EKONOMİ - 02 Haziran 2009 Salı 18:10

Arap yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor

A
A
A
Arap yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, dünyada yaşanan finansal krizden dolayı Amerika ve Avrupa'da yaşanan sıkıntıların, Arap ülkelerinin Türkiye'ye yatırım planlarını daha arttırdığını söyledi.

MERSİN / İHA

Narin, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Ortadoğu'da Davos Toplantısı'ndan sonra büyük sempati gördüğüne dikkat çekerek, mevcut hükümetin Ortadoğu'ya bakış açısından kaynaklanan olumlu yaklaşımı ile Türkiye ile bu ülkeler arsında son yıllarda çok ciddi bir güven ortamının sağlandığını söyledi.

Bu güvencenin fırsata dönüştürülmesinin önem arz ettiğini ifade eden Narin, "Bu kapsamda bizler; Ortadoğu yatırımcılarının, yeni yatırımlar yapmak için Türkiye'ye daha hızlı bir şekilde gelmeyi planladıklarını
öngörüyoruz. Dünyada yaşanan finansal krizden dolayı Amerika ve Avrupa'da yaşanan sıkıntılar, Arap ülkelerinin Türkiye'ye yatırım planlarını daha arttırmıştır. Bu nedenle bizlerinde Arap ülkeleri ile ilişkilerimizde daha sıcak bir temas içerisinde olmamızda fayda vardır. Türk-Arap ülkeleri ilişkilerinin gelişmesine tüm işadamlarımızın daha sıcak bakması ve ticari temaslarını hızlandırmaları halinde, bu ülkelerdeki mevcut potansiyelden daha fazla iş payı alma şansına sahip olabiliriz. Turizm sezonun
açıldığı günümüzde gelişen ilişkiler, bu dönem önemli miktarda Arap turistin tatilini ülkemizde geçirmesine de katkı sağlayacaktır. Bu anlamda turizmciler gerekli hassasiyeti göstererek potansiyelin artması yolunda önemli işler başarabilirler" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir