon’ uygulamasını başlattı.


Hacıemin ve Bağlarbaşı Mahalleleri arasında bulunan transit yol güzergahında yapılan çalışma sonrası, bölgedeki trafik ışıklarının süresi ve geçiş rengi otomatik olarak ayarlanmaya başlandı.


Yol güzergahındaki 6 ayrı bölgede kurulan ’akıllı sinyalizasyon’ uygulamasıyla yaşanan yoğunluğa göre trafik sensörleri sayesinde en uygun trafik süreleri otomatik olarak belirleniyor. Araçların olmaması durumunda da dikkatli geçiş için uyarıda bulunuluyor. Ayrıca engelliler için bas-geç botunu, görme engelliler için de sesli komut ve işitme engelliler için de dokunmatik sistem de hayata geçirildi.


Belediye Başkanı Ercan Çimen, görev süreleri boyunca Gümüşhane’de her zaman ilklere imza attıklarını ifade ederek, “Yapmış olduğumuz bu çalışma da bölgemizde ilk ve hatta Türkiye’de sayılı illerde yer alıyor” dedi.


Başkan Çimen, ’akıllı sinyalizasyon’ uygulamasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSBAK A.Ş’den destek alarak hayata geçirdiklerini kaydederek, “Şehrimizde yoğun olarak kullanılan transit yol güzergahımızda bulunan standart sinyalizasyon sistemini değiştirmek istedik. Karayolları ile gerekli devirleri gerçekleştirerek çalışmamızı başlattık. Tabi bu çalışmamızı başlatırken İSBAK A.Ş’den destek istedik. Sağ olsunlar bize destek oldular. Yeni ’akıllı sinyalizasyon’ sistemi sayesinde vatandaşlarımızın daha modern bir sistemle trafikte can mal güvenliğinin yanı sıra, trafikte geçirdikleri zamanı da azaltacağız. Bu sistem bölgemizde ilk kez şehrimizde kuruldu. Türkiye’de de sayılı illerde yer alıyor. Örnek bir çalışma oldu ve diğer illerimiz de yavaş yavaş bu sisteme geçiş sağlıyor. Sistemi hayata geçirmemizde bize destek olan tüm yetkililere, Belediye personellerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.