GENEL - 19 Ocak 2011 Çarşamba 19:34

14 yaşındaki iki kız kayıp

A
A
A
14 yaşındaki iki kız kayıp

Nazilli’de 14 yaşındaki iki kızdan 3 gündür haber alınamıyor. Aynı sınıfta okudukları ve iyi arkadaş oldukları öğrenilen iki ilköğretim öğrencisinden Pazartesi gününden beri haber alınamıyor.

 

 

ÜMİT ÖZMEN / AYDIN 

 

Edinilen bilgiye göre; Nazilli Gazi Mustafa Kemal İlköğretim okulunda 8. sınıf öğrencisi 14 yaşlarındaki Melike G. ve Ümmü T., pazartesi günü öğle yemeğinden sonra kayboldu. Pazartesi günü sabahtan okula gittikleri ve öğleden sonra bir internet cafe de görüldüğü öğrenilen kızlardan daha sonra haber alınamadı. Kızlarının okuldan sonra eve gelmemesi üzerine arkadaşlarına ve mahalleyi dolaşan aileler kızlarının akşama eve gelmemesi üzerine polise kayıp başvurusunda bulundular. Sokaklara kayıp afişi asan aileler çocuklarının hayatından şüphe ettiklerini belirttiler.

Melike G.’nin annesi Hamide G., kızının can güvenliğinden şüphe ettiğini belirterek; “Kızımın ölüsünden dirisinden haber almak istiyorum. Can güvenliğinden şüphe ediyorum. Duyanların ya da görenlerin insanlık namına polise ya da 0544 413 8394 numaralı telefona haber vermelerini rica ediyorum” dedi.

Melike G. ile kızlarının aynı sınıfta olduğunu ifade eden Ümmü T’nin babası İbrahim T.; “Kızım sessiz, sakin bir kızdı. Kızımı herkes Ümmü olarak biliyor ama kimlikte ismi Hürü’dür. Kendisiyle ailecek hiçbir sorunumuz yoktu. Kendisi arkadaşı Melike ile en son pazartesi günü öğlen internet cafe de görülmüş. Görüntüleri polise verdik. Kızımızın hayatından şüphe ediyoruz. Kendisinin sağlığından emin olsak bize bu bile yeter. Dayısı, annesi, kardeşi ve ninesi onu çok merak ediyor. Oları görenler veya yerlerini bilenler polise yada 0534 558 2439 veya 0534 487 04 37 numaralı telefonlarımızı arayarak bize haber versinler” diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek İstişare Kurulu toplantısında, dış politikada ve diğer alanlarda en verimli adımların atılarak Türkiye Yüzyılı hedeflerine mutlaka ulaşılacağını, olağanüstü bir durum olmazsa 2024’ün ikinci yarısından itibaren ekonomi programının müspet sonuçlarının görülmeye başlanacağını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Toplantıya kurul üyeleri İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Mustafa Şentop ile İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Buna göre, Kurul üyeleri toplantıda, 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki süreç, Türkiye gündemindeki siyasi konular ve ekonomik meseleler, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bölgesel ve küresel tüm sınamalar ile ilgili istişarelerde bulundu. Türkiye’de siyaset kurumunun ilgi alanına giren konularla ilgili genel değerlendirmeler ile özellikle yeni anayasa çalışmaları toplantıda ele alındı; Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya olan ihtiyacı vurgulandı. Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı ekonomik programın değerlendirildiği toplantıda, Türkiye ekonomisine yük oluşturacak popülist tutumlardan özellikle kaçınılmasının önemi ve programın hedeflerine ulaşması için yürütülen özenli çalışmanın aynı doğrultuda sürdürülmesinin gerekliliği belirtildi. Kurul toplantısında, Türkiye’nin önündeki seçimsiz 4 yıllık zaman zarfının siyaset, yönetim, dış politika ve diğer alanlar için fırsatlar barındırdığı; Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma yolunda bu sürenin etkin bir biçimde kullanılmasının önemi vurgulandı. Eğitimde yeni dönemi başlatacak “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile ilgili kurul üyeleri değerlendirmelerini de paylaştı. Toplantıda ayrıca asrın felaketinden etkilenen illerde yapılan imar ve inşa faaliyetleri, atılan adımlar değerlendirildi. Türkiye’yi ilgilendiren birçok başlığın ele alındığı toplantıda kurul üyeleri görüş ve önerilerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda, dış politikada ve diğer alanlarda en verimli adımların atılarak Türkiye Yüzyılı hedeflerine mutlaka ulaşılacağını, olağanüstü bir durum olmazsa 2024’ün ikinci yarısından itibaren ekonomi programının müspet sonuçlarının görülmeye başlanacağını vurguladı.