VOLEYBOL - 08 Şubat 2014 Cumartesi 12:53

ABD voleybolunda Türk fırtınası esecek

A
A
A
ABD voleybolunda Türk fırtınası esecek

Türk Voletbol antrenörü Gökhan Yılmaz, Amerika’nın Kuzey Karolina eyaletine bağlı Charlotte bölgesinin takımı olan Charlotte 49ers Voleybol Takımı’nın baş antrenörlüğüne getirildi.

Yeni görevi ile ilgili değerlendirme yapan Yılmaz, bu fırsatı elde ettiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “Bir rüyanın gerçek olması gibi bir şey bu. Uzun zamandır 1. klasmanda baş antrenörlük görevini yapmak istiyordum. Şu anda takımla çalışmalara başladık, teknik ekibi ve programları oluşturuyoruz. Charlotte sporculara çok iyi olanaklar sunuyor. Burada çok kaliteli konferans maçları oynanıyor, iyi bir eğitim hayatı ve sosyal hayat aktiviteleri var. Çok iyi konferans karşılaşmaları oynayacağımıza inanıyorum. Amerika gibi her olimpiyatta derece yapan bir voleybol ülkesinde Türk voleybolunu ve Türk antrenörlerini en üst seviyede temsil ettiğim için çok gururluyum” dedi.

GÖKHAN YILMAZ’IN KARİYERİ

6 yıldır Florida Eyalet Üniversitesi Voleybol Takımı’nın antrenörlüğünü yapan Gökhan Yılmaz, imza attığı başarılar sonucu baş antrenörlüğe terfi etmişti. Yılmaz, 2008 yılından beri Tallahassee’ye üst düzey yetenekler katmış, 2012 yılında ‘Prepvolleyball.com’ web sitesi yeni gelen oyuncular sıralamasında 4 öğrenci-sporcunun ülkede en iyi 53 içerisinde yer almasında katkıda bulunmuştu. Takım sıralamasında bu 4 oyuncu Amerika üçüncüsü olarak yer almıştı. Arkansas’tan önce Northwood’da Timberwolves takımına yardımcı olan Yılmaz, 2005 yılında bölge yarı finalinde 34 karşılaşmada 23 galibiyet ile rekor kırmıştı. Amerika’ya gitmeden önce 1996-2002 yılları arasında İstanbul’da Eczacıbaşı ve Galatasaray gibi kulüplerde de görev alan Yılmaz, Türk Milli Takımı’na birçok oyuncu yetiştirdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ise, “Türk antrenörümüz Gökhan Yılmaz’ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.