SPOR - 01 Eylül 2021 Çarşamba 21:45

A Milli Takıma son dakika şoku

A
A
A
A Milli Takıma son dakika şoku

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G grubu 4. maçında Türkiye, Beşiktaş Park’ta karşı karşıya geldiği Karadağ ile son dakikada yediği golle 2-2 berabere kaldı.

Maçtan Dakikalar

1' Maç başladı

9. dakikada sağ taraftan ceza sahasına sokulan Cengiz Ünder’in sağ çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

16. dakikada Hakan Çalhanoğlu kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisine ortasını yaptı. Karadağ savunmasının karşıladığı topla ceza sahası içi sol çaprazında buluşan Kaan Ayhan’ın bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.

26. dakikada sağ taraftan Cengiz’in yerden içeri çevirdiği topa kale önünde Burak’ın dokunuşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

31. dakikada sağ taraftan ceza sahası içerisine girerek son çizgiye inen Cengiz’in yerden pasında kale önünde Yusuf Yazıcı dokunuşunu yaptı ve topu filelere gönderdi. 2-0

40. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta ceza yayı önünde topla buluşan Marusic’in ceza sahası içinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1

45' Karşılaşmada ilk yarı hakemin düdüğü ile sona erdi

46' Maçın ikinci yarısı başladı.

72. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Haksabanovic’in plase şutunda meşin yuvarlağı kaleci Altay iki hamlede kontrol etti.

77. dakikada ceza yayı önünde Burak’ın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kaleci Mijatovic’te kaldı.

90+3. dakikada ceza sahası içi sol tarafından Kerem’in pasında penaltı noktası yakınında topla buluşan Burak’ın vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

90+7. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından Radunovic'in kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-2

Stat: Beşiktaş Park
Hakemler: Benoit Jean Bastien xx, Hicham Zakrani xx, Aurelien Berthomieu xx

Türkiye: Altay Bayındır xx, Zeki Çelik xx, Kaan Ayhan xx, Merih Demiral xx, Mert Müldür xx, Okay Yokuşlu xx (Alpaslan Öztürk dk. 82 ?), Cengiz Ünder xx (Enes Ünal dk. 82 ?), Yusuf Yazıcı xx (Orkun Kökçü dk. 66 x), Hakan Çalhanoğlu xx, Kenan Karaman x (Kerem Aktürkoğlu dk. 75 x), Burak Yılmaz xx
Yedekler: Mert Günok, Uğurcan Çakır, Abdulkerim Bardakcı, Salih Uçan, Rıdvan Yılmaz, Taylan Antalyalı, Efecan Karaca
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Karadağ: Mijatovic xx, Vesovic xx, Savic xx, Vujacic xx, Tomasevic xx (Radunovic dk. 65 x), Marusic xxx, Kosovic xx (Raickoic dk. 57 x), Scekic xx, Haksabanovic xx (Osmajic dk. 78 x), Djurdjevic xx, Bozovic xx (Ivanovic dk. 66 x)
Yedekler: Dragojevic, Agovic, Lagator, Radunovic, Vukcevic, Beciraj, Martinovic, Vulaj, Ivanovic, Simic
Teknik Direktör: Miodrag Radulovic

Goller: Cengiz Ünder (dk. 9), Yusuf Yazıcı (dk. 31) (Türkiye) Marusic (dk. 40), Radunovic (dk. 90+7) (Karadağ)
Sarı kartlar: Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu, Zeki Çelik, Burak Yılmaz (Türkiye) Bozovic, Djurdjevic, Vujacic, Savic (Karadağ)

Bora Akyol - Mehmet Şirin Topaloğlu

A Milli Takıma son dakika şoku

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaşlılar ikebana sanatıyla buluştu Beşiktaş Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstü komşularını Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana ile buluşturdu. Beşiktaş Belediyesi ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation Shaka Kachi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte katılımcılara ikebana sanatı hakkında uygulamalı eğitim verildi. Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Parkı’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılar; dallar, çiçekler ve saksılar kullanarak estetik düzenlemeler yaptı. Katılımcılar uygulamalı çalışmanın yanı sıra ikebananın felsefesi, doğayla kurduğu bağ ve sanatsal yaklaşımı hakkında da bilgi edindi. İkebana uygulamalı gösterim eğitmeni Neslihan Noyan, bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yürüttüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "İkebana, Japonca’da ‘yaşamak’ anlamına gelen, canlı çiçeklerle yapılan bir sanat olarak bilinir. Esasen doğaya duyulan saygının sanata dönüşmüş halidir. Japonların çok eski, geleneksel ve kadim bir sanatıdır. Bu sanatın Türkiye’de tanınması için çalışmalar yapıyorum. Teknolojiyle çevrili bir dünyada yaşıyoruz; doğayla bağ kurmanın önemini yeniden hatırlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda Zen bahçeleri kurulması için de çalışmalar yürütüyorum." Sumitomo Mitsui Banking Corporation adına konuşan Esra Aksoy ise etkinliğin amacına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bankamızın vizyonlarından biri, yaş almış bireyleri sosyal hayata daha fazla katmak ve onlarla birlikte üretmek. Bu doğrultuda Beşiktaş Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Japonların doğayı hayata katma sanatı olan ikebanayla, yeni yıla dair güzel dileklerin paylaşıldığı küçük saksılar hazırladık. Katılımcılar kendi çiçek düzenlemelerini yaparak yeni yıl dileklerini yazdı. Yeni yılın herkes için güzellikler getirmesini diliyoruz."