GÜNDEM - 12 Nisan 2021 Pazartesi 15:49

Aliyev, Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı

A
A
A
Aliyev, Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın Ermenistan ordusundan ganimet olarak ele geçirdiği askeri araçların sergilendiği Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başkent Bakü’de yer alan Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını gerçekleştirdiği belirtildi. İkinci Dağlık Karabağ Savaşı’nda Ermenistan ordusundan ganimet olarak ele geçirilen askeri araçların sergilendiği Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yapan Aliyev, sergilenen askeri araçlar hakkında bilgi aldı. Aliyev, parkta incelemelerde bulunduktan sonra savaştaki kahramanlıkları nedeniyle ödüllendirilen askerlerle bir araya geldi.

Aliyev, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki savaşın sona ermesinin ardından Azerbaycan ordusunun eşsiz kahramanlığını ve tarihi zaferini göstermek için Vatan Savaşı Anıt Kompleksi ve Zafer Müzesi, Askeri Ganimet Parkı'nın kurulması için talimat vermişti.

Aliyev, Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı

150’ye yakın askeri araç ve 300'den fazla askeri teçhizat sergileniyor

Ocak ayında temeli atılan ve 5 hektarlık bir alanı kaplayan parkta, Ermenistan ordusundan ganimet olarak ele geçirilen askeri teçhizatın bir kısmı sergileniyor. Bunların aralarında tank, askeri aracı, topçu bataryası, uçaksavar füzesi sistemleri, küçük silahlar, askeri nakliye araçları dahil olmak üzere 150’ye yakın askeri araç ve 300'den fazla askeri teçhizat parkta sergileniyor.

Aliyev, Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı

‘İskender-M’ füzesinin kalıntıları da sergileniyor

Parkta sergilenenler arasında Azerbaycan’ın savaştan sonra başkent Bakü’de düzenlediği askeri geçit töreninde yer alan Ermenistan ordusuna ait 2 bin askeri aracın plakasından oluşan "Karabağ Azerbaycan'dır!" yazısının bulunduğu duvarın yanı sıra Ermenistan ordusunun Şuşa’ya attığı "İskender-M" füzesinin kalıntıları da yer alıyor.

Aliyev, Askeri Ganimet Parkı'nın açılışını yaptı

Kamil Nadirli
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bulgaristan seçimleri için Mustafakemalpaşa’da sandık kurulacak Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evtim Rangelov ve Bursa Ticari Ataşesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesi Bursa’da oy sandığının kurulacağı noktaların başında gelen Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti. Bulgar diplomatik misyonu, Mustafakemalpaşa’daki soydaşların 1 ay sonra sandık başına gideceği Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunurken, protokol ziyareti de yapan heyete BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan’da eşlik etti. Komşu ülke Bulgaristan’da 9 Haziran2024 tarihinde yapılacak erken parlamento seçimlerinde, kayıtlı seçmenin bulunduğu Mustafakemalpaşa’da bir kez daha sandık kurulması kararlaştırıldı. Seçime hazırlık çalışmalarını değerlendirmek üzere Mustafakemalpaşa’ya gelen Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu EvtimRangelov ve Bursa Ticari Ataşesi LyubomirLyubenov, oy verme işleminin yapılacağı Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde seçim güvenliğine ilişkin incelemeler yaptı. Okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkında Hamzabey BİLSEM Müdürü Bedrettin Katmer’den bilgiler alan Bulgar diplomat heyeti, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve Şevketiye Mahallesi Muhtarı ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Belediye Başkanı Şükrü Erdem’i de makamlarında ziyaret etti. Heyet, seçim güvenliği ve ihtiyaçların karşılanması noktasında destek veren Kaymakam Altıntaş ve Başkan Erdem’e teşekkür etti. 6. kez sandık kurulacak Bulgaristan seçimleri için tarihinde ilk kez, 11 Temmuz 2021’deki erken parlamento seçimlerinde sandığın kurulduğu Mustafakemalpaşa’da, 9 Haziran 2024’teki seçimlerle beraber 6. kez oy verme işlemi yapılacak. BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan, seçimde oy kullanacak çifte vatandaşlar için e-beyan sürecinin 14 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatarak; “Bu seçimlerde de çifte vatandaşlık hakkı bulunanlar, Bursa’ya gitmeden oylarını Mustafakemalpaşa’da kullanabilecek. Çifte vatandaşlarımızın seçim listelerinde yer almaları için 14 Mayıs tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmaları gerekmektedir. Başvuru yapan kişilerin önceden seçmen listelerine dahil edilmesi oy kullanma sürecini kolaylaştıracak. Vatandaşlarımız bu konu da şubemizden yardım alabilir” dedi.