DÜNYA - 11 Şubat 2026 Çarşamba 11:16 | Son Güncelleme : 11 Şubat 2026 Çarşamba 11:59

Rusya'dan Ukrayna'ya İHA'lı saldırı: 4 ölü

A
A
A

Rusya'nın Ukrayna'ya bağlı Harkov bölgesindeki Bohodukhiv şehrinde düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında üçü çocuk 4 kişi hayatını kaybederken, 35 yaşında hamile bir kadın ile 76 yaşında bir kişi de yaralandı.

Rus güçleri, Ukrayna'ya bağlı Harkov bölgesini gece saatlerinde insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldı. Harkov Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada, Harkov'un batısındaki Bohodukhiv şehrinde bir eve düzenlenen saldırıda üçü çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sinegubov çocuklardan ikisinin 1, diğerinin ise 2 yaşında olduğunu söyledi. Harkov Valisi, Bohoduhiv'e yönelik saldırıda 35 yaşında hamile bir kadın ile 76 yaşında başka bir kadının da yaralandığını belirtti.
Ukrayna Devlet Acil Durum Servisi'nden (DSNS) yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştirildiği binanın tamamen yıkıldığı ve 60 metrekarelik bir alanda yangın çıktığı bildirildi.

Ukrayna, Volgograd bölgesinde bir sanayi tesisini vurdu

Ukrayna güçleri de gece saatlerinde Rusya'nın güneyindeki Volgograd bölgesinde bir sanayi tesisini vurdu. Bölge Valisi Andrei Bocharov yaptığı açıklamada, düzenlenen İHA saldırısı sonucunda Volgograd'daki sanayi tesisinin bulunduğu alanda yangın çıktığını söyledi. Bocharov, "Rusya Savunma Bakanlığına bağlı hava savunma birlikleri, Volgograd bölgesindeki enerji ve sivil altyapı tesislerine yönelik İHA'larla gerçekleştirilen büyük çaplı bir terör saldırısını püskürtüyor" açıklamasını yaptı. Saldırının bir konut binasındaki dairede hasara yol açtığını ve İHA parçalarının bir anaokulunun bulunduğu alana düştüğünü belirten Andrei Bocharov, can kaybına ilişkin herhangi bir bilgi vermedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir’den afetlere karşı ‘Mahallem Hazır’ projesi Muğla Büyükşehir Belediyesi, muhtemel afetlere karşı il genelinde hazırlık kapasitesini artırmak amacıyla hayata geçirdiği ‘Mahallem Hazır’ projesi kapsamında muhtarlara yönelik eğitim çalışmalarına başladı. Proje ile mahalle ölçeğinde afet bilincinin güçlendirilmesi, doğru ve hızlı müdahale süreçlerinin oluşturulması hedefleniyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, muhtemel afet risklerini azaltmak için ‘Mahallem Hazır’ projesiyle mahallelerin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesini amaçlıyor. Bu kapsamda düzenlenen eğitimlerde muhtarlara; afet öncesinde alınması gereken önlemler, afet anında doğru davranış biçimleri ve afet sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. İlk eğitimler Marmaris’te Gerçekleştirildi ‘Mahallem Hazır’ projesinin ilk eğitim programı, Marmaris ilçesinde görev yapan mahalle muhtarlarına yönelik olarak gerçekleştirildi. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde; deprem, yangın, sel ve diğer afet senaryoları üzerinden uygulamalı ve teorik bilgiler paylaşıldı. Muhtarların kendi mahallelerinde afet farkındalığını artıracak çalışmalar yürütebilmesi için rehber niteliğinde bilgiler sunuldu. Eğitimlerde ayrıca, mahalle bazında risk analizinin nasıl yapılacağı, toplanma alanlarının önemi, dezavantajlı gruplara yönelik özel planlamalar ve kurumlar arası koordinasyonun afet yönetimindeki rolü üzerinde duruldu. Muhtarların, afet anında hem vatandaşlarla hem de ilgili kurumlarla sağlıklı iletişim kurabilmelerinin hayati önem taşıdığı vurgulandı. Başkan Aras "Dirençli Muğla için mahallelerimizi hazırlıyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Dirençli bir Muğla vizyonunu adım adım hayata geçiriyoruz. Afetlere hazırlık sadece kurumların değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur. Bu anlayışla başlattığımız Mahallem Hazır projesi, mahallelerimizi afetlere karşı daha bilinçli, daha organize ve daha güçlü hale getirmeyi amaçlıyor" dedi. Başkan Aras, muhtarların mahallelerdeki en önemli yerel aktörler olduğuna dikkat çekerek, "Muhtarlarımız mahallelerimizin nabzını tutan, vatandaşlarımızla birebir temas halinde olan temsilcilerimizdir. Onların afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında doğru bilgiye sahip olmaları, muhtemel risklerin en aza indirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu eğitimlerle muhtarlarımızı sürecin aktif bir parçası haline getiriyoruz. Amacımız Muğla’nın tüm mahallelerinde afet bilincini tabana yaymak, dayanışma kültürünü güçlendirmek ve muhtemel afetlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmektir. Mahallem Hazır projesiyle daha güvenli, daha dirençli bir Muğla’yı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
Ankara DEM’li Sancar: "Ortak raporla ilgili uzlaşma zemini var" DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar, "Ortak raporla ilgili uzlaşma zemini var" dedi. DEM Parti İmralı heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Küllyesi’ne gitmeden önce TBMM’de basın mensuplarına açıklamada bulundu. DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan, "Önemli bir görüşme olacağını düşünüyoruz. Süreç başladığından beri Cumhurbaşkanı ile zaman zaman bir araya geliyoruz. Sürecin geldiği belli bir aşama var. Artık Meclis komisyonunun raporu yazım aşamasına geçtiği bir dönemde büyük bir beklenti de var. Kamuoyunda sürecin nasıl ilerleyeceğine dair bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile yapacağımız görüşmede önemli gündemlerimiz var. Görüşme bittikten sonra yazılı bir açıklama yapacağız. Sizleri, kamuoyunu bilgilendireceğiz. Önemli bir görüşme olduğunu söyledik. Hayırlara vesile olsun diyoruz" açıklamasında bulundu. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ise, "Son gelişmelerden bu yana önemli gelişmeler yaşandı hem Türkiye’de hem Suriye’de. Ayrıca Meclis komisyonunun çalışmalarında son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bunları Cumhurbaşkanı ile ele alacağız. Tabii görüşlerimizi paylaşacağız. Bizim önerilerimiz var, onları sunacağız. Meclis komisyonunun ortak raporuyla ilgili şu anda çalışma sürüyor. Bu konuda henüz bir nokta konulmuş değil" dedi. "Ortak raporla ilgili uzlaşma zemini var" Bir basın mensubunun ortak raporda uzlaşma olup olmadığı sorusu üzerine Sancar, "Mümkün ölçüde uzlaşmayla en geniş kesimleri kapsayacak formülasyonun çıkmasını istiyoruz. Böyle bir uzlaşmanın zemini var. Umarım bu zemini tüm partiler iyi bir şekilde değerlendirir. Sürecin ruhuna yakışacak şekilde gelecekte hepimizi rahatlatacak noktalara varılması önemli. Böyle bir uzlaşma için biz elimizden geleni yapacağız. Diğer partilerden de bu konuda aynı tutumun geleceğini düşünüyoruz ve bekliyoruz" dedi. "Umut hakkı" ile ilgili soruya ise Sancar, "Ayrıntılara girmeyelim. Süreçle ilgili bugüne kadar gelişmeleri ve bundan sonra yapılması gerekenleri, gündemde olan konuları ele alacağız" cevabını verdi.
Ankara CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal mezarı başında anıldı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal, vefatının 3. yılında mezarı başında anıldı. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 11 Şubat 2023’te hayatını kaybetmişti. Baykal’ın vefatının 3. yıl dönümünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve siyasilerin katılımıyla Devlet Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anma töreni düzenlendi. Özel, törende yaptığı konuşmada, "Deniz Bey’in CHP’de bakan olduğu ve partinin birinci parti olduğu dönemlerden bugüne 47 yıl sonra partimizi birinci parti yapabilmiş ve yerel seçimlerde bir büyük zaferi kazanmış, şu an dünyada belediye sayısı en çok olan, Avrupa’da oy oranı en yüksek olan sosyal demokrat parti olarak iktidara yürüyoruz. Ama kolay olmuyor. Bunun karşısında da parti, siyasi tarihimizin en büyük saldırısıyla karşı karşıyadır" diye konuştu. Özel, "Erdoğan’ın iddiası nedir? ‘Türkiye bir hukuk devletidir.’ Bizim iddiamız nedir? ‘Bu yapılanlar bir yargılama değil, siyasi bir operasyondur.’ Biz diyoruz ki bizim suçumuz Erdoğan’ı yenmek, 47 yıl sonra birinci parti olmak, AK Parti’yi ilk kez ikinci parti durumuna düşürmek. Erdoğan’ın tezine göre İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanacak, İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybedecek. Bu doğrultuda iktidar yolunda yürüyor olmak. Erdoğan, bizi konvansiyonel, normal siyasi bir mücadeleyle yenemediği ve yenemeyeceğini anladığı için bizi yenmesi gereken partisine de güveni kalmadığı için, geleceğin iktidarına, bugünün iktidarı olarak kendisinden sonraki iktidara, bugünün cumhurbaşkanı olarak kendisinden sonraki cumhurbaşkanına darbe girişiminde bulundu" dedi.
Samsun Samsun’da dereler taşkın riskine karşı ıslah ediliyor Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde taşkın riskini azaltmak, altyapıyı güçlendirmek ve çevre güvenliğini artırmak amacıyla kapsamlı dere ıslahı ve altyapı projelerini hayata geçiriyor. Atakum ve Canik ilçelerinde yürütülen çalışmalarla, şiddetli yağışlarda yaşanabilecek sel ve taşkın risklerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. SASKİ Genel Müdürlüğü, özellikle taşkın riski taşıyan bölgelerde dere ıslahlarına öncelik veriyor. Yapılan çalışmalarla çok sayıda derede suyun akışı kontrol altına alınarak, şehir altyapısının daha güvenli ve dirençli hale getirilmesi amaçlanıyor. Muhtelif İlçelerde Dere Islahı Projesi kapsamında Atakum ilçesindeki Öteköy Deresi ıslah ediliyor. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Alparslan Bulvarı arasındaki çalışmalar çerçevesinde 753 metre betonarme U kesit ve kapalı kesit imalatı yapılacak. Ayrıca muhtelif çaplarda bin 430 metre beton boru döşenerek kanalizasyon ve yağmur suyu hatları inşa edilecek. Çalışmaların 250 gün içinde tamamlanması planlanırken, projenin sözleşme bedelinin 30 milyon 555 bin 555 TL olduğu bildirildi. Dere ıslahı ve altyapı yatırımları bununla da sınırlı kalmıyor. Çalışmalar kapsamında; Canik Derbent Deresi’nde 40 metre, Canik Teknepınar Deresi’nde 150 metre, Atakum Sazak Deresi’nde 200 metre, Atakum Elemini Deresi’nde 530 metre betonarme U kesit dere ıslahı gerçekleştirilecek. Ayrıca Atakum’da 50 metre kutu menfez yapılacak ve bin 30 metre 300 mm çapında buhar kürlü, muflu, entegre contalı beton boru ile kanalizasyon hattı inşa edilecek. Bu etabın 300 gün içinde tamamlanması hedeflenirken, sözleşme bedeli 43 milyon 61 bin 110 lira olarak açıklandı. "Altyapı, şehrin geleceğini ayakta tutar" Projelere ilişkin yaptığı değerlendirmede altyapı yatırımlarının önemine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Samsun’umuzun altyapısını bugünün ihtiyaçlarına göre değil, yarının risklerini öngörerek güçlendiriyoruz. Dere ıslahı ve yağmur suyu yatırımlarımız, şehrimizi taşkınlara karşı daha dirençli hale getirirken, hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini de güvence altına alıyor. SASKİ ekiplerimiz sahada büyük bir özveriyle çalışıyor. Bizim için altyapı, görünmeyen ama şehrin geleceğini ayakta tutan en önemli yatırımdır" dedi. Başkan Doğan, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte özellikle yoğun yağış dönemlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önemli ölçüde azalacağını belirterek, Samsun genelinde altyapı yatırımlarının planlı ve kararlı şekilde devam edeceğini vurguladı.
Kastamonu Tofaş sürücüsünün yaşattığı korku dolu anlar kamerada: Son anda kurtuldular Kastamonu’da kontrolden çıkan Fiat-Tofaş marka otomobil, evinin önünde bekleyen kalabalığın üzerine sürüklendikten sonra direğe çarpıp ters dönerek bahçeye girdi. Korku dolu o anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sepetçioğlu Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kendisini ziyarete gelen misafirlerini uğurlamak için evinin önüne çıkan vatandaşlar, minibüsün yanında sohbet ettikleri sırada sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen Fiat-Tofaş marka otomobil virajı alamayarak kalabalığın üzerine doğru sürüklendi. Kontrolden çıkan otomobil önce evin önündeki ahşap direğe çarptı, ardından ters dönerek demir kapıyı kırıp bahçeye girdi. Kazada direk devrilirken, evin önünde bulunan vatandaşlar ise son anda kurtuldu. Facianın eşiğinden dönülen kaza anı, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücüsünün yaralanmadığı otomobilde ise büyük çapta maddi hasar oluştu. Evine misafirinin geldiğini anlatan ev sahibi Selahattin Tezcan, "5-6 kişi evin önünde minibüsün yanında duruyorduk. Biz kapıdan çıkıp minibüsün yanında kaldırımda betonun üzerine çıkıp sohbet ederken arkamızdan bir ses geldi. Arkamı dönünce taksi, burada ağaç vardı ona vurdu, ters dönüp kapıyı kırıp içeriye girdi. Bizler, 10 saniye daha evin önünde oyalansak, minibüsün yanına kaldırıma çıkmasak 5-6 kişi belki de şimdi gitmiştik. Allah bizleri sakladı. Her şey böyle oldu, korktuk biz, korkulmaz mı taksi vurur da" dedi. Kazada herhangi bir yaralanmanın olmadığını belirten Tezcan, "Sadece direk yıkıldı. Kapıyı kırıp içeriye girdi. Araçta biraz hasar vardı. Sürücüde iyiydi. Bir şeyi yoktu. Kimsede yaralanma yoktu. Sürücü sonra aracını alıp gitti" diye konuştu. (Vİ-HA