DÜNYA - 16 Ekim 2022 Pazar 15:26

Almanya'da 6 yaşındaki Kenan motor yarışlarına katılıyor

A
A
A
Almanya'da 6 yaşındaki Kenan motor yarışlarına katılıyor

Almanya'da yaşayan 6 yaşındaki Kenan Yağcı, kullandığı yarış motoru ve ATV ile görenleri hayrete düşürüyor. Minik Yağcı, ileride ünlü motor yarışçısı Kenan Sofuoğlu gibi olmak istiyor.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yaşayan 6 yaşındaki Kenan Yağcı, yeteneği ile görenleri şaşırtıyor. Özel yetenekli çocukların kabul edildiği bir okulda eğitim gören minik yarışçı, Alman Otomobil Kulübü'nün ( ADAC ) düzenlediği yarışlarda yaşından büyük rakiplerine adeta kök söktürüyor. Yarışlara katılan tek Türk olan Yağcı, ileride dünyaca ünlü Türk motor yarışçısı Kenan Sofuoğlu gibi olmak istiyor. Yaşına rağmen üstün zekaya sahip olan minik Kenan, motorun dışında arazi aracı olarak bilinen ATV de kullanıyor.

Almanya'da 6 yaşındaki Kenan motor yarışlarına katılıyor

Minik yarışçı herkesi trafik kurallarına uymaya çağırarak, "Ben 6 yaşındayım. Özel yeteneklilerin eğitim gördüğü bir okulda okuyorum. Bir yıldan beri motor sporu ile uğraşıyorum. Yaşımdan büyük yarışmacılar var. Bazen ben onları geçiyorum, bazıları hızlı motor kullanıyor. Önümüzdeki yarışlara da katılacağım. Sadece motor değil, ATV de kullanıyorum. Motoru sadece pistlerde kullanıyorum. İnsanlar trafik kurallarına uysunlar. İleride motor yarışçısı olmak istiyorum. Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu ağabeylerime buradan selam gönderiyorum" dedi.

Mustafa Tığlı
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de ‘Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali’ başladı Osmaniye’de Yöresel Yemek Lezzetleri Festivali başladı. Osmaniye ve yakın illere özgü yöresel yemekler festivalde yer aldı. Osmaniye Atatürk Caddesinde kurulan 80 stantta yöresel yemekler ve tatlılar vatandaşların beğenisine sunuldu. Yaklaşık 2 gün sürecek festivalde gastroshow ve yarışmalar, müzik dinletisi, müzikli çocuk etkinliği, söyleşi programları, türkü gecesi, annemin yemekleri yöresel yemek yarışması ve gençlik konseri düzenlenecek. Osmaniye bölgesine ait unutulmaya yüz tutmuş anne tatlısını yapmak ve bu lezzeti unutturmamak istediğini söyleyen Osmaniye Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Havva Saçıkara Çetin, ‘Bu festival gerçekten Osmaniye’nin ihtiyacı olduğu çok güzel festival olduğunu düşündüğümüz için elimizden gelen bütün hünerlerimizi ortaya koymak istedik. İlk aklıma gelen şey, herkes her şeyi yapacaktır mutlaka sıkma, gözleme, etli kömbe bunların hepsi var ama unutulmaya yüz tutmuş olan bu anne tatlısı, annem rahmetli küçükken biz çocukken yapardı. Ekmeğin arkasından yapardı. O lezzet tadında bu festivalde bunun olması mutlaka gerekiyor diye düşündüm çünkü canlanması gerekiyor. Osmaniye yer fıstığımızdan sarı burma tatlısı içerisinde çok hafiftir yediğimiz zaman insanları rahatsız etmez. Aynı bayram kömbesi gibi 1 ay, 2 ay kalsa bile hiç bozulmayan bir tattır, lezzettir.. Festivale gelen herkesin bizim standımızda bu tatlıyı mutlaka herkesin tatmasını kesinlikle öneriyorum" dedi. Deprem bölgesi Osmaniye’de bu tür etkinliklerin yapılmasının insanlar için iyi olduğunu söyleyen Selma Karasakal, ‘Osmaniye’mizde ilk defa gerçekleştirilen yöresel lezzetler festivali bizi de çok mutlu etti, çok hoşumuza gitti. Halkımız da çok mutlu oldu. Biliyorsunuz Osmaniye büyük bir deprem geçirdi ve herkesin içerisinde büyük bir acı oldu. Bu şekilde yapılan bir etkinlik buradaki arkadaşlara da, halkımızın içinde de çok güzel bir proje oldu. Ben belediyemize çok teşekkür ediyorum bütün halkımız ve bizleri düşünüp de bu şekilde bir proje yaptıkları için halktan çok rağbet görüyor, gördüğünüz gibi birçok arkadaşlarımız yani etkinlik alanına geldiler. Bizler açısından da halkımız açısından da çok verimli geçiyor"dedi.
Adıyaman Başkan Bulucu’dan Anneler Günü mesajı AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılın her gününü Anneler Günü olarak bile kutlasak yine de annelerin hakkının ödenmeyeceğine dikkat çeken Başkan Emrah Bulucu, “Yüce dinimiz İslam’da annelere ve annelik makamına sürekli övgüler dizilmiş, annelerin birer cennetin anahtarı olduğu ifade edilmiştir. Sevgili Peygamberimiz de, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diye buyurarak, annelerin aslında kurtuluşa giden yol olduğunu anlatmıştır. Sadece anneler gününde değil ne her gün anneler günü olsa bile anne hakkını ödeyemeyiz. 6 Şubat depreminde yitirdiğimiz yüzlerce annelerimiz oldu. Evlatlarını kaybeden belki de yıllarca kucağına almayı beklediği evladını deprem yitiren annelerimiz oldu. Bu acının tarifi imkansız. Ziyaret ettiğimiz birçok ailelerde öyle trajediler var ki insanın boğazı düğümleniyor. Evladını kaybeden annelerimize ve annesini kaybeden tüm vatandaşlarımıza Rabbim sabır versin. Mekanları cennet olsun. Bizleri derinden sarsan bir başka trajedi de Gazze’de yaşanıyor. Anne olduğunu göremeden, karnında bebeği ile ölen kadınlar, ölen annesinin bedeninden ameliyatla alınan bebekler. Zor şartlar, ölümle burun buruna yaşamak ve yetersiz beslenme nedeniyle erken doğum yapan, sütü kesilen anneler. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. BM’nin kadın biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hala ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın BM ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi ‘Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz’ Yaşanan tüm zulme, acıya, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli annelere selam olsun. Bu duygu ve düşüncelerle Anneler Günü’nü kutluyor, başta depremde evladını kaybeden annelerimiz, şehit annelerimiz, Filistinli annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin ellerinden hürmetle öpüyor, ahirete göç etmiş olan annelerimize de, Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.