SAĞLIK - 25 Temmuz 2023 Salı 14:58

Gümüşhane’de 4 ayda 34 kene vakası görüldü

A
A
A
Gümüşhane’de 4 ayda 34 kene vakası görüldü

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, il genelinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili 4 ayda 34 vaka tespit edildiğini ve can kaybı olmadığını söyledi.


Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaz aylarında sıkça görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili güncel vaka sayılarını paylaşan Yemenici, il genelinde Nisan ayından Temmuz ayına kadar toplam 34 vaka tespit edildiğini söyledi.


Hastalık belirtisi gösteren kişilerin yapılan tahlillerinde 24 kişide KKKA hastalığı tespit edildiğini, 10 hastanın test sonucunun ise negatif çıktığını ifade eden Yemenici, “31 vatandaşımız ilimiz ve bölge hastanelerinde yatarak tedavilerinin ardından şifa ile taburcu edilmiştir. Halen tedavisi devam eden 3 hastamız mevcuttur. Şu ana kadar ilimiz genelinde KKKA kaynaklı herhangi bir vefat eden vatandaşımız yoktur” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.