ASAYİŞ - 30 Mayıs 2021 Pazar 18:22

Apartmanı saran kokunun nedeni ceset çıktı

A
A
A
Apartmanı saran kokunun nedeni ceset çıktı

Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanı saran kötü kokunun nedeni ceset çıktı. Yalnız yaşayan Mehmet Ali Erdem evinde ölü olarak bulundu.

Olay, Cumhuriyet Mahallesi 1952 Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın ikinci katında saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanı saran kötü kokunun nedenini araştıran apartman sakinleri kokunun 60 yaşındaki Mehmet Ali Erdem'in dairesinden geldiğini tespit ederek ev sahibine haber verdi

Apartmanı saran kokunun nedeni ceset çıktı

. Evine gelen ev sahibi içeriden televizyon sesi gelmesine rağmen kapıyı açmayan Erdem'in sağlık durumundan şüphelenerek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelerek çilingir yardımıyla eve giren polis ekipleri Erdem'i oturma odasında hareketsiz yatar şekilde buldu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Erdem'in hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Erdem'in cansız bedeni Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Murat Uçkaç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kazakistanlı 14 yaşındaki Nikita şifayı Pendik’te buldu Kazakistan’da doğuştan Hemifasiyai mikrozomi hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Nikita Şifayı Pendik’te buldu. Ameliyat sonrası yüzünde gözle görülür değişim yaşayan Nikita 18 yaşına geldiğinde yeniden ameliyat olacak. Kazakistan’da Natalia Vladimir’in 4 çocuğundan ek küçüğü olan 14 yaşındaki Nikita’da doğuştan Hemifasiyai mikrozomi hastalığı görüldü. Kendi ülkelerinde çok sayıda ameliyat geçiren Nikita’nın ailesine doktora yurt dışında tedavi önerdi. İnternetten araştırmaya başlayan Vladimir ailesi Pendik’te bulunan Medical Park Hastanesine ulaştı. Tedavi süreci başlayan Nikita yaklaşık 10 saatlik operasyonun ardından 2 hafta yoğun bakım ünitesinde kaldı. Ameliyat sonrası yüzünde gözle görülür derecede değişim yaşayan Nikita’nın ailesi doktorlarına teşekkür etti. Ameliyat sonrası konuşan Doç. Dr. Burak Sercan Erçin Nikita’nın 18 yaşına geldiğinde gelişimden kaynaklı 2’inci bir ameliyat olacağını belirtti. “Gözle görülür bir değişim oldu” Tedavi süreci sonrası konuşan Doç. Dr. Burak Sercan Erçin, “Hastamızın tanısı yüz gelişim bozukluğu, Hemifasiyai mikrozomi diyoruz çok nadir görülen bir hastalık. Kendi ülkesinde bellli bir ameliyat yapılmış ama başarılı olamamış. Bize de başvuru yaptı. Komplike bir ameliyat oldu. Beyin cerrahisi ile vakaya girdik. Beyin Cerrahisinin yaptığı işlem, kafa tasının çıkarılması daha sonra biz göz kürelerinin etrafında bulunan kemikleri çerçeve şeklinde keserek yerlerini değiştiriyoruz. Yüz gelişim bozukluğunda elmacık kemiğinde de bir eksiklik oluyor. Kafa tasının bir kısmından aldığımız kemik ile elmacık kemiğini oluşturduk. Hastayı memnun edecek bir sonuca ulaştığımızı düşünüyoruz. Ameliyatları bitmedi 18 yaşına geldikten sonra çenesindeki geriliğe yönelik yüz gelişimi tamamlanacak. Çenesindeki gelişme eksikliğine yönelik bir ameliyat daha olacak. Türk plastik cerrahisi iyi bir yerde bu ameliyatı yapabilmek için sadece cerrahlarla bitmiyor. İyi bir hastane, iyi bir ekip, iyi bir yoğun bakım, iyi bir takip hastaların tıp dışı sorunlarıyla ilgilenecek iyi bir yabancı hasta ekibi gerekiyor. Hastanemizde sıklıkla bu tip hastalıkları ameliyat ediyoruz. Bu iş milli bir mesele, yurt dışından bir hasta geliyor. Size ve ülkenize güveniyor. Başarılı bir şekilde sonlandırmanız gerekiyor. Öyle yaptığımızı düşünüyorum.” diye konuştu. “Çok memnun kaldık “ Yüz gelişim bozukluğu yaşayan Nikita’nın annesi Natalia Vladimir, “Kazakistan’da ameliyat olurken, böyle bir ameliyatın imkanlar dahilinde başarılı olmayacağını söylediler. Plastik cerrahımız yurt dışında tedavi olmamız gerektiğini söyledi. Kazakistan Sağlık Bakanlığının teklifi üzerine Pendik Medical Park Hastanesi bizi kabul etti. Ameliyatımız çok başarılı geçti. Hastaneden çok memnun kaldık. Hocamıza ekibine çok teşekkür ederiz”diye konuştu.
Bursa Sağlıklı yaşam için pedal bastılar Türkiye genelinde 11’incisi düzenlenen ‘Yeşilay Bisiklet Turu’ Bursa’da gerçekleştirildi. 11. Yeşilay Bisiklet Turu, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da düzenlendi. 300’e yakın bisikletçi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplandı. Altıparmak Caddesi üzerinden Mihraplı Hüdavendigar Parkı’na kadar devam edecek turda polis bisikletçilere eşlik etti. Bisiklet tutkunları ‘Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganı ile pedal bastı. Yeşilay Bursa Şube Başkanı Suat Arvas, “Türkiye’nin köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay, bugün 81 ilde eş zamanlı olarak 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu’nun startını veriyor. ‘Sağlıklı yaşamın keyfini birlikte sürelim’ sloganı ile yola çıktığımız bu tur, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Yeşilay Spor Kulübü iş birliği ile hayata geçirildi. Bu etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanındaki bisiklet severleri bir araya getirerek bağımlılık konusunda farkındalık kazanmayı ve sağlıklı yaşam bilincinin artmasına katkı sağlamayı amaçlamakta. Her yaştan profesyonel ve amatör bisiklet severlerin katılımı ile farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Turumuz, Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Hüdavendigar Kent Parkı’nda son bulacak. Güvenlik ve trafik düzenlemeleri için Bursa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri görev alacak. Ayrıca, sağlık ekipleri de etkinlik boyunca hazır bulunacak. Bu yılki bisiklet turumuzun, bisiklet severlerin ve Bursa halkının katılımıyla bağımlılıklara karşı önemli bir farkındalık oluşturacağına inanıyoruz. Sağlıklı bir yaşam için sporun ve bilinçli yaşamın önemini vurgulamak adına bu etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duydum” diye konuştu. Bisiklet Federasyonu Bursa Temsilcisi Osman Tatlıcılar ise, “Bugünkü etkinlikte bisiklete binen her birey, birlikte pedal çevireceğimiz arkadaşlarımız olacak. Bu etkinliğin güzel tarafı, karbon salınımın azaltılması ve sağlıklı bireylerin yetişmesi adına örnek olacaktır. Bunun devamı için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bütün sivil toplum kuruluşları ile mücadelemizi vereceğiz” açıklamalarında bulundu.