EKONOMİ - 29 Eylül 2022 Perşembe 14:21

A101 Plus üzerinden üç ayda alınan toplam ürün sayısı 36 milyonu geçti

A
A
A
A101 Plus üzerinden üç ayda alınan toplam ürün sayısı 36 milyonu geçti

Zincir market A101’in yeni uygulaması A101 Plus’a kullanıcıların ilgisi yoğun oldu. Uygulama üzerinden üç ayda 36 milyon 448 bin 68 adet ürün satın alındı.

A101’in yeni uygulaması A101 Plus’ın kullanımıyla ilgili veriler paylaşıldı. Buna göre A101 Plus üzerinden 3 ayda 36 milyon 448 bin 68 adet ürün alındı. Bu rakam ülke nüfuslarıyla karşılaştırıldığında İsveç, Portekiz, Belçika ve Norveç’in toplam nüfus sayılarına eşit oluyor.

Uygulama üzerinden en çok satılan ürün ekmek olurken, uygulamayı en çok kullanan il Kilis oldu. Kilis’i ise Hatay, Mardin, Kütahya ve Bingöl takip etti. Uygulama üzerindeki bakiyelerini en az harcayan iller ise Uşak ve Denizli oldu.

A101 Plus üzerinden üç ayda alınan toplam ürün sayısı 36 milyonu geçti

Kullanıcıların toplam 117 milyon kez uygulamaya giriş yaptıkları belirtilirken, uygulama kullanıma açıldığında ilk alınan ürün tost peyniri oldu. Öte yandan uygulama üzerinden şimdiye kadar 12 bin 374 adet hediye ekmek dağıtıldı.

A101 Plus üzerinden üç ayda alınan toplam ürün sayısı 36 milyonu geçti

Uygulamayı tercih eden kullanıcı profiline ilişkin diğer rakamlar ise şu şekilde paylaşıldı:
Kullanıcıların yüzde 17’si sporun vazgeçilmez olduğunu belirtti.
Kullanıcılara ilgi alanları sorulduğunda yüzde 16’sı ‘kitap’ cevabını verdi.
Emeklilerin yüzde 5’i oyun oynadığını belirtti.
Ev hanımlarının yüzde 10’u evcil hayvan sahibi ve yüzde 30’u komşu ziyareti yapıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın Ticaret Borsası’nda “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” konulu seminer düzenlendi Aydın Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” konulu seminerde, Aydın’daki döngüsel ekonomi ile ilgili mevcut eylem planı hazırlandı. Aydın Ticaret Borsası, Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın Türkiye’deki tarımsal üretime etkilerini bütüncül bir yaklaşımla ele almak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2023 yılı Teknik Desteği ile Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler Projesi’ni hayata geçirdi. Hayata geçirilen proje çerçevesinde Aydın Ticaret Borsası’nda “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” konulu seminer düzenlendi. Eğitmenler Başak Demir ve Gülcan Ergün tarafından seminerde, atık ve kaynak yönetimine yönelik ulusal stratejiler ve eylem planı geliştirmede AB tecrübeleri, sınırda karbon düzenleme mekanizması, döngüsel ekonomi iş modelleri ve stratejileri, gıda ve tarımda sürdürülebilir kaynak kullanımı ve dijitalleşme ile tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörü gelişimleri hususunda Aydın Ticaret Borsası üyelerini bilgilendirdi. Gerçekleşen eğitim ile gıda güvenliğinin sağlanması, doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde yönetilmesi, yenilenebilir ve sürdürülebilir olmayan kaynaklara bağımlılığın azaltılması, iklim değişikliğine yönelik tedbirlerin alınması amaçlandı. Türkiye’nin Avrupa Birliği ticaretinde zorluklarla karşılaşmaması için Türk sanayisinin bu güncellemeleri yakından takip etmesi yalnızca sanayi sektörüne değil, tüm sektörlere getireceği düzenlemeler ve teşviklerle net sıfır karbon emisyonu hedeflenen bu projede, Aydın’daki döngüsel ekonomi ile ilgili mevcut eylem planı hazırlandı. Döngüsel ekonomiye geçiş süreci ile ilgili firmaların ihtiyaçları, piyasadaki etkileri ve fırsatları değerlendirildi. “Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler” eğitimine yönelik açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur; “Borsamız, üyelerimize ve ilimizin ekonomik sosyal kalkınmasına fayda sağlamak adına projeler geliştirmeye devam etmektedir. Bu doğrultuda Borsamız, gelişen ve değişen dünyada yeni ekonomik ve sosyal dönüşüm sürecini başlatan Yeşil Mutabakat Eylem Planı ile farkındalığın oluşturulması, Borsamız üyelerinin bu alanda sürdürülebilir üretim yöntemlerini benimsemesi amacıyla Yeşil Dönüşüm ile Aydınlık İşletmeler Projesi’ni hayata geçirmiştir. Sektör temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen bu eğitimin katılımcılarımıza oldukça fayda sağlayacağı kanaatindeyiz. Eğitime katılım sağlayan firma temsilcilerimize, eğitimi gerçekleştiren eğitmenlerimize ve GEKA’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.