VOLEYBOL - 08 Şubat 2014 Cumartesi 12:53

ABD voleybolunda Türk fırtınası esecek

A
A
A
ABD voleybolunda Türk fırtınası esecek

Türk Voletbol antrenörü Gökhan Yılmaz, Amerika’nın Kuzey Karolina eyaletine bağlı Charlotte bölgesinin takımı olan Charlotte 49ers Voleybol Takımı’nın baş antrenörlüğüne getirildi.

Yeni görevi ile ilgili değerlendirme yapan Yılmaz, bu fırsatı elde ettiği için çok mutlu olduğunu belirterek, “Bir rüyanın gerçek olması gibi bir şey bu. Uzun zamandır 1. klasmanda baş antrenörlük görevini yapmak istiyordum. Şu anda takımla çalışmalara başladık, teknik ekibi ve programları oluşturuyoruz. Charlotte sporculara çok iyi olanaklar sunuyor. Burada çok kaliteli konferans maçları oynanıyor, iyi bir eğitim hayatı ve sosyal hayat aktiviteleri var. Çok iyi konferans karşılaşmaları oynayacağımıza inanıyorum. Amerika gibi her olimpiyatta derece yapan bir voleybol ülkesinde Türk voleybolunu ve Türk antrenörlerini en üst seviyede temsil ettiğim için çok gururluyum” dedi.

GÖKHAN YILMAZ’IN KARİYERİ

6 yıldır Florida Eyalet Üniversitesi Voleybol Takımı’nın antrenörlüğünü yapan Gökhan Yılmaz, imza attığı başarılar sonucu baş antrenörlüğe terfi etmişti. Yılmaz, 2008 yılından beri Tallahassee’ye üst düzey yetenekler katmış, 2012 yılında ‘Prepvolleyball.com’ web sitesi yeni gelen oyuncular sıralamasında 4 öğrenci-sporcunun ülkede en iyi 53 içerisinde yer almasında katkıda bulunmuştu. Takım sıralamasında bu 4 oyuncu Amerika üçüncüsü olarak yer almıştı. Arkansas’tan önce Northwood’da Timberwolves takımına yardımcı olan Yılmaz, 2005 yılında bölge yarı finalinde 34 karşılaşmada 23 galibiyet ile rekor kırmıştı. Amerika’ya gitmeden önce 1996-2002 yılları arasında İstanbul’da Eczacıbaşı ve Galatasaray gibi kulüplerde de görev alan Yılmaz, Türk Milli Takımı’na birçok oyuncu yetiştirdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada ise, “Türk antrenörümüz Gökhan Yılmaz’ı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.