YEREL HABERLER - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:10

TBMM VE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NDAN “BİZDE VARIZ” KAMPANYASINA VALİ MAYDA’DAN DESTEK

A
A
A
TBMM VE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI’NDAN “BİZDE VARIZ” KAMPANYASINA VALİ MAYDA’DAN DESTEK

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülen “Bizde Varız” kampanyasına katıldı.
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle başlatılan kampanya doğrultusunda hazırlanan bildiri Vali Mayda tarafından imzalandı. Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş’ın da katıldığı imza töreninde konuşan Vali Mayda, kadına yönelik şiddete son verilmesi için “el ele verelim” çağrısında bulunarak, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu tarafından hazırlanan bildiriyi bizde imzalıyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmiyoruz. Hele ki kadınlarımıza, analarımıza, kızlarımıza herhangi bir şekilde şiddeti uygun görmüyoruz. Bunun isminin gelenek veya töre olması bunu değiştirmiyor. Temel bir insan hakkı ihlali olarak bunu görüyoruz. Şiddeti kınıyor ve Bakanlığımızın bu girişimini destekliyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Yılmaz: “Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındık, bölgenin en katma değerli ürünü” Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgedeki katma değeri en yüksek olan ürün olduğunu söyledi. ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, yönetim ve meclis kurulu üyeleri, Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca’yı ziyaret etti. Karaca’ya gerçekleştirilen hayırlı olsun ziyaretinde Başkan Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası’nın gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çarşamba ve Salıpazarı’nda üretilen fındığın bölgeye en çok katma değer sağlayan ürünü olduğunu belirten Başkan Yılmaz, Belediye ile tarımsal işbirlikleri içerisinde çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinin ortak gündem maddelerinin konu edildiği ziyarette Başkan Karaca, Samsun ekonomisinde Çarşamba’nın önemli rol aldığını vurgulayarak, Salıpazarı ve Çarşamba için yapılacak ekonomik yatırımların ovanın verimli arazilerini değerlendirmek için büyük bir fırsat oluşturacağını işaret etti. Belediye’nin yeni dönemde gerçekleştireceği etkinliklere borsa yönetimini de davet eden Karaca, Başkan Yılmaz’a yapılabilecek işbirliklerine her zaman açık olduklarını söyledi. Ziyarete, ayrıca Meclis Başkanı Hacı Toraman, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Genel Sekreter Sercan Yaşar, Meclis Üyeleri Hüseyin Işık ve Mehmet Çalışkan ve Kurucu Meclis Başkanı Nurettin Öztekin iştirak etti. Refaettin Karaca, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz ise, misafirperverliklerinden dolayı Karaca’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Kocaeli Yolda yürüyenleri sebepsiz yere korkutup saldırmışlardı, tutuklandılar Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yolda yürüyen gençleri korkuttuktan sonra saldıran 4 şahsın ifadelerine ulaşıldı. Pişman olduklarını söyleyen gençler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Karabaş Mahallesi’nde geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda, yolda yürüyen şahıslar yanlarına yaklaştıkları gençleri önce korkuttu, ardından da küfür etti. Hayrete düşen gençlerden biri neler olup bittiğini anlamaya çalışırken, bu kez de şahısların saldırısına uğradı. Bu anlar, şahısların yanında bulunan kişi tarafından saniye saniye kayda alındı. İnceleme başlatan İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipler, olaya karıştığı tespit edilen E.D. (18), B.E.A. (16) , A.F.O. (22) ve B.T.İ’yı (19) gözaltına aldı. "Ayrılmıyorlardı, bende karşıdaki kişilerden birine yumruk attım" Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahısların ifadelerine ulaşıldı. Şahıslardan B.T.İ, olay günü arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıklarını söyleyerek, "E.D. isimli arkadaşım karşıdan gelen bir kişiye tekme attı. Bana da ’Videoya çek’ dedi. Bir süre sonra videoyu kapattım. Ayrılmıyorlardı, bende karşıdaki kişilerden birine yumruk attım. Çok pişmanım. Karşıdaki gruptan bize yönelik herhangi bir hareket olmamıştı. Serbest bırakılmayı talep ederim" dedi. "Ben sadece bir kişinin koluna vurdum" E.D’den korktuğu için olaya karıştığını söyleyen A.F.O., "Ben sadece bir kişinin koluna vurdum. Çok pişmanım" diye konuştu. B.E.A’da ifadesinde, pişman olduğunu dile getirdi. "Çok pişmanım" Şahıslardan E.D. ise ifadesinde, "Olay günü arkadaşlarımla buluşup alkol içtik. Daha önce verdiğim ifademi aynen tekrar ederim. Karşı taraftan üzerimize bir hareket olmamıştı. Çok pişmanım" şeklinde konuştu. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.