DÜNYA - 11 Kasım 2021 Perşembe 10:02

Almanya’da Covid-19 salgınında günlük vaka sayısı rekor tazeledi

A
A
A
Almanya’da Covid-19 salgınında günlük vaka sayısı rekor tazeledi

Almanya’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında son 24 saatte 50 bin 196 yeni vaka tespit edilmesiyle günlük vaka sayısında rekor kırıldı.

Almanya'da korona virüs salgınında vaka sayısındaki endişe verici artış sürüyor. Ülkenin salgın hastalıklar konusunda yetkili kurumu Robert Koch Enstitüsü (RKI) verilerine göre son 24 saatte ülke genelinde 50 bin 196 yeni vaka tespit edilirken, bu sayı salgının başlangıcından bu yana bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısı oldu. Ülkede en son dün kayıtlara geçen 39 bin 676 vaka ile rekor seviyeye ulaşılmıştı. Son veriyle birlikte ülke genelindeki toplam vaka sayısı 4 milyon 894 bin 250’ye yükseldi.

Artan sayılar yetkilileri harekete geçirdi

Son 24 saatte korona virüs nedeniyle 235 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı sayısı da 97 bin 198’e ulaştı. Ülke genelindeki aktif vaka sayısı ise 33 bin 200 olarak açıklandı. Yüksek seyreden vaka ve ölüm sayıları, sağlık yetkililerini ve siyasi liderleri alarma geçirdi. Virolog Christian Drosten, ülkede virüsten kaynaklanan ölüm sayısının 100 bini geçebileceğine dikkat çekerek, "acil eylem" çağrısında bulundu.

Aralık ayı başına kadar koalisyon hükümeti kurmak için görüşmelerde bulunan Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partisi (FDP) ile salgında dördüncü dalganın devam etmesine rağmen olağanüstü hali (OHAL) uygulamama konusunda anlaştı. Bunun yerine zorunlu maske kullanımı ve kamusal alanlarda sosyal mesafe gibi önlemlerin önümüzdeki mart ayına kadar uygulanmaya devam etmesini içeren yasa tasarısı hazırlandı. Yasa tasarısı bugün Federal Meclis'in alt komisyonuna sunulacak ve haftaya özel bir oturumda oylanacak.

Almanya'da nüfusun yüzde 67.2'sine tekabül eden 55.9 milyon kişi ise Covid-19'a karşı iki doz aşısını yaptırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Şahinbey Ampute’den 2-1’lik galibiyet Şahinbey Ampute Futbol Takımı, kendi evinde ağırladığı Başkent Ampute Futbol Gücü Spor Kulübü Takımını 2-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı. Şahinbey Ampute Futbol Takımı şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi Başkent Ampute Futbol Gücü Spor Kulübü Takımı ile kendi evinde karşı karşıya geldi. Maçın hemen başında 1-0 geriye düşen mavi-beyazlı ekip, karşılaşmanın ikinci yarısında bulduğu 2 golle maçı 2-1 kazanmasını bildi. Şahinbey Ampute Futbol Takımı alınan bu galibiyetle şampiyonluk yolundaki en büyük rakibini mağlup etmiş oldu. "Hedefimize doğru ilerliyoruz" Şahinbey Ampute Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, Şahinbey Ampute’nin hedefinin her zaman şampiyonluk olduğunu belirterek, "Şahinbey Belediye Spor kulübü olarak yola şampiyonluk parolası ile çıktık. Bu yolda ne kadar engel varsa aşarak hedefimize doğru ilerleyeceğiz. En zorlu maçlarımızdan biri Başkent Ampute Futbol Gücü Spor Kulübü Takımı ile oynayacağımız maçtı. Bu maçı da kayıpsız atlattık. Alınan galibiyetten dolayı yöneticileri, teknik heyeti, futbolcuları ve bizleri yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum" dedi. "Her maç ayrı bir final" Şampiyonluk yolunda önemli bir hedefi daha aştıklarını belirten Şahinbey Ampute Spor Kulübü Antrenörü Fatih Karakuş, "Zor bir maç olacağını biliyorduk. Maçın henüz başında talihsiz bir şekilde kalemizde bir gol gördük. Maçın ikinci yarısına çıkmadan önce oyuncularıma soyunma odasında kendi karakterlerini sahaya yansıttıklarında bu maçı kazanabileceklerini ve sahaya yüreklerini koymaları gerektiğini söyledim. Çok şükür 1-0 geriden gelerek maçı 2-1 kazanmasını bildik. Şahinbey’in olduğu her yerde şampiyonluk iddiası vardır. Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldık. Lig uzun bir maraton ve her maç bizim için ayrı bir final. Sezon sonunda şampiyonluk kupasını Şahinbey’e getirmek istiyoruz" dedi. Şahinbey Ampute Spor Kulübü sporcularından Barış Telli ise, "İki takım için de zorlu bir maçtı ve iki takım da bu maçın kıyasıya geçeceğini biliyordu. Şahinbey Ampute Futbol Takımı olarak yapılan yatırımların karşılığını verip sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildik. Alınan galibiyeti onursal başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Kulüp Başkanımız Cuma Güzel’e ve bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza armağan ediyoruz" dedi.