BASKETBOL - 30 Eylül 2020 Çarşamba 09:59

Anadolu Efes, THY Euroleague'de sezonu Zenit karşısında açacak

A
A
A
Anadolu Efes, THY Euroleague'de sezonu Zenit karşısında açacak

Anadolu Efes, THY Euroelague'de sezonun açılış maçında Rus temsilcisi Zenit Saint Petersburg ile karşı karşıya gelecek.

THY Euroleague'de sezonun açılış maçında Anadolu Efes, yarın saat 20.30'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda Rus ekibi Zenit Saint Petersburg ile karşı karşıya gelecek. Efes, Zenit ile bugüne kadar 1 kez karşılaştı. Geçen sezon İstanbul'da oynanan müsabakayı Efes, 90-88'lik skorla galip ayrıldı.

Avrupa'da 687. maç
Anadolu Efes, Avrupa arenasındaki bugüne kadar 686 karşılaşmaya çıktı. Lacivert-beyazlılar söz konusu müsabakalarda 388 kez parkeden galip ayrılırken, 298 kez de mağlup oldu. Efes, 2001-2002 sezonundan itibaren katıldığı THY Euroleague’de ise 438 maça çıktı. İstanbul ekibi bu mücadelelerde ise 231 galibiyet ve 207 yenilgi aldı.

Kadrosunu korudu
Geçtiğimi sezon Euroleague başarılı bir sezon geçiren ve iptal olmadan önce lider konumda olan Anadolu Efes, bu sezon da aynı performansı sergilemek istiyor. İstikrarını sürdürmek isten Efes, kadrosunu da korudu. Tek transfer yapan lacivert-beyazlılar, daha önce altyapısında da forma giyen Erten Gazi'yi kadrosuna dahil etti.
Anadolu Efes ile Zenit arasındaki mücadeleyi Luigi Lamonica, Olegs Latisevs ve Milan Nedovic 3'lüsü yönetecek.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Fatih Tekke: "Teknik adamlık kariyerimde ilk kez kaos istedim" Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, kırmızı karttan sonra teknik adamlık hayatında ilk kez kaos istediğini belirterek, bundan da 1 puan çıktığını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Trabzonspor, sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Teknik Direktör Fatih Tekke, değerlendirmelerde bulundu. İlk yarıda hem oyun hem de bireysel performans anlamında beklenen seviyenin altında kaldıklarını belirten Tekke, ikinci yarıda ise takımın reaksiyon gösterdiğini söyledi. "10 kişi kaldık ama pozisyon vermedik" Kırmızı kart sonrası takımının mücadele gücünden bahseden Tekke, "Kırmızı karttan sonra belki de teknik adamlık hayatımda ilk kez ‘kaos’ istedim. Bundan da 1 puan çıktı. Göztepe gibi dinamik bir takıma karşı 10 kişiyle neredeyse pozisyon vermedik diyebiliriz. Bu anlamda oyuncularımın ortaya koyduğu mücadele çok değerliydi. 1 puanı bardağın dolu tarafı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. "İkinciliği takip ediyoruz, üçüncülüğü garantiledik" Lig hedeflerine de değinen Tekke, "İkinciliği takip ediyoruz ama üçüncülüğü garantiledik. Bu tablo bir taraftan çok olumlu. Bütün bu koşullarda bu kadronun yaptıkları çok değerli. Önümüzde Beşiktaş maçı ve yarı finalde Gençlerbirliği karşılaşması var. Eksiklerimiz var, zorlu bir süreçten geçiyoruz" diye konuştu. "Yeniden yapılanan takım umut verdi" Takımın geleceği adına önemli mesajlar veren Tekke, "Yeniden yapılanmaya giden bir kadronun insanlara umut vermesi, o umudu yeşertecek noktaya gelmesi çok önemliydi. Bunları iyi değerlendirip doğru adımlar atmamız gerekiyor. Futbol kamuoyuna birçok şey verdiğimizi düşünüyorum" dedi. "Hakem kararlarından rahatsızım" Hakem yönetimine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tekke, doğrudan eleştiri yapmak istemediğini ancak yaşananlardan rahatsız olduğunu belirterek, "Bu tip kararları başka stadyumlarda veremiyorlar ama burada veriyorlar. Hakemleri yanlış yapmamaya yönlendirecek bir ambiyans olsa belki bu hatalar olmayacak. VAR niye var o zaman? Pina hakeme hareket yaptı deniyor. İzleyin başka yerde 50 tane var. Pina yok. Mustafa yok. Beşiktaş maçında ne oynayacağız. Sakin kal diyor 4. Hakem tabi sakın kalalım akşama uyuyamayan bizleriz" şeklinde konuştu. "Üçüncülüğü kabul etmiyorum" Hedeflerinin her zaman daha yukarısı olduğunu vurgulayan Tekke, "Ben üçüncülüğü kabul ediyor muyum? Hayatımda ikinciliği bile kabul etmedim. Ben kazanmak istiyorum. Oyun böyle değil, hayat böyle değil. Gerçekleri söyleyince herkes bir şey söylüyor" ifadelerini kullandı.
Trabzon Umut Nayir: "Üçüncü olmayı garantiledik halen ikincilik şansımız var" Trabzonsporlu futbolcu Umut Nayir, Göztepe’nin oynaması zor bir takım olduğunu belirterek, "Esasında ilk yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen gösterdiğimiz coşkuyu belki baştan göstersek ikincilik yarışında daha iddialı olabilirdik" dedi. Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Trabzonspor, sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın mensuplarını sorularını yanıtlayan bordo-mavili futbolcu Umut Nayir, Göztepe’nin analizi çok kolay bir takım olduğunu dile getirerek, "Göztepe analizi çok kolay bir takım. Oyuncular değişse de birkaç senedir aynı sistemi ve organizasyonu oynamaya çalışıyorlar. Ama oynaması zor bir takım. Fiziksellikleri çok ön planda, yüksek şiddetli oynamaya çalışıyorlar. Agresiflikleri çok yüksek. Onların coşkusuna, agresifliğine cevap vermezseniz bizim gibi büyük bir takıma karşı deplasmanda bile istediklerini oyunu oynayabiliyorlar. Esasında ilk yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen gösterdiğimiz coşkuyu belki baştan göstersek ikincilik yarışında daha iddialı olabilirdik. Fikstür kısaldı önümüzde kritik kupa maçı var. Onun öncesinde böyle zor bir takıma karşı 10 kişi de kalsak dirayet gösterebilmek ve geri dönebilmek değerli diye düşünüyorum. Ligin son döneminde formasyonlardan, stratejilerden bağımsız o duyguları koruyabilmek önemli oluyor. Bazı hedefsiz takımları görüyorsunuz çok iddialıyken çok kolay kaybedebiliyorlar. Bizim hedefimiz vardı ama ilk yarı onu yansıtamadık" şeklinde konuştu. "Ne kadar yapabilirsem üstüne koymaya çalışıyorum" "Hücum oyuncusu olunca her zaman gol atmak istiyorsunuz" diyen Nayir, "Maçtaki senaryolarda bunu anlatmak kolay olmuyor. Forveti oyuncusu içeride ama rolü bazen orta saha bazen başka bir mevki olabiliyor. Bulunduğum yerlerden gocunmuyorum. Ne kadar yapabilirsem üstüne koymaya çalışıyorum. Bugün bir katkı verebildim mutluyum" diye konuştu. Ligde ikincilik şanslarının olduğunu vurgulayan Nayir, "Fatih hoca ben buraya katılmadan önce basın toplantılarında ilk haftalardan beri 1 veya 4 nerede bitirebilirsek bizim için uygun demişti. 4’ü garantiledik sonra 3’ü garantileyelim dedik. 3’ü garantiledik halen ikincilik şansımız var. Onu kovalayacağız. Güzel bir maç olacağını düşünüyorum. İşimize bakıp sonra kupa maçına hazır olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.