GÜNDEM - 03 Ocak 2026 Cumartesi 20:40 | Son Güncelleme : 03 Ocak 2026 Cumartesi 22:04

AFAD duyurdu! Elazığ'da 4,7 büyüklüğünde deprem

A
A
A

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, saat 20.27'de merkez üssü Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadığı öğrenildi.

Erkan Bay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Vali yardımcısı gözleri bağlı araç kullandı KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte, Vali Yardımcısı Alper Balcı ve gençler gözleri bağlı şekilde araç kullandı. Beyazay Derneği’nce farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlikte bürokratlar ve gönüllü gençler, gözleri bağlanarak kontrollü bir alanda araç kullandı. Etkinlikte engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı güçlükler uygulamalı olarak anlatıldı. Programda konuşan Beyazay Derneği Başkanı Adnan Göçmen, beyaz bastonun özgürlük ve eşit hakların simgesi olduğunu belirterek, "Amacımız engelsiz bir Kırşehir oluşturarak, engelli bireylerin güçlü olmasını sağlamak. Bürokrasimizin de bu etkinlik sayesinde empati yapma imkânı bulduğunu düşünüyoruz" dedi. Gözleri bağlı şekilde araç kullanan Kırşehir Vali Yardımcısı Alper Balcı ise, il bürokrasinin bu konuda üzerine düşen sorumluluğun farkında olduğunu ve dersine çalıştığını ifade etti. Etkinliğe katılan Bahattin Öztürk, aracı kullanmakta zorlandığını belirterek, engelli bireylere daha fazla destek olunması gerektiğini vurguladı. Mehmet Tura Tosun ise etkinlik sırasında farklı duygular yaşadığını dile getirdi. Organizasyona ev sahipliği yapan işletme sahibi İlker Erdal da, sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği bu tür farkındalık çalışmalarını desteklediklerini belirterek, "Bu durumu bir sosyal sorumluluk ve prensip olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı. Etkinlik, katılımcıların deneyimlerini paylaşmasının ardından sona erdi.
Zonguldak Alaplı’da yükümlüler dışlanmayacak; protokol imzalandı Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı ile Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı Belediye Başkanlığı ve Gümeli Belediye Başkanlığı arasında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında, denetimli serbestlik yükümlülerin topluma kazandırılmasını ve kamu hizmetlerinde görev almasını kapsayan "Kamuya Yararlı Bir İşte Çalıştırmaya İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı. 15 Ocak 2026 Perşembe günü imzalanan protokol; Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun tarafından imza altına alındı. İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin, kamu kurumlarına ait uygun birimlerde ve hizmet alanlarında çalıştırılarak topluma faydalı faaliyetlerde bulunmaları amaçlanıyor. Protokol doğrultusunda yükümlüler; çevre düzenlemesi, temizlik, bakım ve onarım gibi alanlarda görev alacak. Bu sayede yükümlülerin topluma kazandırılması hedeflenirken, kamu hizmetlerinin de ek maliyet oluşturmadan yerine getirilmesi sağlanacak. Törende kısa bir değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, kamu hizmeti cezasının; yükümlünün toplumsal hayata katılımını sağlayarak iyileştirilmesini ve topluma yeniden kazandırılmasını amaçladığını belirtti. Erbaş, bu uygulamayla hem toplum vicdanının rahatlatıldığını hem de mağdurun hukuka ve topluma olan güveninin güçlendiğini ifade etti. Cumhuriyet Başsavcısı Erbaş, protokole verdikleri katkı ve desteklerden dolayı Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal’a, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’e ve Gümeli Belediye Başkanı Aytaç Tosun’a teşekkür etti.
İstanbul Yunus Emre, Esenyurt’ta ilahiler ve şiirlerle anıldı Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen "İlahilerle, Şiirlerle Yunus Emre" programında, ozan Yunus Emre ilahileri ve şiirleriyle anıldı. Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen ozan Yunus Emre ilahileri ve şiirleriyle anıldı. Ocak ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "İlahilerle, Şiirlerle Yunus Emre" programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Esenyurt Belediyesi bünyesinde Diksiyon, Ses ve Nefes eğitimi alan kursiyerler, 13. yüzyıldan günümüze uzanan Yunus Emre dizelerini seslendirdi. Program boyunca Yunus Emre’nin insan sevgisi, hoşgörüsü ve hayata bakışını yansıtan eserler, izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Büyük beğeni toplayan gecede kursiyerler uzun süre alkışlandı. "Yunus Emre bir felsefenin adıdır" Ses ve Nefes Eğitmeni Ayla Demirtaş, Yunus Emre’nin Türk dili ve düşünce dünyasındaki yerine dikkat çekerek, "Yunus Emre deyince akla önce güzel Türkçe geliyor. Onunla birlikte Türkçe bir edebiyat dili olarak değer kazanıyor. Yunus Emre sadece bir şair değil, aynı zamanda bir felsefedir. Biz bu akşam onun dili olmaya, insanlığa giden içsel bir yolculuk yapmaya çalıştık. Esenyurt Belediyesi bu alanda öncü ve bizlere büyük özgürlük sağlıyor" dedi. "Böyle bir eğitimin belediyemiz bünyesinde verilmesi çok kıymetli" Kursiyer Hediye Tarakçı da, "Ses ve nefes kursu sayesinde Yunus Emre’yi daha yakından tanıdık. Böyle bir eğitimin belediyemiz bünyesinde verilmesi çok kıymetli. Herkese tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı. "Çok duygulandık" Programa izleyici olarak katılan Sevil Ulusoy ise duygularını, "Gerçekten sözün bittiği yer. Çok duygulandık, ilahiler sırasında gözyaşlarımı tutamadım. Böyle anlamlı bir gece için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" sözleriyle dile getirdi.