GÜNDEM - 27 Mayıs 2017 Cumartesi 14:12

20. Tarihi Batı Anadolu Rallisi başladı

A
A
A
20. Tarihi Batı Anadolu Rallisi başladı

Klasik Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen ‘Tarihi Batı Anadolu Rallisi’ Bursa’da start aldı.

Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren Tarihi Batı Anadolu Ralli’si bu yıl 20’inci defa düzenleniyor .Klasik Otomobil Kulübü tarafından organize edilen yarışlar Oyak Renault’un Bursa fabrikasında başladı. Bursa ve çevresinde 320 kilometrelik parkurda 2 gün boyunca yarışacak olan klasik otomobilciler, nostalji dolu bir hafta sonu yaşatacak.

Aralarında otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri ve koleksiyonerler, müze sahipleri, sanatçılar, iş dünyasından tanınmış isimlerin bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü üyeleri birbirinden özel otomobilleriyle Bursa sokaklarını renklendirecek. Tarihe şahitlik etmiş birbirinden farklı marka ve modellerde 50 klasik otomobilin katıldığı yarışların startında konuşan Klasik Otomobil Kulübü Başkanı Aydın Harezi, “Klasik otomobil rallileri geçtikleri yerlerde festival havasında karşılanıyor ve adeta gezici klasik otomobil müzesi gelmiş gibi ilgi çekiyor” diye konuştu.

Oyak Renault Genel Müdürü Tunç Başeğmez ise “Geçmişten geleceğe bir köprü kuran Tarihi Batı Anadolu Rallisi’ne sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. Üretimi 1969’da başlayan ve 2000 yılına dek devam eden Renault 12, performansı ve tasarımıyla bir dönemini damga vurmuş otomobillerden biri olarak şimdi vazgeçilmez bir klasik” dedi.

Klasik otomobil tutkunu 1930 itfaiye aracı sahibi Murat Ahman aracının gördüğü ilgiden memnun kaldığını dile getirerek, “1930 model olan bu araç 4 sildir ve 3 vitestir. Fren hidroliği ve benzin otomatiği olmadığı için yolda kalmaz. Vakti zamanında itfaiye olarak kullanılan bu aracı dışarıda görenler ilgi gösteriyor ve mutlu oluyor” ifadelerini kullandı.

Kadın yarışma oranının yüzde 60’lar civarında olduğu rallide, Tohum Otizm Vakfı Bursa öğrencileri ve velileri de klasik otomobillerde pilot ve co-pilotlara eşlik ediyor.

Samet Doğru - Ahmet Faruk Çabuk

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 2024’ün ilk 4 ayında 4 bin 615 asayiş olayı meydana geldi Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2024’ün ilk 4 ayında gerçekleşen 4 bin 615 olayda 2 bin 933 şüpheli şahısın gözaltına alındığını ve bu şahıslardan 2 bin 628’nın adliyeye sevk edildiğini açıkladı. Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında, Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Bolu İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı’nın katıldığı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Erkan Kılıç, Bolu’da 2024 yılının ilk 4 ayında yapılan operasyonları açıkladı. Bolu’da 2024’ün ilk dört aylık zaman diliminde yaşanan olayları dile getiren Vali Erkan Kılıç, “Huzur ve güvenin şehri Bolu’muzda, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin sağlanması, güvenli ortamda hayatlarını devam ettirebilmesi için Valiliğimizce emniyet, jandarma ve diğer birimlerimizle ortak çalışmalarımız devam ediyor. İlimizde ilk dört ay içerisinde 3 bin 971 asayiş, 154 narkotik, 70 kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, 165 siber, 255 ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası olayı olmak üzere toplamda 4 bin 615 olay gerçekleşmiş, bu olaylarda 2 bin 933 şüpheli şahıs tespit edilmiş, bu şahıslardan 2 bin 628 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmişlerdir” dedi. Teröre ve göçmen kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonları açıklayan Vali Kılıç, “İlk dört ay içerisinde, ilimizin ve ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden terör yapılanmalarına yönelik 5 operasyon gerçekleştirilmiş, 38 kişi gözaltına alınmış, 1 kişi tutuklanmış ve 6’si adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 37 kişi serbest bırakılmıştır. Düzensiz Göç ile Mücadele çerçevesinde 2024 yılı ilk dört ayında toplamda 8 operasyon yapılmış olup bu operasyonlarda 10 organizatör yakalanmıştır. Bunlardan 2’si tutuklanmış olup 1’i Adli Kontrol Kararı almış, 7’si ise serbest bırakılmıştır. İlimiz genelinde toplam 130 düzensiz göçmen yakalanmış olup 89’u sınır dışı edilmiştir” diye konuştu. Son olarak kentte yaşanan trafik kazaları hakkında konuşan Vali Kılıç, "Dört aylık dönemde ölümlü ve yaralanmalı kaza sayısı 255 olmuştur. Bu kazalarda maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 439 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu kapsamda, dört aylık dönemde, 305 bin 446 Adet araç kontrol edilmiş, bin 276 Adet Ticari Taksi, bin 295 Adet Okul Servis Aracı denetlenmiş olup denetimlerimiz aralıksız devam edecektir” ifadelerini kullandı.