Son Dakika
|
Cinayete kurban giden Kübra Yapıcı’nın ailesi: "10 kez müebbet alsınlar"
Kübra Yapıcı cinayetinde kan donduran detaylar
TCG Anadolu ve denizaltı SAHA EXPO kapsamında İstanbul’da
Bayraktar Kızılelma Endonezya yolcusu
BioNTech, Covid-19 aşısının üretimini durduruyor
Borsa İstanbul’da yeni rekor
CHP Kurultayı davası 1 Temmuz’a ertelendi
Artvin’de Sarp Sınır Kapısı yolunda heyelan
'rüşvet alma', 'rüşveti temin etme', 'irtikap
Yardım derneğine 72 milyon liralık vurgun operasyonu: 21 gözaltı
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Taiwan’s Epic Spiritual Journey with the Sea Goddess Mazu
İsrail, Beyrut’u vurdu: 2 ölü, 7 yaralı
Aracın hurdaya döndüğü kazayı burnu bile kanamadan atlattı
İlkay Akkaya konserinde bayraklı protestoda bulunan öğrencilere saldırı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’u karşıladı
İçişleri Bakanı Çiftçi, subay ve astsubay adaylarıyla bir araya geldi
İran Meclis Başkanı Galibaf’tan halka birlik çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Ferhan’ı kabul etti
GÜNDEM
BEUN Bilim Kafe’de Ahmet Yenilmez’den "Sanat, Toplum ve Sahne" söyleşisi
07 Mayıs 2026 Perşembe - 09:58:53
Toplumsal duyarlılığı artırmaya yönelik etkinliklerine aralıksız devam eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), "Bilim Kafe" buluşmaları kapsamında sanat ve toplum ilişkisini ele alan anlamlı bir programa daha imza attı. BEUN Bilim İletişimi Ofisi tarafından hazırlanan, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in konuk olduğu "Sanat, Toplum ve Sahne" başlıklı söyleşi, vatandaşlarla buluştu. Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) karar ve teşvikleri doğrultusunda, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in girişimleriyle kurulan Bilim İletişimi Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte, usta tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez sanatseverlerle bir araya geldi. Zonguldak Demirpark Alışveriş Merkezinde gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü BEUN Bilim İletişimi Ofisi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Melek Toparlak Şahin üstlenirken, Ahmet Yenilmez "Sanat, Toplum ve Sahne" başlıklı söyleşide sanat yolculuğunu ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı. Programda kendi tiyatro ve oyunculuk serüvenine değinen Yenilmez, Deli Yürek ve Ekmek Teknesi gibi Türk televizyon tarihine damga vurmuş yapımlarda yer almasının kariyerinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Bu süreçte birlikte çalışma fırsatı bulduğu yönetmen Osman Sınav’ın disiplinli çalışma anlayışından etkilendiğini belirten Yenilmez, sanat hayatında edindiği tecrübeleri samimi bir dille aktardı. Sanatın yalnızca sahneyle sınırlı olmadığını vurgulayan Yenilmez, Mehmet Akif Ersoy’un fikir dünyasından ve edebi mirasından ilham aldığını dile getirerek, sanatın milli ve manevi değerlerle güçlü bir bağ kurduğuna dikkat çekti. Tiyatroyu toplumun her kesimine ulaştırmayı bir sorumluluk olarak gördüğünü ifade eden Yenilmez, bu anlayış doğrultusunda oyunlarını çoğu zaman ücretsiz sahneleyerek herkesin sanata erişebilmesine katkı sunmaya gayret ettiğini söyledi. Sanatın birey ve toplum üzerindeki rolüne de değinen Yenilmez, tiyatronun yalnızca bir sahne sanatı olmadığını; aynı zamanda toplumsal hafızayı canlı tutan, değerleri aktaran ve farkındalık oluşturan güçlü bir iletişim aracı olduğunu vurguladı. Sanatın insan hayatındaki yerini örneklerle anlatan Yenilmez, sahne deneyimlerinden kesitler sunarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Programın sonunda Ahmet Yenilmez, nazik davetleri ve bilim ile sanatı buluşturan bu anlamlı organizasyon için BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e şükranlarını sundu. Ayrıca programın gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Demirpark Alışveriş Merkezi yönetimine teşekkür etti. Yoğun katılımın olduğu söyleşi, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 09:56
Üzümlü’de yabancı gelin hayvancılığa renk kattı
Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Derebük köyünde yaşayan Gürcistanlı Nino Eroğlu, hayvancılıkla uğraşarak hem köy yaşamına uyum sağladı hem de üretime katkıda bulunuyor. Yaklaşık 6 yıl önce köye yerleşen 46 yaşındaki Nino Eroğlu, köy sakinlerinden Süleyman Eroğlu ile evlenerek hayatını burada sürdürmeye başladı. Kısa sürede Türkçeyi öğrenen Eroğlu, hayvancılığa da uyum sağladı. Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan Eroğlu’nun yaklaşık 20 hayvanı bulunurken, her birine isim verdiği hayvanlarıyla güçlü bir bağ kurduğu belirtiliyor. Süt üretimi yapan Eroğlu, elde ettikleri sütle tereyağı ve peynir ürettiklerini, bu ürünleri ise çoğunlukla büyükşehirlere gönderdiklerini ifade etti.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 09:54
’Bizim Yunus’ tiyatro oyunu ilgiyle izlendi
Eskişehir’de Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Gençlik Merkezi tiyatro ekibi, Yunus Emre’nin hayatını konu alan tiyatro oyununu sahneledi; öğrencilerin hazırladığı kostümler ve sergilenen performans büyük beğeni topladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yunus Emre Gençlik Merkezi Gençlik Tiyatrosu Ekibi tarafından Yunus Emre’nin hayatını konu alan oyun sahnelendi. Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik öğrenciler ve izlemeye gelen misafirler tarafından tam not aldı. Gençlik Lideri Erol Özer tarafından derlenen ve yönetilen tiyatro oyunu için kostümlerde yine Gençlik Merkezinde faaliyet gösteren Dikiş Atölyesinde öğrenciler tarafından hazırlandı. Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında etkinliklerinin devam edeceğini belirten Yunus Emre Gençlik Merkezi Müdürü Nazmiye Tanışman ’’Gençliğin Yunus Emre’nin eserlerini ve hayatını öğrenmesini, sevgi ve hoşgörü dilini kendi hayatlarında kılavuz edinmelerini önemsiyoruz.’’ diye konuştu.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 09:53
Suriyeli Abdülkerim Ömer’e cami cemaatinden anlamlı uğurlama
Türkiye’de son dönemde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşleri hızlanırken, Bursa’da yaşanan bir veda töreni yüreklere dokundu. "Sarı Cami" cemaati, yıllardır aralarında olan 68 yaşındaki Suriyeli komşuları Abdülkerim Ömer’i dualarla, helallik alarak ülkesine uğurladı. Resmi verilere göre 2024’ten bu yana gönüllü geri dönüşler artarken, birçok Suriyeli komşusuna bile haber vermeden gidiyor. Bursa’da bir mahalle sakini durumu "Farkına varmasak da Suriyeli misafirler bir bir dönüyorlar. Toplum olarak nerdeyse teneke çalacağız" sözleriyle özetledi. Bu sessiz vedaların arasında Sarı Cami cemaati farklı bir tablo çizdi. Mahallede "Abdülkerim Abi" olarak tanınan Suriyeli komşu, ülkesine dönme kararı alınca cami cemaati tarafından adeta törenle uğurlandı. Namaz sonrası avluda toplanan cemaat, Abdülkerim Ömer ile tek tek kucaklaşıp helalleşti. Gözyaşlarının tutulamadığı veda, "Çok derin ve güzel izler bıraktı" diyen mahalleli, Abdülkerim’in yıllardır cami temizliğinden, cenaze işlerine kadar her işe koştuğunu anlattı. Cami cemaatinden bir kişi o anları şöyle aktardı: "Bütün cemaat helalleşmek için sıraya girdik. Sanıyorum törenle uğurlanan başka Suriyeli yoktur. Komşuluğu, dürüstlüğü, güler yüzüyle hepimize örnek oldu. Gitmesi bizi üzdü ama vatanına kavuşmasına da sevindik." Sarı Cami İmamı, "Abdülkerim Ömer kardeşimiz 8 yıldır cemaatimizdendi. Bir gün bile kimseyi kırmadı. Bu veda, ensar-muhacir kardeşliğinin, misafirlik hukukunun nasıl yaşanması gerektiğini gösterdi" dedi. Abdülkerim Ömer’in Halep’teki köyüne döneceği, geride bıraktığı dostlarına da selam gönderdiği öğrenildi. Uzmanlar, gönüllü geri dönüşlerin artmasında Suriye’de güvenli bölgelerin oluşmasının etkili olduğunu belirtirken çoğu dönüşün sessiz sedasız gerçekleştiğine dikkat çekiyor. Sarı Cami’deki bu vefa örneği ise ayrılırken helalleşmenin önemini gözler önüne serdi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
30 Nisan 2026 Perşembe- 14:34
Parası çalınan askerin imdadına taksi şoförü yetişti
2
05 Mayıs 2026 Salı- 10:28
Başkentin yeni simgesi olacak stadyum havadan görüntülendi
3
04 Mayıs 2026 Pazartesi- 09:15
Osmaniye’de damada düğünde altın yerine buzağı verildi
4
06 Mayıs 2026 Çarşamba- 13:26
Belediye başkanından görülmemiş teşvik: 10 çocuk yapana sıfır araç, 8 çocuk yapan iş imkanı
5
04 Mayıs 2026 Pazartesi- 12:05
Türkiye’nin ilk şekersiz çekme helvası Afyonkarahisar’da üretildi
20 Mart 2026 Cuma - 13:50
Kula protokolü bayramlaştı
Kula’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol üyeleri düzenlenen bayramlaşma programında bir araya gelerek bayramlaştı. Kaymakam Talha Altuntaş önderliğinde Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bir araya gelip bayramlaşan protokol üyeleri, uzun süre sohbet etti. Programda konuşan Kaymakam Talha Altuntaş, bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine dikkat çekti. Altuntaş, bayramların toplumsal dayanışmayı güçlendiren özel günler olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Ramazan ayının manevi iklimini geride bırakarak bir bayrama daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar; birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı en üst seviyede hissettiğimiz müstesna zamanlardır. Bu özel günlerde dargınlıkların ve kırgınlıkların geride bırakılması, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olması en büyük temennimizdir. Özellikle ihtiyaç sahiplerini gözettiğimiz, büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, çocuklarımızın bayram sevincine ortak olduğumuz bu günler, toplumsal bağlarımızı daha da güçlendirmektedir. Kula’mızda da bu güzel birlik ve beraberlik tablosunu görmek bizleri son derece memnun etmektedir. İnşallah bu dayanışma ruhunu sadece bayramlarda değil, yılın her gününde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde nice bayramlara ulaşmayı diliyorum."
20 Mart 2026 Cuma - 13:44
Büyükşehirden lokumlu bayramlaşma
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazı sonrası vatandaşlara lokum ikram ederek bayramlaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin eski bayramlaşma geleneklerini devam ettirmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Başkan Çerçioğlu ise tüm vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı ve "Sevdiklerinizle birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram geçirmeniz dileğiyle; Ramazan Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
20 Mart 2026 Cuma - 13:25
Çalı süpürgesi teknolojiye direniyor
Eskiden her evin vazgeçilmezi olan çalı süpürgeleri, teknolojik temizlik araçlarının yükselişine rağmen kırsal kesimde hala kullanılırken, ustaların emeğiyle hazırlanan süpürgeler, adeta zamanla yarışıyor. Bir dönem her evin en temel ihtiyaçlarından olan ve günümüzde kullanımı azalan çalı süpürgesi, semt pazarlarında satılmaya devam ediyor. Zamanla kullanımı azalan bir dönemin ana temizlik aracı çalı süpürgesi, özellikle kırsal kesimde tercih edilebiliyor. Türkiye’nin bazı bölgelerinde sayılı ustalar tarafından üretilen çalı süpürgeleri, şimdilerde ise adeta teknolojiye direniyor. Süpürge otunun hasadı, temizlenmesi, kükürtle kurutulması, belirli bir boy haline getirilmesi, tek tek ayrılması, tutma yerinin yapılması ve dikiş atılması gibi birçok aşamadan geçen süpürgeler, ustaların dokunuşlarından sonra tam bir süpürge halini alarak ev ve iş yerlerinde hala kullanılıyor. Eskiden her bölgede süpürge üretildiğini ancak son teknoloji temizlik araçları çıkınca süpürge üreticilerinin de yavaş yavaş bu işi bıraktığını haliyle bir zamanlar semt pazarlarında sıkça görülen çalı süpürgelerinin artık satışının da azaldığına dikkat çeken esnaflardan Çetin Büyüktarakçı; "Bu çalı süpürgeleri bir zamanlar evlerin olmazsa olmazıydı ama şimdilerde teknoloji ile birlikte bu süpürgelere rağbet azaldı. Tabi eskisi kadar rağbet yok. Hayvancılık günden güne azaldığı için, birde artık eskisi gibi bu süpürgeleri yapan da yok. Biz eski esnaflar yine bulunduruyoruz elimizde. Bizlerde de bitti mi bu işler bitti demektir. Çok şükür yine soran, alan oluyor. Şuan çalı süpürgelerin fiyatı boylarına göre 100 ila 150 TL arasında değişiyor. Kırsal kesimlerde hala daha tabi tercih ediliyor bu süpürgeler. Bunların yapımı da tabi zahmetli. Baya zor iş. Akşamdan yıkıyorlar, bağlıyorlar. Bayağı zahmetli bir iş tabi. Emek var. Zanaat bunlar da tabi. Yapan az kişi var. Onlar da bitti mi bitecek bu. Yeni nesil bunu bilmeyecek. 5-10 seneye kadar bunlar da pek kalmaz. Şimdi elektrik süpürgeleri var. Süpürme işi bitmez sonuçta. Teknoloji gelişiyor, elektrikli süpürge biter başka bir şey çıkar. Sonuçta evler temizlenmeye devam edecek" dedi.
20 Mart 2026 Cuma - 13:22
Aydıntepe’de vatandaşların ve görev başındaki personelin bayramı kutlandı
Aydıntepe’de bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Program çerçevesinde görev başındaki emniyet, jandarma ve sağlık personeli ziyaret edilerek, bayramları kutlandı. Aydıntepe Kaymakamı Ertuğrul Bayram, ilçe protokolü ile birlikte bayram namazı sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek, bayramlarını kutladı. Ardından Emniyet Amirliğine, Jandarma Komutanlığına ve hastaneye geçen Kaymakam Bayram, mesai yapan personelin bayramını tebrik etti, özverili çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti. Daha sonra gaziler Eşref Kabak ile Arif Lüleci’yi evlerinde ziyaret eden Kaymakam Bayram, gazilere sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram temennisinde bulundu.
20 Mart 2026 Cuma - 13:14
Samsun protokolü bayramlaştı
Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı’nın birinci gününde bayramlaşma programı gerçekleştirildi. İlkadım ilçesinde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kamu kurum temsilcilerinin bayramını tebrik etti. Tören ilk olarak Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ın dua etmesi ile başladı. Akabinde protokol üyelerinin bayramlaşma törenine geçildi. Programa AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP İl Başkanı Burhan Mucur, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın katıldı.
20 Mart 2026 Cuma - 13:09
Vali Taşyapan: "Bayramlar kardeşliği pekiştirir"
Hakkari’de Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma pragramı düzenlendi. Öğretmenevinde düzenlenen programda konuşan Vali İbrahim Taşyapan, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren özel günler olduğunu belirterek, "Bizi bayrama kavuşturan Rabbime şükürler olsun. Bayramlar, insanların bir araya geldiği, dayanışmanın arttığı müstesna günlerdir" dedi. Bayram süresince yola çıkacak vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunan Taşyapan, trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Bayramda yola çıkan vatandaşlarımızın dikkatli olması, emniyet kemerlerini mutlaka takmaları büyük önem taşıyor. Bayramlarda yaşanan kaza haberleri hepimizi derinden üzmektedir. İlimiz bir geçiş noktası olmadığı için bu tür üzücü olaylar daha az yaşanıyor, ancak herkesin kurallara uyması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Programa, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Ferat Vural, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Hazinedaroğlu, Emniyet Müdürü Attila Ayata, Adalet Komisyonu Başkanı Bahadır Sami Nesil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yaşar, siyasi parti temsilcileri ile kurum amirleri katıldı.
20 Mart 2026 Cuma - 13:04
Bayramların geleneksel ikramı: Türk kahvesi
Gastronomi şehri Gaziantep’te bayram ziyaretlerinde ikram edilen Türk kahvesi geçmişten gelen kültürel bir gelenek olarak öne çıkıyor. Bayramlarda Türk kahvesine olan ilgi geleneksel ikram kültürü nedeniyle artarken, bayram ziyaretine gelen misafirlere baklavadan sonra ikram edilen, sohbetleri tatlandıran ve "kırk yıl hatırı" olan Türk kahvesi, bayram ziyaretlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Baklava ve kurabiye gibi yapılan ikramlarla bayramı renklendiren Türk kahvesi, hem kültürel hem de sosyal açıdan önemli bir yere sahip olmanın yanı sıra kahve, sohbetlerin eşlikçisi olarak da öne çıkıyor. Geleneksel Türk kahvesiyle başlayan bayram ziyaretlerinde gün boyu misafirliklerde kahve ikramları devam ediyor. Ramazan Bayramı’nda kahve tüketimi bayram ziyaretleri sırasında farklılık gösteriyor. Ailelerin bir araya geldiği bayram sabahında Türk kahvesi hem koyu sohbetin eşlikçisi oluyor hem de bayramın değişmez lezzetleri olan baklava, fıstık ezmesi ve kurabiye gibi tatlılarla birlikte sunuluyor. Türk kahvesi bayramdaki bu özel anları daha keyifli hale getirirken, sindirim sistemine yardımcı olması nedeniyle özellikle ağır yemeklerin ardından tercih ediliyor. Bayramda kahve, sadece bir içecek değil, aynı zamanda bir araya gelerek geçirilen değerli zamanların da bir simgesi haline geliyor. Ramazan Bayramı’na saatler kala UNESCO tarafından gastronomi dalında fark oluşturan şehirler ağına dahil edilen Gaziantep’te bayram hazırlıkları hız kazandı. Vatandaşlar çarşı ve pazarlarda alışverişlerini sürdürürken en fazla talep ise Türk kahvesine oldu. Tarih ve kültür şehri Gaziantep’te Ramazan Bayramı öncesinde geleneksel Türk kahvesine artan ilgiyle karşılaşan esnaf, özellikle bayram öncesi günlerde kahve satışlarında ciddi bir artış yaşandığını ifade ediyor. Türk kahvesinin yanı sıra Gaziantep mutfağına ait özel lezzetlerden birisi olan ve Türkiye’de coğrafi işaret tescilinin alınmasının ardından Avrupa Birliği’nde de tescillenen Menengiç kahvesine de büyük bir ilginin olduğunu belirten esnaf, Bayram sabahı hem Türk hem de menengiç kahvesinin ziyarete gelen misafirlere ikram edilen geleneksel bir içecek olduğunu vurguluyor. Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda kahve çekimi ve satışı yapan Berat Aydın, Türk ve menengiç kahvesinin kentte köklü bir kültüre sahip olduğunu belirtti. Kahve kültürünün bayramların yanı sıra normal günlerde de halk arasında oldukça yaygın bir kültür olduğunu belirten Aydın, "Vatandaşlarımız bayramda evlerine gelen misafirlerine ikram etsinler diye hem Türk hem de Avrupa Birliği tarafından tescillenen menengiç kahvesi çekiyoruz. Bayram nedeniyle yoğunluk var. Hem Türk hem de menengiç kahvesine büyük ilgi var. Menengiç kahvesi Antep fıstığının olmamış halidir. Türk kahvesi de zaten Türklere ait olduğu için ilgi görüyor. her iki kahve de bayramda eve gelen misafirlere ikram ediliyor. Hemen hemen her iki kahveye ilgi var. Menengiç kahvesine daha fazla ilgi oluyor. Çünkü geçmişten de günümüze geldiği ve Avrupa Birliği tarafından da tescillenmiş bir ürün olduğu için menengiç kahvesine fazla ilgi var. Fakat Türk kahvesi de menengiç kahvesi kadar ilgi görüyor" dedi. Bayram öncesinde özellikle tek çekimlik Türk kahvesi satışlarının yoğunluk kazandığını belirten Aydın, vatandaşların misafirlerine taze kahve ikram etmek için alışverişlerini genellikle bayrama birkaç gün kala yaptığını söyleyerek, "Kahve çekirdeğimiz Brezilya’dan geliyor. Burada seçtikten sonra kavurarak çekiyoruz. Menegiçte bizim yakın köylerden geliyor. Adıyaman ve Besni gibi yerlerden geliyor. Şu an bayram arifesi olduğu için bayağı bir yoğunluğumuz var" ifadelerini kullandı. Kahve fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Aydın, "Fiyatlarımızı enflasyona inat uygun şekilde tutmaya çalışıyoruz. Meningiç kahvesinde 1 kilogram taze çekimi 250 TL ve Türk kahvesinin 1 kilogram taze çekimi ise 500 TL’dir. Kahvelerimizi vatandaşımızın gözünüzün önünde çekip taze taze kendilerine ikram ediyoruz" şeklinde konuştu. Türk kahvesinin bayramların olmazsa olmaz ikramı olduğunu belirten vatandaşlardan Mehmet Davut Öztün ise, "Kahve Türk milletinin bir kültürüdür. Allah eksikliğini vermesin ve Gaziantepliler hem Türk hem de menengiç kahvesini tercih ediyoruz. İkisi de güzeldir" diye konuştu.
20 Mart 2026 Cuma - 13:02
Edremit protokolü bayramlaşmada buluştu
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 1. günü dolayısıyla protokol bayramlaşma programı düzenlendi. Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş öncülüğünde gerçekleştirilen bayramlaşma töreni, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında yapıldı. Törende konuşan Kaymakam Odabaş, Ramazan Bayramı’na ulaşmanın huzurunu yaşadıklarını belirterek, "Çok şükür bugün kucaklaşarak bayramlaşmak nasip oldu. Bu kutsal günler; birbirimizin hatırlandığı, çocuklarımızın sevindiği ulvi günlerdir. İnşallah bu güzel duyguları unutmayalım ve yaşamaya devam edelim. Sizlerin vesilesiyle Edremitli vatandaşlarımızın bayramını kutluyor, sizlere de ailenizle birlikte hayırlı bayramlar diliyorum" dedi. Programa, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 19.Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergün Fidan, İlçe Jandarma Komutanı yarbay Serkan Özdemir, ilçe Emniyet Müdür Vekili, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve diğer ilçe protokol üyeleri katıldı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki bayramlaşmanın ardından protokol üyeleri, Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı ve Edremit Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek görev başındaki personel ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma programı, yapılan ziyaretlerin ardından sona erdi.
20 Mart 2026 Cuma - 13:02
Camiye gelen çocuklar çifte bayram yaptı
Mersin’de Ramazan ayı boyunca namaza gelen çocuklar çeşitli hediyelerle ödüllendirilerek çifte bayram yaşadı. İl ve ilçe Müftülüğü koordinesinde Mezitli Mustafa Şahin Camii İmam Hatibi Muhammed Doğaç’ın hayata geçirdiği proje ile Ramazan ayı boyunca teravih namazına gelen yaklaşık 250 çocuk takip edildi ayrıca haftanın belirli günleri onlara eğitim verildi. Ramazan ayının bitmesiyle camiye gelen çocuklara bisikletten, dron kadar çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çifte bayram yaşayan çocuklar camiden hiç ayrılmak istemediğini aktarırken aileleri uygulanan projenin örnek olduğunu belirtti. Ramazanda teravih namazına gelen çocuklar için proje başlattıklarını belirten İmam Hatip Muhammed Doğaç, camiye gelenleri de kura ile ödüllendirdiklerini ifade etti. Kurada isimleri olmayan çocuklara da gönülleri alma anlamında hediyeler verdiklerini anlatan Doğaç "En büyük amaçların onları camilerle buluşturmaktı" dedi.
20 Mart 2026 Cuma - 13:00
Alanya’da protokol bayramlaştı
Alanya’da Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde Eşgilik Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen bayramlaşma programı, saat 11.00’de başladı. Törene Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hüseyin Direk, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşma programında protokol üyeleri vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak sohbet etti. Programda katılımcılara çeşitli ikramlar sunulurken, program hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
20 Mart 2026 Cuma - 13:00
Deprem şehitliğinde hüzünlü bayram
Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk günü yakınlarının kabirlerini ziyaret etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden binlerce kişi, Dulkadiroğlu ilçesi Kapıçam Şehir Mezarlığı’na defnedilmişti. Ramazan Bayramı’nın birinci gününde depremzedeler, yakınlarının kabirlerini ziyaret etti. Vatandaşlar, sevdiklerinin mezarlarında Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua etti. Bayramı yakınlarından ayrı geçirmenin acısını yaşayan depremzedeler, bu yıl da bayram sevincinin yerini derin bir hüzne bıraktığını dile getirdiler. Sultan Güzel, depremde hayatını kaybeden kızını ziyarete geldiğini kaydederek, "Duygularımız acı ve acımız da taze. Böyle yaşamaya çalışıyoruz" dedi. Depremde yakınını kaybeden İsmail Nacar, "Unutamıyoruz, aynı gün gibi 6 Şubat hiç geçmiyor. Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı. Hatice Nacar ise, "2 aylık gelindi kızım. Daha kınası elinde duruyordu rahmetli oldu. Onun yanına geldik. Allah rahmet eylesin" dedi. Devlet Daşçal da depremde yakınlarını kaybettiğini söyleyerek, "Yanımda hissediyorum. Gelip gidiyoruz, dualarımızı yapıyoruz ne yapalım. Hepsine rahmet olsun" diye konuştu.
20 Mart 2026 Cuma - 12:57
Salihli’de protokol ve vatandaşlar bayramlaştı
Manisa’nın Salihli ilçesinde protokol ve vatandaşlar öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma töreni ile bayramlaştı. Kaymakamlık tarafından Salihli Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine, Salihli Kaymakam Vekili Kula Kaymakamı Talha Altuntaş, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Özgür Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, İlçe Müftüsü Ali Çebi, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin başkanları ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri, şehit aileleri ve Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, muhtarlar, esnaf odaları başkanları, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı. Salihli Kaymakam Vekili Altuntaş "Mübarek Ramazan Bayramının aziz milletimize, İslam Alemi’ne sağlık ve mutluluk getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederek, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını sağlık, mutluluk ve huzurla geçirmesini diliyorum" diye konuştu. Bayramlaşma töreni ikram ile son buldu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder