ASAYİŞ - 03 Temmuz 2019 Çarşamba 17:35

Gümüşhane’de korku dolu anlar

A
A
A
Gümüşhane’de korku dolu anlar

Gümüşhane’de hafriyat döküm sahasından boşalan kayalar yaklaşık 630 metreden yuvarlanarak kent merkezine düştü.

Gümüşhane’de hafriyat döküm sahasından boşalan kayalar yaklaşık 630 metreden yuvarlanarak kent merkezine düştü. Olayda 2 evde hasar meydana gelirken, karayolu kenarına kadar inen kayaların kimseye vurmaması olası faciayı önledi.


Alınan bilgiye göre, Harşit çayının böldüğü derin vadinin dik yamaçları arasında kurulan kent merkezinde saat 15.00 sıralarında Karşıyaka Mahallesi Bahçeli Sokak’ta 2 eve kaya düştü. Nihat Yalçın’a ait dairenin duvarını yıkan dev kaya kütlesi burada kalırken, bir başka kaya kütlesi Selahattin Gözün’e ait binanın duvarına çarptı, başka bir kaya kütlesi de aynı binanın balkon zeminine çarpıp sekerek Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarındaki kaldırıma düştü.


Mesafenin fazla olması nedeniyle aşırı derecede hızlanan kayalar, AFAD tarafından evlerin hemen üzerinde yaptırılan çelik örtüleme bariyerini direkleriyle birlikte devirmesi dikkat çekerken, olay anında yoldan veya evlerin önünden geçen olmaması olası faciayı önledi.


Görgü tanıkları büyük bir gürültüyle gerçekleşen olayda kayaların mermi gibi fırlayıp arabalara çarpmadan kaldırıma düştüğünü, o anda yoldan geçen olmaması nedeniyle faciayı ucuz atlattıklarını söyledi.


Olayın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme yaparken, kayaların mahallenin 630 metre yukarısında bulunan hafriyat döküm sahasından geldiği, ağaçlara çarparak hızının yavaşlamasına rağmen yol boyunca diğer kayaları da sökerek iniş gerçekleştirdiği değerlendiriliyor.


Yeni Devlet Hastanesinin arka tarafından alınan hafriyatın döküldüğü alanla ilgili İnşaat Mühendisleri Odası Gümüşhane İl Temsilcisi Onur Doruk, 3 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada bu alanda vahşi dolgu yapılmasına biran önce son verilmesini istemişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da görsel şölen: "Pembe Dolunay" Erek Dağı’ndan yükseldi Van’ın doğusunda yer alan 3 bin 204 rakımlı Erek Dağı, bu akşam yılın en özel doğa olaylarından birine ev sahipliği yaptı. Baharın gelişini müjdeleyen ’pembe dolunay’, dağın zirvesinden yükselerek Vanlılara unutulmaz bir görsel şölen sundu. Van’da baharın habercisi olarak bilinen ’pembe dolunay’, akşam saatlerinde Erek Dağı’nın zirvesinden yükselerek muhteşem manzarasıyla izleyenlere görsel şölen sundu. Kent genelinde açık ve sakin havanın etkili olmasıyla birlikte gökyüzünde beliren dolunay, kısa sürede vatandaşların ilgisini çekti. "Şehrin üzerinde bir mücevher gibi parladı" Nisan ayının ilk dolunayı olan ve adını baharda açan yabani çiçeklerden alan ’pembe dolunay’, akşam saatlerinde Erek Dağı’nın arkasından belirdi. Dağın karlı zirveleriyle birleşen dolunayın ışıltısı, gökyüzünü ve kentin silüetini aydınlattı. Gece boyunca etkisini sürdüren dolunay, izleyenleri mest etti. Kent sakinleri, bu tür doğa olaylarının Van’ın doğal güzelliklerine ayrı bir değer kattığını dile getirdi. "Neden "Pembe" Dolunay?" Astronomi kaynaklarına göre "pembe dolunay" ismini, Kuzey Amerika’da baharın başında açan "Phlox subulata" (Alev çiçeği) adlı pembe çiçeklerden alıyor. Ayın fiziksel rengi aslında pembe olmasa da, ufuk çizgisinden yükselirken atmosferik kırılmalar nedeniyle büründüğü sıcak tonlar, Erek Dağı’nın üzerinde kartpostallık görüntüler oluşturdu.