POLİTİKA - 07 Kasım 2021 Pazar 10:08

MHP heyeti Gümüşhane’yi ziyaret etti

A
A
A
MHP heyeti Gümüşhane’yi ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatıyla hayata geçirilen "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programı kapsamında Gümüşhane’ye gelen Tokat Milletvekili Av.Yücel Bulut, beraberindeki heyetle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.


Güne Torul Kalesi Cam Seyir Terasında düzenlenen kahvaltı programıyla başlayan MHP heyeti daha sonra Torul ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra Gümüşhane kent merkezine gelerek esnaf ziyareti yapıp Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.


Esnaf ziyaretinin yanında oda ziyaretleri de gerçekleştiren heyet Muhtarlar Derneğinde düzenlenen programın ardından 15 Temmuz Zafer Meydanında vatandaşlarla çay içip sohbet etti.



“Gümüşhanelinin aklında ve vicdanında Milliyetçi Hareket Partisi’nin var olduğunun bir işaretidir”


Türk Kamu-Sen İl Başkanlığı ve MHP İl Başkanlığında partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen heyet üyelerinden MHP Tokat Milletvekili Av. Yücel Bulut, bir kısmını gözyaşları içerisinde gerçekleştirdiği konuşmasında “Bugün Gümüşhane’de Torul’dan başlatmış olduğumuz programımızda esnafımızla, Gümüşhane insanımızla bir kısmıyla konuşma kucaklaşma fırsatı bulduk. Bugün kucaklaşıp sarıldıklarımız emir ve talimatlarını sorduklarımız bizim birer denek gibi seçtiğimiz insanlar değildi. Her dükkana sırayla girip hangi partili diye bakmadık. Bulduğumuz herkesle tokalaştık. Her eleştiriye de açık bir tavır sergiledik. Her türlü eleştirinin başımızın üzerinde yeri olduğunu hareket serbestliğini sunduk. Girdiğimiz bütün mekanlarda ne Milliyetçi Hareket Partisi’ne nede MHP’nin muhterem genel başkanına karşı nede bizlere karşı nede yerelde 3 hilali teslim eden sizlere karşı en ufak bir saygısızlık veya nezaketsizlik görmedik. Bunu görmediğimiz gibi herkesin gözünde hangi siyasi parti olursa olsun, Gümüşhane’nin hangi köyünden, mezhebinden, kökünden olursa olsun girdiğimiz heryerde Milliyetçi Hareket Partisine duyulan güven Gümüşhaneli insanların gözlerinden okunuyordu. Bu müjdenin habercisidir. Bu 2023 yılında nasipse Gümüşhanelinin aklında ve vicdanında Milliyetçi Hareket Partisi’nin var olduğunun bir işaretidir” dedi.



“İnşallah Gümüşhane parlamentoya 2 MHP’li milletvekili gönderecek”


2023 yılında yıllar süren emeğin neticesini alacaklarını kaydeden Bulut, “İnşallah Gümüşhane parlamentoya 2 MHP’li milletvekili gönderecek. Arkadaşlarımız Gümüşhane’nin de bir vekili olacak diyorlar ama benimde inancım bu azim bu temizlik bu iman sizde olduğu sürece bu sancağı lekesiz bir biçimde fitne ve fücura geçit vermeksizin, 2023 yılının Haziran ayına kadar 1 değil bu Gümüşhane bize 2 milletvekili verecek. Ben sizin milletvekiliniz değilim bir kardeşinizim. 14 yaşında ülkü ocaklarında görev almış ve o günden bugüne kadar Türk milletine hizmet eden bir kardeşinizim. Bu millete hizmet etmekten daha şerefli vazife yoktur. Sıfatların en yücesi bizim için Türk milletinin beraberliğini temsil eden Türk sancağının altında inanmış ve adanmış insanlarla birlikte Türk yurdunun istikbali için tertemiz ve lekesiz bir mücadeleyi hep birlikte ortaya koyabilmektir.



“Şehidin anasına bacısına namusuna küfredecek kadar şirazesinden çıkmış şaşkınlar”


Av. Bulut, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


“Fitne ateşini Anadolu’nun dört bir yanında yakabilirler ama zerre kadar şüpheniz olmasın ki bir şehidin anasına bacısına namusuna küfredecek kadar şirazesinden çıkmış şaşkınlar yolda gördüğüm ve yalanlarını inandıramadığı gariban bir yaşlıya sana hakkımı helal etmiyorum diyecek kadar kendinde geçmiş olanlar istediği cevabı alamayınca her türlü küfür ve hakareti edenler en ufak moralleri bozulup yalanlarının riyalarının ve sahtekarlıklarının bu coğrafyada alıcısı olmadığını gördükleri vakit öfke nöbetine girenlerin her türlü sinsi tezgahı Anadolu’nun, Gümüşhane’nin tertemiz yürekli insanlarının feraset duvarlarında paramparça olmaya mahkumdur. Bu yalanların hiçbirinin bu topraklarda alıcısı ve inananı olmadığını gördük. Girdiğimiz her iş yerinde şehit ailesinin namusuna ve iffetine dil uzatacak kadar, Kandil’deki alçaklardan daha alçaklara karşı zerre bir alkışın, itibarın ve inancın olmadığını gördük. Zillet ittifakı yerle yeksan olmuş yalanları riyaları ve Türk milletine kurdukları bütün tuzaklar Gümüşhanelinin imanıyla paramparça edilmiş. İşte bu coşkuyla karşılandık. Milliyetçi Hareket Partisi çözülürse gök kubbe başımıza yıkılır. Bize değil Anadolu’nun başına yıkılır. Bu yüzden çözülmeyeceksiniz. Ne şart ve zeminde olursa olsun el ele gönül gönüle teslim olmaksızın ölümden öte köy yok diyerek bu milletin istikbali için şu gencecik yüreklerin bizden sonra da bu topraklarda bağımsız ve namusuyla yaşayabilmesi için bu mücadeleyi sürdüreceksiniz.”


Ziyaretlere MHP MYK Üyesi Musa Küçük, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, çevre il ve ilçelerin il ve ilçe başkanları, Gümüşhane’deki MHP’li Belediye Başkanları, Ülkü Ocakları İl Başkanı Serkan Alp ve partililer katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da "zimem defteri" geleneğiyle 73,5 milyon TL borç kapatıldı İstanbul Valiliği koordinasyonunda, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan ayı boyunca mahalle bakkallarındaki veresiye borçları kapatıldı. Zimem defteri geleneği kapsamında 2 bin 150 mahalle bakkalında toplam 32 bin 345 ailenin borcu ödenirken, toplamda 73 milyon 500 bin TL’lik borç kapatıldı. Osmanlı dönemine dayanan zimem defteri geleneğinde, hayırseverler mahalle bakkallarına giderek ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kim olduklarını bilmeden kapatıyor. Yüzyıllardır sürdürülen bu gelenek, Ramazan ayında yeniden canlandırılarak yardımlaşma ve dayanışma kültürünün yaşatıldı. Vali Gül bakkal ziyaretinde bulundu Uygulama kapsamında İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bir mahalle bakkalını ziyaret eden Davut Gül, zimem defterindeki borçları bizzat kapattı. Vali Gül, yapılan çalışmanın hem yardımlaşma kültürünü yaşattığını hem de ihtiyaç sahiplerine doğrudan destek sağladığını belirterek, "İstanbul Valiliği’nin koordinasyonunda kaymakamlarımız, hayırseverlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte hemşehrilerimizin bakkallara olan borçlarını ödemeye gayret ediyoruz. Ramazan yardımlaşma ve paylaşma demek. Bayrama girerken vatandaşlarımızı borçsuz bir şekilde bayrama kavuşturmak istiyoruz" dedi. Yardımların şeffaf şekilde yapıldığını vurgulayan Gül, "Muhtarlarımız, kaymakamlarımız ve sosyal hizmet uzmanlarımızla birlikte borçlar tespit edilerek tutanak karşılığında ödeniyor. Böylece hem hayır sahiplerinin emanetlerini doğru şekilde yerine ulaştırıyoruz hem de zimem defteri geleneğini yaşatıyoruz" ifadelerini kullandı. "Beklemiyordum, çok şaşırdım" Bakkal esnafı Ferdi Sungur yaşadığı şaşkınlığı dile getirerek, "Sabah geldiler, hesapları topladık ve miktarları belirledik. Hepsinin ödeneceğini söylediler. Böyle bir şey beklemiyordum, görünce çok şaşırdım. Sosyal medyada görüyorduk ama buraya geleceklerini düşünmemiştim. Toplamda 151 bin liralık borç vardı, hepsi kapatıldı. Vesile olan herkese teşekkür ederim, Allah razı olsun" dedi. İstanbul genelinde yürütülen çalışma ile binlerce dar gelirli ailenin borç yükü hafifletilirken, Ramazan ayının dayanışma ruhu da bir kez daha yaşatıldı.