DÜNYA - 25 Mayıs 2026 Pazartesi 19:32 | Son Güncelleme : 25 Mayıs 2026 Pazartesi 19:38

ABD’de kimyasal tankta patlama riski: Yaklaşık 40 bin kişi tahliye edildi

A
A
A

ABD’nin California eyaletinde kimyasal madde depolanan tankta patlama riski bulunduğu gerekçesiyle yaklaşık 40 bin kişi tahliye edildi.

ABD’nin California eyaletine bağlı Garden Grove kentinde zehirli bir endüstriyel kimyasalın depolandığı tankta aşırı ısınma tespit edilmesi ekipleri harekete geçirdi. Söz konusu tankla ilgili ilk ihbar 21 Mayıs’ta gelirken, ekipler günlerdir tankı soğutarak patlama riskini ortadan kaldırmaya çalışıyor. Yetkililer, tanktaki patlama riskinin devam etmesi nedeniyle yaklaşık 40 bin kişiyi bölgeden tahliye etti. GKN Aerospace üretim tesisinde bulunan tank, vanasındaki hasar nedeniyle ilk müdahalede kontrol altına alınamadı.
Orange County İtfaiye Teşkilatı, 24 Mayıs'ta zehirli ve yanıcı bir sıvı olan metil metakrilat içeren tankta bir çatlak tespit edildiğini aktararak, çatlağın tanktaki basıncı düşürüyor olabileceğini belirtti. İtfaiye, basınç seviyesinin takip edildiğini ve tankta şu anda sızıntı olmadığını ifade etti. İtfaiye, bugün yapılan müdahalelerin ardından tanktaki patlama riskinin ortadan kalktığını duyurdu.
California Valisi Gavin Newsom, Orange County'de olağanüstü hal ilan etmiş, ABD Başkanı Donald Trump'tan bölgede federal acil durum ilan etmesi çağrısında bulunmuştu. Orange County Bölge Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti’nin bayramlaşma programı belli oldu AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programı belli oldu. AK Parti’nin Kurban Bayramı dolayısıyla partilerle gerçekleştireceği bayramlaşma programı belli oldu. Takvime göre AK Parti Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın başkanlığında Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi ve Sivas Milletvekili Rukiye Toy, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Abdullah Uçan’dan oluşan heyet, 28 Mayıs Perşembe günü siyasi parti temsilcilerini kabul edecek. AK Parti’ye CHP, MHP, HÜDA PAR, Anavatan Partisi, BBP, DSP, İYİ Parti, Vatan Partisi, DEM Parti, Doğru Yol Partisi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi, Anahtar Parti, DEVA Partisi ve Türkiye İttifakı Partisi ziyarette bulunacak. AK Parti’nin diğer siyasi partileri ziyaretini ise iki ayrı heyet gerçekleştirecek. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Resul Kurt’un başkanlığında Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Fatma İlkcan Aksu ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Emre Şahin’den oluşan heyet, CHP, HÜDA PAR, BBP, İYİ Parti, DEM Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ni ziyaret edecek. Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Kerem Ali Sürekli’nin başkanlığındaki Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Saniye Enfiyeci ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Mustafa Emre Çelik’ten oluşan heyet ise MHP, Anavatan Partisi, DSP, Vatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anahtar Parti ve Türkiye İttifakı Partisi’ni ziyaret edecek.