YEREL HABERLER - 27 Eylül 2012 Perşembe 23:13

GÜMÜŞHANE`DE HAFIZLAR BELGELERİNİ ALDI

A
A
A
GÜMÜŞHANE`DE HAFIZLAR BELGELERİNİ ALDI

Gümüşhane Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Kız Kuran Kursundan mezun olan 9 hafız öğrenci için icazet programı düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Belediye Başkanı Mustafa Canlı`nın eşi Müzeyyen Canlı, mezun olan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan programda mezun olan hafız kız öğrenciler de Kuran ve ilahi okudu. Hafızlara taç takılmasıyla devam eden program dua ile son buldu.
``MÜSLÜMAN, MÜSLÜMAN GİBİ YAŞAMALI``
Mezun olan hafız öğrencileri tebrik eden İl Müftü Dr. Süleyman Aktaş, ``Rabbiyle beraber olan bir program ve gün içerisindeyiz. Bunun için Yüce Allah`a şükrediyoruz ve Peygamber Efendimize selatü selamlar ediyoruz. Bugün farklı bir karar verelim. Herkes Müslüman`a farklı nedenler göstererek yadırgamaya çalışıyor. Müslüman nerede olursa olsun hangi şartlar altında olursa olsun Müslüman Müslüman gibi yaşar. İşte bugün kendimize söz verelim ve bütün şeytani hareketlerden uzak kalmak için ve bütün zorluklara karşı göğüs gerebilmek için söz verelim. Hafız olan bütün kızlarımızı canı gönülden tebrik ediyor ve Kur`anı Kerim`in emrettiği gibi hayatlarını düzene sokmalarını istiyorum.`` dedi.
HAFIZ ÇOCUОUN ANNE VE BABASINA MAHŞER GÜNÜNDE TAÇ
Mahşer gününde anne ve babaya taç takılacağı hadisini hatırlatan Aktaş, ``Mahşer gününde hafız olanların anne ve babalarının başlarına taç takılacak. Ne mutlu ki o anne ve babaya. Bundan daha büyük mükafat ve lütuf yoktur. Hafızlarımızın anne ve babaların gönüllerini öpüyorum.`` diye konuştu.
YENİ KURAN KURSU
Aktaş, kent merkezinde Kalederesi mevkiinde yapılacak olan Kız Kur`an Kursunun müjdesini de verdiği törende şöyle konuştu: ``Yapılacak olan Kur`an Kursumuz, 300 kişi kapasiteli kız öğrenci, 250 kişi kapasiteli üniversitede okuyan kız öğrenci ve müftülük hizmet binasını şeklinde olacak. Aynı zamanda yeni yapılacak kursun yanına da bin 500 kişilik camii, camiinin altında bin kişilik konferans salonu, 30 civarı lojman ve misafirhane kapasiteli bir külliye yapacağız hayırlısıyla. Bu projede bizi sonuna kadar destekleyen Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir