EKONOMİ - 23 Mart 2015 Pazartesi 11:33

Almanya’nın ilk katılım bankası Kuveyt Türk

A
A
A
Almanya’nın ilk katılım bankası Kuveyt Türk

Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu’ndan (BaFin) fon toplama ve fon kullandırma işlemleri için lisans alan ilk katılım bankası olan Kuveyt Türk Katılım Bankası, Almanya’nın çeşitli kentlerinde bankacılık hizmetlerine başlayacak.

Türkiye’de 26 yıldır katılım bankacılığı sektörüne yön veren Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın, Alman Federal Bankacılık Düzenleme Kurumu BaFin’den lisansını almasıyla birlikte Genel Merkezi Frankfurt’ta bulunan banka faaliyetlerine Mannheim, Frankfurt ve Berlin şubeleri ile başlayacak. Alınan bu tam teşekküllü lisans ile Kuveyt Türk, Almanya’da fon toplama ve fon kullandırma işlemleri için lisans alan ilk katılım bankası oldu. Kuveyt Türk, bu lisansla birlikte Almanya’yı faizsiz esaslarda bankacılık modeli ile ilk kez tanıştırmış olacak. Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olarak KT Bank AG adıyla kurulan Banka 1 Temmuz 2015 itibariyle müşterilerine sunmaya başlayacak. KT Bank AG, ülkedeki tüm özel ve ticari müşterilere faizsiz bankacılık esaslarına uygun ürün ve finansal hizmetler sunacak.

Kuwait Finance House Yönetim Kurulu Başkanı Hamad Abdulmohsen Al-Marzouq, 4 milyondan fazla Müslüman’ın yaşadığı Almanya’da öncelikli potansiyel hedeflerinin bu grup olduğunu, ancak hizmet kalitesi ve iş modellerine ilgi duyan diğer tüm potansiyel müşterilere de ulaşmayı hedeflediklerini söyledi

“ALMANYA’DA TERCİH EDİLECEĞİZ”
Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan ise, Katılım Bankacılığı sektörü uluslararası düzeyde büyüme gösterdiğini belirterek, “Almanya’da, iştirakimiz KT Bank AG gibi bir katılım bankasına izin verilmesini önemli bir irade olarak görüyor ve bunu yerel otorite açısından değerli bir inovasyon olarak değerlendiriyoruz. Sosyal sorumluluk sahibi bankalara olan ihtiyacın farkında olan bizler, katılım bankacılığı sektörünün çok büyük uluslararası büyüme performansı göstermesi nedeniyle Almanya’da büyük bir potansiyel olduğunu düşünmekteyiz. Değerlerimizle bağdaşan kapsamlı ve düzenli olarak güncellenen ürün ve hizmet portföyümüzle KT Bank AG’nin kategorisinde Almanya’da ilk tercih edilen finans kurumu olacağına inanıyoruz ”dedi.

KT Bankın yönetimini Türkiye ve Almanya’da uzun süredir bankacılık tecrübesi olan Kemal Ozan ve Torsten Lüttich birlikte üstleniyor. Tam teşekküllü bankacılık lisansını alarak Almanya’daki çalışmaları için ihtiyaç duydukları resmi şartları yerine getirdiklerini belirten KT Bank AG Genel Müdürü Kemal Ozan, “Önümüzdeki yıllarda Almanya pazarında büyük çaplı yatırımlar planlıyoruz. Bu kapsamda faizsiz bankacılık prensiplerine uygun finans ürünlerinden oluşturulan bir portföy kurulmasını, şube ağının genişletilmesini ve müşterilerimize yenilikçi ve teknolojik hizmet kanallarından ulaşılmasını hedefliyoruz” dedi. Lisansın alınmasının ardından KT Bank AG, Almanya’nın önemli şehir ve merkezlerinde şube ağını genişletme sürecine de resmen başlayacak. Bankanın öncelikli hedefleri arasında, tüm dünyada geçerli olan faizsiz bankacılık esaslarına uygun geniş bir ürün ve hizmet portföyü oluşturmak bulunuyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit Trabzon’da Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit, "Trabzon Film Festivali" dolayısıyla geldiği Trabzon’da Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi’ni ziyaret etti. Burada atölyeleri gezen Koçyiğit’e Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in eşi Arzu Genç eşlik ederken, Koçyiğit, kadınların sergilediği ürünleri hayranlıkla inceledi. Koçyiğit, Karadeniz yöresinin geleneksel ve yöresel dokumaları arasında yerini alan yaklaşık bir asırdan beri kullanılan coğrafi işaretli keşanı dokumaya çalışması dikkat çekti. Koçyiğit, Trabzon’a ilk kez 5 yaşında geldiğini belirterek, "Trabzon’a ilk kez 5 yaşındayken gelmiştim ve ömür boyu birçok kez geldim. O nedenle bu gelişim ilk değil ama Trabzon’da ilk kez bir Film Festivali düzenleniyor. ’İlk’ demek biraz cesaret demek. Dilerim başladığı gibi bol bereketiyle inşallah hem şehrimize hem de sinemamıza çok büyük katkılarda bulunur bu festival. O nedenle bugün buradayım, çok da mutluyum. İyi ki bu seferki gelişimde böylesine faydalı bir mekânı ziyaret etmişim. Her biri birbirinden değerli geleneksel el sanatlarımız burada tekrardan hayat buluyor. Genç kadınlar burada bu mesleği, bu sanatı öğreniyor ve yaşatmaya devam ediyorlar. Bu beni çok gururlandırdı. Hepsinin ellerine, emeklerine sağlık. Burası bir yaşam merkezi. Buradan istifade eden bütün kadınları sevgiyle selamlıyorum. Daha nice nice kadınımızın bu imkânlardan yararlanmasını diliyorum" dedi.
Malatya Malatya’da DEAŞ operasyonu: Eylem hazırlığındaki şüpheli tutuklandı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, yeni yılda eylem hazırlığında olduğu tespit edilen DEAŞ terör örgütü destekçisi İbrahim Burtakuçin Malatya’da yakalanarak tutuklandı. Edinilen bilgilere göre, MİT’in yürüttüğü istihbari çalışmalar kapsamında İbrahim Burtakuçin’in Türkiye’de terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttüğü, fırsat bulması halinde çatışma bölgelerine geçerek örgüte katılma arayışı içinde olduğu ve yılbaşı döneminde Türkiye’de eylem/saldırı hazırlığı yaptığı belirlendi. Şahsın yurt içi ve yurt dışında çok sayıda DEAŞ sempatizanı ile irtibat halinde olduğu tespit edildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ortak operasyonla Burtakuçin Malatya’da gözaltına alındı. Şüphelinin ikametinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile yasaklı yayın ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyaller üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ’a ait yazılımlar, örgütün sözde bayrak ve flama görselleri, motivasyon amaçlı kullanılan ve örgüte katılımı teşvik eden ses dosyaları, DEAŞ mensupları ve yöneticilerine ait görsel ve videolar ile örgütsel görüşmelere dair içeriklerin bulunduğu tespit edildi. Malatya’da yakalanarak gözaltına alınan İbrahim Burtakuçin emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.