DÜNYA - 14 Nisan 2021 Çarşamba 18:52

ABD tarihinin en büyük dolandırıcısı Bernard Madoff hayatını kaybetti

A
A
A
ABD tarihinin en büyük dolandırıcısı Bernard Madoff hayatını kaybetti

ABD'de binlerce vatandaşı dolandırmasının ardından 2009 yılında 150 yıl hapis cezasına çarptırılan ABD tarihinin en büyük dolandırıcısı Bernard Madoff, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Bernard Madoff, yıllarca ABD'de binlerce vatandaşı Ponzi sistemi ile dolandırmış ve 65 milyar dolarlık vurgun yapmasının ardından ABD tarihinin en büyük dolandırıcısı olarak tanınmıştı. Madoff 2009 yılında, servet yönetimi işini dünyanın en büyük Ponzi sistemine dönüştürdüğünü kabul ederek, kendisine, ailesine ve yakın çevresinin seçkin üyelerine fayda sağladığını kabul ederek, 11 federal suçu kabul etmişti. New York Federal Mahkemesi tarafından 2009 yılında açılan davada ise Madoff, 150 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Madoff, hapis cezasını Kuzey Carolina eyaletine bağlı Butner'da bulunan bir federal hapishanede çekiyordu.

Federal Cezaevleri Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Madoff'un bulunduğu cezaevinde 82 yaşında hayatını kaybettiği ifade edilirken, Madoff'un kronik böbrek yetmezliği ve bazı tıbbi rahatsızlıkları da olduğu aktarıldı.
Madoff, kariyerine 1960'larda borsacı olarak başlamıştı. Kısa bir süre ABD borsasında bulunan NASDAQ'ın Başkanı olarak görev yapan Madoff, daha sonra 2008 ekonomik krizine kadar inanılmaz derecede başarılı olan Bernard L. Madoff Yatırım Menkul Kıymetler firmasını kurmuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "El vicdan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medyadaki eleştirilere cevap vererek, "Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum" dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentte kar yağışı sonrası bazı sosyal medya sayfalarında yapılan eleştirilere şu şekilde cevap verdi: "Biz bu şehirde her daim birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptık. Çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdük. Fakat bugün haber sitelerinde ve sosyal medyada yapılan çalışmaları adeta görmezden gelerek kendi cenahlarından 3-5 beğeni almak için aslı astarı olmayan açıklamalar yapıldı. Sahada gece gündüz emek veren değerli kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık yapılması bizleri derinden üzüyor. El vicdan diyorum. Sabahın ilk saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışına rağmen ekiplerimiz sahada hem makine gücüyle hem de insan emeğiyle büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışından önce hazırlıklarımızı tamamladık, koordinasyonu sağladık. Sabahtan bu yana da yürüttüğümüz tüm çalışmaları, şeffaflık gereği sosyal medya hesaplarımızdan anlık olarak paylaşıyoruz. Görmek isteyene hizmet de ortada, emek de Bu zorlu süreçte gece gündüz demeden emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve sabırla, anlayışla bizlere destek olan kıymetli hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum."
Denizli Denizli’de narkotik operasyonlarında 11 zehir taciri tutuklandı Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu veya uyarıcı madde ticaretine önlemeye yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 28 ve 31 Aralık 2025 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. 28-31 Aralık 2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Denizli genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan ve "torbacı" olarak tabir edilen sokak satıcıları ile organizasyonların yakalanmasına yönelik planlı çalışmalar ve operasyonlar gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 14 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli şahısların üzerlerinde ve adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda; 33 parça halinde toplam 21 bin 540 kullanımlık kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid (bonzai), 3 bin 155 adet sentetik ecza hap, 19 adet ecstasy hap, 8,5 gram metamfetamin, 6,5 gram esrar, 2,6 gram kokain, 1 adet ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin TL nakit para ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak" suçundan gözaltına alınan 14 şüpheli şahıstan karakoldaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adli makama çıkartılan 14 şüpheliden 3’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.