GENEL - 24 Mayıs 2011 Salı 11:09

12 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili ilginç iddia

A
A
A
12 PKK'lının öldürülmesiyle ilgili ilginç iddia

12 Haziran seçimleri yaklaştıkça propaganda ve provokasyonlarını artıran terör örgütü PKK'nın infaz ettiği Kürt gençlerinin cesetleri üzerinden oy avcılığı yaptığı ileri sürüldü.


14 Mayıs 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Yemişli Köyü'ne bağlı Yekmal Mahallesi'nin güneyinde, Biliç Tepe mıntıkasındaki askeri üs bölgesine sızma girişiminde bulunan 12 PKK mensubunun ölümleri ile ilgili bazı yeni iddialar ortaya atıldı. 12 PKK mensubunun güvenlik güçleri ile çatışma esnasında, PKK tetikçileri tarafından arkadan vurularak infaz edildikleri öne sürüldü. 

Kandil'deki terör örgütü yönetiminin, örgüt içinde dışlanmış, gözden çıkarılmış ve acemi-tecrübesiz örgüt mensuplarını bilinçli olarak operasyon bölgesine ölüme gönderdiği ve güvenlik güçlerinin örgüt mensuplarını imhası için uygun ortam hazırladığı iddiası ortaya atıldı. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, çatışma bölgesinde bulunan ölen örgüt mensuplarının yüzlerinin askeri mevzilere dönük olarak sırtlarından vurulmuş bir şekilde bulundukları ortaya çıktı. 

Bu arada, saldırı esnasında askeri üs bölgesi mevzilerine yaklaşan örgüt mensuplarından birinin elindeki el bombasını atacağı esnada, PKK tetikçileri tarafından RPG-7 mermisiyle arkadan vurulduğunun anlaşıldığı kaydedildi. RPG-7'nin genellikle örgüt mensupları tarafından kullanıldığına işaret eden yetkililer, terör örgütünde, güvenlik güçleri ile girilen çatışmalarda ölen örgüt mensuplarının arkada bırakılmamaya çalışıldığı, ancak Biliç Tepe'deki kayıplarda ölen kadroların imkan olmasına rağmen kasıtlı olarak götürülmediğini ifade etti. 

Öte yandan, Kandil'den gelen talimat çerçevesinde, ölenlerin aileleri tarafından alınmalarının istenildiği ve ölen kadroların yerlerinin tam koordinatlarının, örgütün şehir yapılanması içindeki gruplara verildiği iddia edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir