POLİTİKA - 28 Şubat 2020 Cuma 20:55

Almanya Başbakanı Merkel, İdlib saldırısını kınadı

A
A
A
Almanya Başbakanı Merkel, İdlib saldırısını kınadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesi gerçekleştirerek İdlib’de Türk askerlerine düzenlenen saldırıyı kınadı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İdlib konusunu değerlendirmek üzere telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Merkel görüşmede, İdlib bölgesinde savaşta ölen Türk askerlerine düzenlenen saldırıyı kınadığını belirtti.

Görüşme ile alakalı Federal Hükümet Basın Enformasyon Bürosu tarafından yapılanan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şansölye Merkel’in, yerinden edilmiş insanların insani durumuna da bakılarak İdlib'deki mevcut durumu ve olayları ele aldıkları bildirildi. Her iki liderin bir an önce ateşkesi kabul etmenin ve gerekli siyasi görüşmeleri mümkün olan en kısa sürede başlatmanın acil olduğu konusunda hem fikir oldukları belirtildi.

Açıklamada Şansölye Merkel, Türk askerlerine acımasız saldırıları kınarken, Suriye rejimi ve destekçilerinin saldırgan operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulundu. Şansölye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Alman hükümetinin İdlib'deki yerlerinden edilmiş insanlara insani destek sağlama konusundaki dayanışma içinde olduklarını yineledikleri bildirildi.

Mehmet Koca

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler’de 1 Mayıs kutlamaları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm ülkede olduğu gibi Efeler’de de emekçilerin yoğun katılımıyla kutlandı. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz ve Hüseyin Yıldız, Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı, CHP Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri, işçi sendikaları ve yüzlerce işçiyle birlikte 1 Mayıs kortejinin başlayacağı Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde buluştu. Belediye önünde başlayan yürüyüş Zafer Meydanı, Doğu Gazi Bulvarı, Ramazanpaşa Kavşağı ve Hükümet Bulvarı’nda devam etti. Sivil toplum kuruluşlarının, odaların, derneklerin ve siyasi partilerin temsilcileri ile binlerce işçi ellerinde Türk Bayrakları ve sloganlarla yürüdü. Atatürk Kent Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından kutlamalar başladı. İşçi sendikası temsilcilerinin sloganlar eşliğinde konuşmalar yaptığı alanı dolduran emekçiler, kutlamalarına yöresel oyunlarla devam etti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, “Bugün 1 Mayıs; işçi ve emekçilerin bayramı. Biz de onlara destek olmak, hakkın, hukukun, adaletin yanında olmak amacıyla tüm partili arkadaşlarımızla birlikte korteje katıldık. Bayramımızı hep birlikte mutluluk ve huzur içinde kutluyoruz. Burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın 1 Mayıs" dedi.