ASAYİŞ - 13 Ekim 2016 Perşembe 14:56

Adana'da sokak düğünleri yasaklandı

A
A
A
Adana'da sokak düğünleri yasaklandı

Adana'da, Gaziantep'teki canlı bomba saldırısından sonra sokak düğünlerine yasak getirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 20 Ağustos 2016 tarihinde Gaziantep'teki bir düğün töreni esnasında meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği ve yaralandığı hatırlatılarak, bu olayın milli kültür ve geleneğin bir parçası olan ve ülke genelinde vatandaşlar tarafından açık ve kapalı alanlarda yapılan düğün ve benzeri etkinliklere yönelik tedbirler alınmasını zaruri hale getirdiği ifade edildi.

Bu kapsamda, halkın huzuru, can ve mal güvenliği, milletin birlik ve beraberliğine kast eden, kamu düzeni ve bütünlüğünü tehdit eden terör eylemlerinin engellenmesi ve üzücü olayların yaşanmaması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/c maddesi uyarınca il genelinde kamuya açık cadde, sokak, boş arsa ve alanlarda yapılan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlanması gibi etkinliklerin yapılmasının yasaklandığı vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, kapalı mekanlarda yapılacak düğün gibi organizasyonları düzenleyen işletmelerin temin edecekleri özel güvenlik personelinin irtibat bilgileri ile birlikte bağlı bulundukları kaymakamlıklara önceden bildirim yapacakları kaydedildi.

Yasaklama kararına uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi hükmü uyarınca işlem yapılacağı belirtildi.

Yasaklama kararının uygulanmasından, kontrol ve takibinden belediye başkanlıkları, kolluk teşkilatları ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu ve alınan kararın 12 Ekim 2016'dan tarihinden itibaren yürürlüğe girdiği bildirildi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.