EKONOMİ - 08 Eylül 2022 Perşembe 13:42

23. Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

A
A
A
23. Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

Yeni teknoloji endüstriyel reklam ve dijital baskı makinelerinin sergilendiği 23. Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı ‘SIGN İstanbul 2022’ TÜYAP fuar merkezinde başladı.

Uluslararası Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı sektörünün, yeni işbirliği ve ticaret fırsatları için heyecanla beklediği SIGN İstanbul 2022, 23. kez kapılarını açtı. Aralarında Türkiye’nin lider firmaları ile dünya devlerinin de olduğu 300’den fazla markayı, yurt içi ve yurt dışından 25 binin üzerinde satın almacıyla buluşturan fuar Beylikdüzü’nde bulunan fuar merkezinde kapılarını açtı. SIGN İstanbul’da; dijital baskı makinelerinden serigrafi makinelerine, tekstil baskıdan lazer makinelerine, boyalardan sarf malzemelerine, LED sistemlerinden endüstriyel reklam ürünlerine, 3D baskı teknolojilerinden görsel iletişim ve sergileme ekipmanlarına kadar tüm yenilikler bir arada sergileniyor.

Promogift İstanbul özel bölümü de SIGN İstanbul 2022’de
SIGN İstanbul, promosyon sektöründen ürünlerin sergilendiği alana da ev sahipliği yapıyor. İlk olarak 2018 yılında SIGN İstanbul’da sergilenen ve fuarın ana ürün gruplarından birisi haline gelen promosyon ürünleri, 2019 yılındaki SIGN İstanbul içinde “Promosyon Sokağı”nda ziyaretçilerle buluşmuştu. Gördüğü yoğun ilgi üzerine sonraki fuarlarda da tekrarlanan proje için bu yıl ‘Promogift İstanbul’ isimli özel bir bölüm açıldı. Promosyon dünyasına dair tüm yenilikler, 11. Salondaki Promogift İstanbul özel bölümünde ziyaretçilerle buluştu.

23. Endüstriyel Reklam ve Dijital Baskı Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

‘’Dijital baskı teknolojilerinin en yeni ürünleri sergileniyor’’
Fuar açılışında açıklamalarda bulunan Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, ‘’Fuarımızı 23’üncü kez açıyoruz. Bu yılki fuar şuana kadarki en büyük toplam alana sahip SIGN fuarı oldu. Fuarda 200’ün üzerinde stant var. Fuar dışında kurumsal tanıtım ürünlerinin yer aldığı Promogift İstanbul özel bölümümüz var. Dijital baskı teknolojilerinde ilk başta endüstriyel reklam sektörü aklımıza geliyor ancak bugün gelinen noktada bütün endüstriler dijital baskı teknolojilerini kullanıyor. Makineler artık bir camın veya bir duvarın üzerine de baskı yapabiliyor. Dijital baskı teknolojileri birçok sektörde kullanılabilir hale geldi. Bu fuarda da dijital baskı teknolojilerinin en yeni ürünleri sergileniyor. Yaklaşık 25 bin ziyaretçi bekliyoruz. Bu sene diğer yıllardan farklı olarak yurtdışından ciddi bir artış var. Fuarımız dört gün boyunca açık olacak. Fuara, endüstriyel reklam ve dijital baskı teknolojileri ile ilgili bilgi almak isteyen herkesi davet ediyorum” dedi.

Sektörün en önemli fuarlarından birinin SIGN İstanbul fuarı olduğunu ifade eden firma yetkilisi Selehattin Aygüler, “Her sene yeni ürünler tanıtıyoruz. Bu sene de her ürüne baskı yapabilen makinemizi ve karton ambalaj sanayisinde faaliyet gösterecek makinemizi tanıtıyoruz. Aynı zamanda çift taraflı baskı yapabilen makinemiz de görücüye çıktı. Fuara yerli ve yabancı ziyaretçiler geliyor. Geçen yıl fuara yabancı ziyaretçiler oldukça ilgi gösterdi. Özellikle Kuzey Afrika ülkeleri ve yakın komşu ülkelere ihracat yapıyoruz” diye konuştu.

‘’SIGN İstanbul reklam sektörünün en büyük fuarlarından birisi’’
Dijital baskı makinelerinin kullanıldığı sektörlerin arttığını ifade eden firma yetkilisi İbrahim Tekeş, ‘’SIGN İstanbul reklam sektörünün en büyük fuarlarından birisi. Bizde uzun yıllardır bu fuarda yerimizi alıyoruz. Tüm makinalarımızı sergiliyoruz. Fuar uluslar arası bir fuar olduğunda değer kazanıyor. Yabancı ziyaretçilerin gelmesi Türkiye’nin tanıtımına ve ihracatın artmasına katkı sağlıyor. Dijital baskı makineleri reklam sektörünün yanında inşaat, duvar kağıdı, ahşap, tekstil ve birçok alanda kullanılıyor. Etiketten ambalaja, halıya, mermer, taş gibi alanlarda da kullanılıyor. Dijital baskının kullanımı yaygınlaşıyor ve hızla büyümeye devam ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Fuarların yeni teknoloji ürünlerin sunumu açısından önem taşıdığını söyleyen firma yetkilisi Oğuz Dinçer ise ‘’Dijital baskı makinelerinde reklam sektörü ana sektördür. Cam, mobilya, promosyon, medikal, iç mimari gibi alanlarda da dijital baskı makineleri kullanılıyor. Bu fuarda çeşitli ürünlerimizi sergiliyoruz’’ dedi.
11 Eylül 2022 Pazar akşamına kadar açık olacak fuarda ziyaretçileri sürpriz hediyeler bekliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçısı yakalandı, 112’si tutuklandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 14 ilde son 2 haftada jandarma tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlar ile 156 şüpheli göçmen kaçakçısının yakalandığını ve 112’sinin tutuklandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Edirne, Muğla, Aydın, Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Antalya, Mersin, Van, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Gaziantep olmak üzere 14 ilde göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar düzenlendi. Son 2 haftada Jandarma İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıklarınca karadan yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlarda 156 şüpheli göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 112’si tutuklanırken 44’ü hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Ayrıca yapılan operasyonlar sonucu 120 adet araç ile 13 adet bot ele geçirildi. Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda göç yönetimine dikkati çekerek, "Göç yönetiminin güvenlik boyutunu; insan ticareti, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele alanlarında hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına riayet temelinde yürütülen etkin çalışmalar oluşturmaktadır. Bu kapsamda sınır güvenliği, üstün teknolojilerden ve gelişmiş izleme-denetim sistemlerinden yararlanılarak güçlendirilmekte; yasa dışı göç yollarını teşvik eden ve organize eden yapılara karşı hem sahada hem de hukuki zeminde güçlü ve caydırıcı mekanizmalar işletilmektedir" ifadelerine yer verdi.
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.