ASAYİŞ - 08 Nisan 2013 Pazartesi 19:17

Antalyalı kadınlardan cinayet protestosu

A
A
A
Antalyalı kadınlardan cinayet protestosu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 5 günde 3 kadının silahla vurularak öldürülmesi, bir grup kadın tarafından protesto edildi.

İSA AKAR-İSMET ERSOY
ANTALYA

Manavgat’ta 5 günde 3 kadının pompalı silahla vurularak öldürülmesi, Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyesi kadınları harekete geçirdi. Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 15 kadın, ‘Kadın cinayetlerine karşı susmuyoruz, isyandayız’ yazılı pankart açtı. ‘Öldüren sevgi istemiyoruz’, ‘Erkek vuruyor, devlet bakıyor’, ‘Erkeklerin sevgisi her gün 5 kadın öldürüyor’ sloganları atan kadınlar adına basın açıklamasını dernek gönüllüsü Gurbet Kabadayı okudu. Kabadayı, her gün artan erkek şiddeti nedeniyle kadınların hayatını kaybettiğini söyledi. Kadınların korumasız kaldığını belirten Kabadayı, “Manavgat’ta pompalı tüfekle saldırıya uğrayan Yeliz Tek’in ardından bu sabahta Şule Seçil Tengir ile Hürrem Babaoğlan saldırıya uğradı. 3 arkadaşımızda artık yaşamıyor. Yeliz Tek’in faili henüz bulunamadı. Bir hafta içinde 3 kadın aynı yerde aynı şekilde öldürüldü. Kadınlar artık sokak ortasında öldürülüyor, herkes buna sessiz kalıyor. Bizler erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” diye konuştu.
Kabadayı, 3 cinayetin de takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. Bir süre slogan atan kadınlar, daha sonra oturma eylemi yaptı. Zaman zaman kadınların arasına giren 3 köpek ise dikkat çekti. Kadınların eyleminin içinde yer alan köpekler renkli görüntüler oluşturdu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.