GENEL - 25 Kasım 2022 Cuma 13:38

Gümüşhane’de kış tedbirleri masaya yatırıldı

A
A
A
Gümüşhane’de kış tedbirleri masaya yatırıldı

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında 2022-2023 kış döneminde ulaşımda alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi.

Gümüşhane’de Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında 2022-2023 kış döneminde ulaşımda alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi.


Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda 1 Aralık tarihinde başlayacak olan kış lastiği uygulamasına dikkat çekilerek vatandaşların can ve mal emniyetini temin etmek için yapılması gerekenler, kurumların alması gereken tedbirler görüşüldü.


Toplantıda tarihi İpek yolunun en önemli geçit merkezlerinden birisi olan ve şehirleri birbirine bağlayan önemli kavşaklara sahip olan Gümüşhane’de tedbirlerin en iyi şekilde alınması kararlaştırıldı.


İlgili kurum amirleri ve yetkililerin katıldığı toplantıda kurumların sunumlarını inceleyen Vali Taşbilek, kış döneminde vatandaşların can ve mal emniyetini en üst düzeyde tesis ederek kışın güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını, yerleşim birimlerinden başka yerlere seyahatlerinde herhangi bir sıkıntıya maruz kalmamalarını sağlayabilmek amacıyla toplandıklarını hatırlattı.



“Tüm kurumlarımız omuz omuza çalışacak, vatandaşı mağdur etmeyecek”


Taşımalı eğitim ve 1 Aralık’ta başlayacak kış lastiği uygulamasının titizlikle takip edilmesini isteyen Vali Taşbilek, “Tüm kurumlarımız bu süreçte birbirine destek olacak, omuz omuza çalışacak. Vatandaşı mağdur etmeyeceğiz. Bugüne kadar hiçbir insanımızı mağdur etmedik, etmeyeceğiz. Yaşanabilecek tüm durumlara karşı planlarımız hazır olacak. Kırsal kesimde yaşayan kamile, kemoterapi ve diyaliz hastaları takip edilecek. Yeni hastanemizin her iki yolunda da sürekli ekip olsun. Gümüşhane çok önemli bir kavşak ve geçiş noktası. Buralarda tedbirlerimizi iyi alacağız” ifadelerini kullandı.


Toplantı ilgili kurum müdürlerinin söz alarak görüş ve önerilerini sunmasıyla sona erdi.


Tarih boyunca önemli bir geçiş noktası olan ve coğrafyasının yüzde 60’ı dağlardan oluşan Gümüşhane’de Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana Dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun Dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk Dağı, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse Dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün Dağı, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan Dağı, Gümüşhane-Erzincan arasındaki Pöske (Ahmediye) Dağı, Kelkit-Şiran arasındaki Çilhoroz Dağı geçitleri yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak BEUN, akreditasyon başarılarına bir yenisini daha ekledi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), eğitimde kalite odaklı yaklaşımını bir kez daha tescilleyerek önemli bir başarıya imza attı. BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Aşçılık Programı, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından 4 yıl süreyle tam akredite edilirken, Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı ise 2 yıl süreyle koşullu akreditasyon almaya hak kazandı. MEDEK tarafından gerçekleştirilen değerlendirme süreci sonucunda elde edilen bu akreditasyonlar, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin mesleki eğitimde kalite, sürdürülebilirlik ve sürekli iyileştirme anlayışını benimsediğinin önemli bir göstergesi oldu. Akredite edilen programlar, eğitim-öğretim süreçlerini ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde yürüttüklerini belgeleyerek öğrencilerine sunulan eğitimin niteliğini bir kez daha ortaya koydu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, akreditasyon çalışmalarının üniversiteler açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek şu ifadeleri dile getirdi: "Mesleki eğitimin niteliğini artırmak, sektörün beklentilerine cevap verebilen, donanımlı ve çağın gerekleriyle uyumlu mezunlar yetiştirmek üniversitemizin temel öncelikleri arasında yer almaktadır. Bu doğrultuda yürüttüğümüz kalite ve akreditasyon çalışmaları, eğitim-öğretim süreçlerimizin sürekli gelişimini sağlaması açısından büyük önem taşımaktadır. Devrek Meslek Yüksekokulumuz Aşçılık Programının dört yıl süreyle tam akredite edilmesi ve Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulumuz Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programının koşullu akreditasyon alması, bu alanlarda ortaya koyduğumuz nitelikli çalışmaların apaçık bir göstergesidir. MEDEK akreditasyonu, mezunlarımızın diplomalarının ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmakta, istihdam olanaklarına önemli katkılar sunmaktadır. Aynı zamanda bu süreçler, paydaşlarla olan etkileşimi güçlendirerek üniversitemizde kalite kültürünün yerleşmesine ve kurumsal gelişimin sürekliliğine katkı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle kalite odaklı çalışmalarımızda bizleri her daim destekleyen başta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile değerli YÖK ailesi olmak üzere kıymetli teşvikleri dolayısıyla Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile tüm YÖKAK üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Bununla birlikte iki meslek yüksekokulumuzun bünyesindeki programların akredite olmasında başta ilgi ve alakalarından dolayı MEDEK yöneticileri olmak üzere üniversitemizin uluslararası görünürlüğüne ve kaliteli eğitim ilkesine katkı sağlayan değerli akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum."
İstanbul Akbank, ADB’den sağladığı ilk krediyle uluslararası fonlama tabanını güçlendirdi Akbank, Asya Kalkınma Bankası (ADB)’den, 100 milyon ABD Doları tutarında 5 yıl vadeli kaynak sağladığını duyurdu. Akbank, Asya Kalkınma Bankası (ADB)’den, 100 milyon ABD Doları tutarında 5 yıl vadeli kaynak sağladı. Bu işlem, bankanın ADB’den aldığı ilk kredi olmasının yanı sıra, ADB Yönetim Kurulu tarafından Türkiye’de özel sektör için onaylanan ilk işlem olma özelliğini taşıyor. Söz konusu kaynak, KOBİ’lere, kadın KOBİ’lere, depremden etkilenmiş ve kapsayıcı büyüme odağında desteklenen bölgelerdeki KOBİ’lere kullandırılacak. Böylelikle banka hem kadınların finansal fırsatlara erişimini artıracak hem de kapsayıcı büyüme odağındaki bölgelere finansman desteği sağlayacak. ADB ile olan iş birliği KOBİ’lerin finansal olarak güçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren Akbank Dönüşüm Akademisi’ni de destekleyerek uzun vadeli sürdürülebilirliğin sağlanmasında rol oynayacak. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, "Asya Kalkınma Bankası ile hayata geçirdiğimiz 100 milyon ABD doları tutarındaki, 5 yıl vadeli bu finansman işlemini; Akbank’ın kapsayıcı ve sürdürülebilir büyüme vizyonunun somut bir yansıması olarak görüyoruz. Fonların en az yüzde 50’sini sermayesinin en az yüzde 51’i kadınlara ait olan KOBİ’lere, yüzde 25’ini ise kapsayıcı büyüme odağında desteklenen ve depremden etkilenen bölgelere tahsis ederek, kadın girişimciliğini desteklemeyi ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu işlem, bankamızın güçlü iş birlikleri aracılığıyla finansal erişimi artırarak ekonomik büyümeyi destekleme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor" dedi.
Zonguldak Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi’nin yeni sayısı yayımlandı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) tarafından yayımlanan "Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi"nin 2025 yılı 4. sayısı okuyucuyla buluştu. 2005’te yayın hayatına başlayan ve TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin kapsamında indekslenerek, yılda dört sayı hâlinde çıkıp güncel ve bilimsel yayınlarla literatüre katkı sağlamaya devam eden "Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi"nin 2025 yılı 4. sayısı çıktı. Derginin baş editörü olan Prof. Dr. Arzu Bayramoğlu, derginin bilimsel içeriğinin yükseltilmesi amacıyla her bir makaleye, değerlendirme aşamasında büyük bir titizlik ve özen gösterildiğini ifade etti. Prof. Dr. Arzu Bayramoğlu aynı zamanda, Türkiye’deki çeşitli üniversite ve kurumdan araştırmacı ve akademisyenin bilimsel yayınlarının yayımlandığı bu sayıda, aynı zamanda çok sayıda farklı üniversiteden öğretim üyelerinin hakem olarak görev yaptığını belirtti. Türkiye ve dünyadaki literatüre büyük katkılar sağlamayı hedefleyen derginin yeni sayısını okuyucuyla buluşturmaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını aktaran Prof. Dr. Bayramoğlu, derginin yayımlanmasındaki desteklerinden dolayı başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere yazarlara, hakemlere, danışma kuruluna, dil redaksiyon kuruluna, yayın kuruluna, Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığına ve yayınevine teşekkürlerini sundu.